Reklama

Reklama

Ledová planeta

  • Česko Retrograde (více)
Trailer

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se odvážný tým několika mužů a žen, vedený Johnem Fosterem, vydává na nebezpečnou cestu do minulosti. Chtějí totiž zabránit objevení meteoritů, které obsahují smrtelnou mimozemskou bakterii, jež přivedla lidstvo témeř na pokraj vymření. Kdyby ale tušili, jaké hrůzné věci bude mít za následek jejich cestování časem, na svou cestu by se pravděpodobně nikdy nevydali... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

otík 

všechny recenze uživatele

Natočit béčkovou akční sci-fi není špatný nápad (vzpomeňme na kultovní Černočernou tmu), ale obsadit do hlavní role Dolpha Lundgrena a umístit děj na ledoborec ve věčně zmrzlé části zeměkoule, to nepovažuji za nejšťastnější nápad. Přesto je tento nový Dolphův počin nejlepším filmem od Lovce bouřek (1999), který byl docela dobrou komedií (prostě nepovedeným akčňákem). Vysoký blonďák tentokrát přiletí z budoucnosti z roku 2204 společně s posádkou, která má úplně jiné úmysly než náš hrdina. Ten má totiž za úkol zničit část zemského povrchu, který obsahuje biologické bakterie, které začaly hubit lidstvo a v roce 2204 vyhubily téměř celé obyvatelstvo země včetně Lundgrenovy ženy a dítěte. Protože posádka vesmírné lodi má jiný úkol (jaký, to není z celého filmu jasné, neboť jen zabíjí, nic víc), ocitá se on i posádka ledoborce, u kterého vesmírné letadlo přistálo, v ohrožení. Dále jsou jakákoli slova zbytečná, Lundgrenovi jde jen o přežití a o splnění úkolu. Zda by výbuch, který rozmetal velkou část zamrzlé zeměkoule, neměl dopad na existenci lidstva, film ani zdaleka neřeší a scénáristé se tak projevují jako totální amatéři. Tím se dostávám k řemeslné výrobě tohoto béčka. Není zas tak zlá, kosmická loď i ledoborec působí celkem přesvědčivě (najdou se ale také zcela trapné záběry maket), bojové souboje i střílečky jsou natočeny na slušné béčkové úrovni a prvotní špatný střih je od poloviny filmu vystřídán tradičním, nijak novátorským, ale uspokojivým způsobem. Osobností číslo jedna je samozřejmě Dolph Lundgren, který snad konečně začal cvičit a ačkoliv jeho rázně unavený obličej působí hodně rušivě, v zamrzlých krajích a šedivých koutech ledoborce se to ztratí. Veškerá chvála je však vedena v tradiční béčkové úrovni a film na více jak 40 % nemá. Ale tentokrát jsou to poctivá procenta a Lundgren ukázal, že poslední dva jeho filmy (Ochránce, Retrograde) daleko svou kvalitou přesahují naprosto nudná a ubohá Seagalova céčka (Poslední mise, Země krvavého slunce). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Blbost a neumětelství mě u některých filmů uráží a štvou, u jiných mi ale přijdou zábavné a roztomilé. A tohle je druhý případ. Nostalgický návrat do časů VHSkových <->ovinek, kterými jsem si kdysi rád proplachoval mozek. Ehm, kterými si dosud rád proplachuju mozek. Dolfi cestuje časem, rube se na pláních Antarktidy a nakonec zachrání lidstvo, pardon za spoiler. Uznávám, že nebýt Dolfiho, asi bych šel o hvězdu níž, ale tenhle chlap je prostě ikona B-žánru a já ho žeru. Zbytek toporných herců ovšem vzbuzuje už leda pobavený nebo shovívavý úsměv, stejně tak jejich toporné lobotomizované repliky. Střih je místy neuvěřitelně absurdní a u trikových scén je vidět, že se opravdu hodně hodně šetřilo, nebo se to neumělo. Zábavnost celé téhle taškařice je ovšem vydatná a popravdě její příběh není v rámci žánru vůbec špatný a zasloužil by si lepší režii, scénář, víc prachů na natáčení v pořádných exteriérech, no prostě úplně jiné celkové zpracování, no a pak by z toho všeho mohlo být oddechové akční scífko třeba i... třeba i na čtyři hvězdy! :) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době dávám filmu s Dolphem Lundgrenem více než 1*.Tím jistě ale nechci naznačovat,že by Retrograde byl snad dobrým filmem,to ani náhodou.Lundgren je zde neuvěřitelně strhaný v ksichtě(ale tělo má přitom stále slušně nabušené a čerstvé?),naštěstí má ale tento snímek docela slušnou atmosféru.Ta samozřejmě není vytvořena autorem,ale spíš samotným prostředím kde se film odehrává,ale alespoň něco.Děj je každopádně opět blboučký až na půdu a scénář je opět na úrovni nějakého předškoláka.Efekty jsou pak úplným hřebíčkem do jinak opět odpadové rakve,ale ta atmosféra na mě zkrátka zapůsobila tak moc,že nad tímto vším přimouřím všechny dvě oči :). ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Tak si dám rovnou takhle za tepla komentářík k týhle právě dokoukaný lahůdce. Mám rád akci i sci-fi a nemam nic proti Béčkům, ale tohle snad neni ani jedno z toho. Lundgren krom Ivana Draga a universála (který mu byly fakt šitý na míru) snad nic pořádnýho nenatočil a ani tady to neni lepší. Možná nutno přidat k dobru aspoň to, že je to asi jediná lundgrenovka, kterou jsem dokoukal do konce; no ale aby taky né když jsem si jí - já vůl - koupil ;-) A ještě možná dvojníka Morgana Freemana... No jdu si spravit chuť nějakou seagalovkou... ()

Rakosnicek77 odpad!

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, kam až může hvězda filmů 80 let padnout, ve snaze udržet se stůj co stůj v povědomí diváka. Díky tomuto počinu, alespoň to moje povědomí celkem kleslo. Prostě doba Punishera a Temného anděla je nenávratně pryč a nemít jistou účast ve Stallonově Postradatelných, tak je tento Švédský obr dávno za horizontem mého zájmu! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Lundgrenov honorár bol 1 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)
  • Natočeno za pouhých 18 dní, editováno ve dvou a půl týdnech a smícháno v 1 den. (ČSFD)

Reklama

Reklama