Reklama

Reklama

Film vychází z původní populární hry Bloodrayne. V osmnáctém století, v Rumunsku, Rayne, mladá dhampirka (napůl člověk a napůl upír), náchylná ke slepé zuřivosti z krve, ale posedlá výčitkami svědomí k lidem, se snaží pomstít matčin únos a vraždu, kterou spáchal její otec Kagan, král upírů. Osiřelá a přinucena hledat si útočiště v cirkusovém, šíleném představení, které je jediným místem, kde jsou její schopnosti tolerovány, Rayne nezná své schopnosti dokud jedné noci neochutná lidskou krev, když se postaví proti muži-silákovi z cirkusu. Sžírána krvežíznivostí a trápená svou novou identitou se transformuje do Bloodrayne a živí se krví upírů, odmítajíc brát život nevinným lidem. Dva lovci upírů, Sebastian a Vladimir z Brimstonské společnosti ji přemluví, aby se připojila k jejich úkolu, zničit nejhoršího a nemojcnějšího ze všech upírů v zemi, jejího otce. Závodí při hledání třech ústrojí - talismanů: Srdce, oko, a žebro tepané z praotce upíra, Beliara, po kterém touží i Kagan. Talismany dávají jejich držiteli moc přivést zem do temnoty dovolující ovládnout upíří plémě navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX-Večer s Uwe Bollem/// Obsazení 7/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +Bloodrayne nevypadá úplně marně, obsazení -scénář, dialogy/// Když jsem slyšel před 6 možná 7 lety o tom, že se má točit BloodRayne, byl jsem velice natěšený. Navíc první hodnocení zde byly kolem 50%, takže jisté naděje tu byly. Jenže pak jsem viděl Bollův jiný film a řekl jsem si, že to vlastně hned vidět nemusím. Dnes se však naskytla příležitost vidět všechny jeho tři BloodRayne filmy pohromadě. Říkáte si že to je hodně odvážně. Řeknu vám, ještě odvážnější bylo to završit filmem Hercules 3D, ale o tom až jindy. Nevím jak na to Uwe přišel že BloodRayne zasadil do 18tého století a taky nevím kde sehnal tak hvězdné obsazení. Já bych čekal že Rayne bude kosit nácky za druhé světové a ono je z toho obyčejná fantasy podobná mírně Underworldu, ale opravdu jen mírně. Takovýchto bezvýznamných fantasy jsme tu měli už desítky a zde jediné co spojuje film s hrou je hlavní hrdinka a jméno filmu. Zbytek je vycucaný z prstu. A jestli jsem to byl ochoten odpustit u Dangeon Siege, tady se to odpustit nedá. Jinak je zajímavé sledovat herce jak se snaží něco hrát (zejména Ben Kingsley) ale vůbec nemají co. Takže vlastně proč takové hodnocení? Předně za Kristannu Loken, která je velmi podobná pravé podobě Rayne. Rovněž akce není úplně marná a výprava je alespoň trochu koukatelná. Takže vyloženě průšvih to není, jen zbytečné vykrádání námětu a ve výsledku podprůměrná upírská fantasy./// Celkem 45%/// ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

To, že nebude mať Bloodrayne s hernou predlohou spoločné takmer nič, sme tušili už od začiatku. To, že bude s najväčšou pravdepodobnosťou veľmi zle napísaná, natočená a zahraná sme v podstate tušili taktiež. Tak prečo sme ju vlastne sledovali? Napriek tomu si Bloodrayne úplné zatratenie nezaslúži, za čo môže predovšetkým Kristanna Loken a jej neskrývané prednosti (ehm), či občasný náznak dobovej atmosféry. Všetko ostatné je ale zle. ()

Reklama

Moena 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohohle "filmu" mě velmi zaráží. Neříkám že Ten-jehož-jméno-nesmíme-vyslovit je nějaký extra režisér a s komentáři ohledně výpravy, soubojů, dialogů! a kamery souhlasím, ale stejně zas tak odporný to nebylo aby si to vysloužilo místo v onom žebříčku. Protože v porovnání s takovou Blubberellou nebo Auschwitzem jde poměrně o klenot. Nevím kolik komentářů je ovlivněných přímou zaslepenou nenávistí k "režisérovi" nebo kolik je tu fanoušků hry (já jí nehrál), ale jako milovník středověku, fantasy a pěkných upírek (nebo slečen obecně) jsem film shlédl celkem v poklidu. PS: postava Bena Kingsleyho je tu vážně k smíchu a Michelle Rodriguez nesnáším ve všem v čem se objeví i kdyby to mělo Oscara. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako môže niekto takto pobabrať celkom sľubný námet, navyše úplne sa odkláňajúci sa od podstaty hry? Otrasné bojové scény, ich nacvičenosť a choreografia je na škôlkárskej úrovni. Hrozne trapne vyznelo dookabijúce používanie atráp mečov, ktoré boli dva centimetre hrubé a vyzerali ako lopatky na krájanie chleba. Kulisy ani nevravím, kamera sa snaží byť originálna, ale v každej scéne používa Boll iný spôsob záberu. Navyše Rayne absolútne nevyužíva svoje dvojmeče, ktoré boli pre jej postavu v hre také charakteristické. Dve hviezdičky dávam len za motív hry, pekné grafické spracovanie a za odvahu hercov takto si ohroziť reputáciu. 35%. ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Nevezu se na vlně dnes tak oblíbeného a profláknutého nadávání na Uweho, když on ten chlap opravdu dělá co může, abych také tak učinil. Scenář a dialogy jsou jak z pera sedmiletého chovance Zvláštní školy. Výprava tak ubohá, že se nabízí otázka, co udělal Uwe s těmi 25 miliony rozpočtu, chudou vizualitu proto Boll zhusta oživuje častým používáním kýčovitých leteckých záběrů na jezdce na koních, na druhou stranu jedinou pozitivní věcí je fakt, že se nebojí ukázat krev. Choreografie soubojů je ale otřesná. Michael Madsen a Ben Kingsley zcela jistě tušili, čemu se to upsali, takže se ani nesnaží hrát, zejména prvně jmenovaný vypadá, jako kdyby si chtěl každou chvíli hodit šlofíka a Ben si svého vampíra Kagana vedle Gándhího a Itzhaka Sterna zcela jistě nezařadí, jeho prezentace je přímo k usedavému zoufalému pláči. Ještěžu tu je Kristanna Loken. Hrát sice umí jen o trošku lépe, než pornoherečky, ale mám pro tuhle kočandu už od trojky Terminátora prostě slabost a de facto jedinou věcí, která mi pomohla překlenout tu hodinu a půl, byl pohled do jejího výstřihu. Výmluvný závěr ukazuje, že se počítalo s pokračováním, což po celosvětové tržbě cca 3 milionů dolarů (Uff!:o)) zcela jistě nehrozí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (19)

  • Film je inspirován úspěšnou PC hrou "BloodRayne" z roku 2005. (Chufu)
  • I naproti neúspěchu v USA se film v mnoha zemích umístil v nejlepší desítce během otevíracího víkendu. Ve Spojených Arabských Emirátech to bylo na prvním místě, v Rusku na místě třetím. (HellFire)
  • Filmování probíhalo mimo jiné v rumunském městě Sighișoara, které je rodištěm legendárního Vlada III. Napichovače - Drăculea, a na hradě Bran, který je z komerčních důvodů propagován jako "Drákulův hrad", i když se skutečným Drákulou nemá prakticky nic společného. (L_O_U_S)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama