Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialista na výbušniny a exploze Ray Quick pracoval před lety pro CIA, ale odešel poté, co v roce 1984 nestačil v Bogotě zabránit neštěstí. Nyní se nechává najímat jako specialista na výbušniny. Objedná si jej atraktivní May Munroová, aby pro ni zlikvidoval trojici kubánských mafiánů, kteří jí kdysi zavraždili rodiče. Muž práci odmítne, ale pak ženu sleduje a vidí, jak se na večírku pořádaném šéfem kubánské mafie Leonem nechá sbalit jeho synem Tomasem, který je jedním z vrahů. Ray tu zahlédne i svého bývalého nadřízeného Neda Trenta, o jehož vyhození ze CIA se kdysi sám postaral. Ned nyní pracuje pro mafiány. Ray zavolá May, že práci bere, a brzy odpraví dobře propočítanou explozí prvního z trojice vrahů. Ned zjistí, že šlo o práci specialisty, a Leon mu nařídí, aby ho s pomocí zkorumpovaného náčelníka policie našel. Brzy zahyne při explozi druhý z vrahů a přes Trentův vztek i poslední Tomas. Ray se domnívá, že při explozi náhodou zahynula také May, ale vzápětí zjistí, že smrt jen předstírala. Dvojice se vášnivě pomiluje, ale to už se na scéně objeví Ned, který prohlédl falešný pohřeb. May mu prozradí, kde je Ray, kterého vzápětí varuje, takže se mu podaří uniknout. Blíží se rozhodující střetnutí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Specialista se u nás doma kdysi na VHS dával poměrně často, ale člověku tak nějak docvakne, že režisér je opravdu břídil a ze zajímavého námětu čouhá tak maximálně povedený Woodsův záporák. Stone se v té době ráda a ochotně svlékala v čemkoliv ale nevím jestli je režisér homo, protože mnohem více ve společné erotické scéně kamera zabírá Slye a jeho muskulatůru :) Pár solidních hlášek. Nic víc. Stallone mohl předvést mnohem více. Hudba dementní. 45% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Od Základního instinktu se pro mě stala v mládí Sharon Stone múzou číslo jedna. A i tady se na ní pěkně dívalo. Hlavní prim zde však hrál Sylvester Stallone, jak by tomu samozřejmě mohlo být jinak a spousta výbuchů. Člověk sice u některých situací jen nevěřícně kroutil hlavou, ale že by se u toho nudil. To sakra ne. Atmosféru to mělo jakžtakž dobrou, Eric Roberts byl správný slizoun a ani po akční stránce to nebylo vyloženě zlé. Takový průměrný akční thriller / drama. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Asi tak třetí nejlepší Stalloníkův film v devadesátých letech. (ještě Cliffhanger a Demolitionman). Sharon taky odvádí dobrej výkon (ono skorem ve čtyřiceti hrát dvacítku musí bejt docela záhul na kosmetičky). Ale nejlepší je podle mě James Woods a obzvlášť ta jeho scénka v FBI, jak skládá bombu. Film by sice zasloužil prostříhat tak o dvacet minut, aby to byla opravdu jen pořádná akce. Takhle to občas je trochu divný a zdlouhavý, ale komu se líbi Sly, tak zklamanej nebude. Tenhle film má totiž co nabídnout, i když není prvotřídním zástupcem svého druhu. A uznejte, kolik chlapů vypadá v osmačtyřiceti na pětatřicet? (a to ještě s tím, že spousta chlapů vypadá i ve dvaceti na čtyřicet) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych Slyovych filmov, ktore som prijal vlazne uz za mlada, ale vdaka nemu som ho predsa len videl niekolkokrat. Dnes ho uz nezachrani svojou pritomnostou ani Sly. Co ho zaujalo na tomto pribehu, mi je zahadou. Rovnako ako fama, ze tam mal hrat pôvodne Seagal, ale kedze chcel 9 mega, tak studio radsej obsadilo Slya a dalo mu 12 mega. Fakt divne. Zapletka o pomste nema potrebne grady, tempo je neskutocne nudne a ani milostna linia vobec nefunguje. Iskry medzi Stallonem a Sharon nepreskocia ziadne aj ked su nahí. Takze napätie nula bodov. Co je velky problem, kedze akcnych scen je minimum a tvoria ich prakticky len vybuchy. Niektore su kvalitne, ale niektore su dost odflaknute a dost vidno, ze vzduchom lietaju figuriny. Aspoňže má Sly možnosť sa predviesť v dvoch solidnych bitkach, kedze inak posobi dost znudene a zmätene. Asi chudak premysla o tom, v com sa to ocitol. Z hercov za nieco stoja jedine zaporaci. Zabavne prehravajuci Woods, nechutny Roberts a autoritativny Steiger. Sharon ma osobne nikdy nebrala, takze ma nijak nenadchla ani teraz. A nesmiem zabudnut na nadhernu hudbu, ktora je na celom filme tou najlepšou zložkou. Co je dost smutna vizitka pre akcny thriller. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Dokonala ukazka filmoveho kyce pocatku devadesatych let :) lekce Slyho pro nevychovane pubertaky v autobuse ci pohled kamery na sexy Sharon za zvuku jejiho hlasu, kdy si u neho Sly procvicuje svoje svaliky, to se nejde nesmat, i kdyz komedie to neni. Kycovitost let osmdesatych let, kterou jsem v puberte zrala je tu predvadena v te nejvetsi kvalite, jen je skoda, ze tohle bylo natoceny v dobe, kdy uz se to uz tolik nezralo. Dneska uz se na to fakt neda koukat, aniz by to clovek nebral spis pro zasmani, ale zkouknout se to da :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Na pozici režiséra byl obsazen Luise Llosu přímo na přání Sylvestera Stalloneho, který byl údajně nadšený jeho filmografií. (wosho)

Reklama

Reklama