Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho najlepšie filmy. Na dosť dobrý a pomerne originály príbeh o dvojici bratov, dvojčiat, ktoré boli v detstve oddelené, pretože ich vplyvný otec spolu s matkou boli zavraždení, aby vplyvní zločinci získali ešte väčší majetok a peniaze, ale teraz po mnohých rokoch sa vďaka nevlastnému strýkovi jedného z nich znovu stretávajú, aby sa pomstili a získali späť to, čo im právoplatne patrí. Spracovanie je celkom slušné, síce hlavne prvá hodina nepôsobí až tak dynamicky, ako by mohla, za čo môže hlavne niekoľko mierne nadbytočných prvkov, ale vôbec to neprekáža, stále sa niečo deje, potenciál dvojčiat je tu využitý asi naplno, je zábavné sledovať ich rozdiely a počiatočný nulový rešpekt drsnejšieho z dvojice voči tomu jemnejšiemu a minimálne posledná polhodina už je skvelá, patrí medzi to najlepšie, čo sa dá v akčných filmoch deväťdesiatych rokov nájsť. Akcie je tu plno a je výborná. Mnoho akčných scén je takých menej výrazných, ale niektoré patria medzi Van Dammov vrchol. Dlhších súbojov je tu minimum, väčšinou ide o rýchle zneškodnenie protivníka za pomocou efektívneho kopu alebo úderu, ale keďže tých protivníkov je tu plno, tak sa je na čo pozerať, poteší niekoľko kvalitných zlomení väzov, dobre pôsobia aj krátke prestrelky, s akciou som veľmi spokojný, či už po obsahovej alebo vizuálnej stránke. Najviac sa mi páči prepadnutie ozbrojencami na ostrove, kde musím vyzdvihnúť hlavne perfektné usmrtenie protivníka jeho prehodením, ale zároveň zachytením hlavy, takže si vlastnou hmotnosťou zlomí väzy, výborný je aj záver na lodi, alebo akcia v prístave. Herecké obsadenie je skvelé, Jean-Claude Van Damme v najlepšej forme a v dvoch rôznych postavách, ktoré bavia už len ich rozdielmi, k tomu Geoffrey Lewis, príjemná Alonna Shaw a výborní záporáci, obzvlášť Bolo Yeung, ale aj tí hlavní, či už Alan Scarfe alebo Philip Chan. Réžia je na tom dobre, Sheldon Lettich hlavne Van Dammovu akciu zvláda skvelo, takže som dosť spokojný a technická stránka je až na pár nedoladených menších detailov pri oboch bratoch naraz v obraze na tom rovnako. Dvojitý zásah je akčná klasika, ktorá sa dá pozerať stále, pár menších vylepšení a neváhal by som s plným hodnotením. 80% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Říkám to poměrně často, ale dobrý "hongkong" s amíky prostě nenatočíte. Do tohoto snímku se přimíchalo ještě trochu toho "dramatického" elementu pomsty dvou po x letech naleznuvších se bratří, ale výsledek opravdu nic moc. Byly doby, kdy jsem tenhle kousek považoval za vrchol žánru, ale jediné na co jsem v tomhle ohledu během let nezměnil názor, je Bolo Yeung;) PS: 26. 2. 2009 jsem to náhodou viděl v televizi a s čistou hlavou a odstupem musím říct, že logiku to opravdu skoro nemá, herecké výkony jsou děsné a akční scény - až na monstrbitku s klasikem Bolo Yeungem, který si zaslouží samostatnou hvězdu za prezentaci a umělecký dojem - se snaží vypadat efektně s nějakým tím dobrým záběrem, ale moc jim to nejde, takže ta druhá hvězda je vážně jen z nostalgie...no, možná trošku i za velmi kočičkoidní Alonnu Shaw alias Danielle...ale to je vlastně taky nostalgie:) Takže jo, 40% a myslím, že to bylo vážně naposledy, co jsem se na Double Impact díval. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě perfektně béčkoidní film, ale před mnoha lety jsem byl na něm v kině a musím uznat, že zase taková nuda to nebyla. Pak jsem tento film viděl vícekrát na VHS. Mělo to povedený dabing, Van Damme byl na vrcholu, spoustu akce a nuda se nedostavovala. S odstupem času se film dá brát jako dynamická podívaná a nejvíce se mně vybavují totálně nepovedené scény s dvojníky, kteří Van Dammovi nebyli vůbec podobní. Za příval akce i příjemných humorných scén, ke kterým docházelo zejména při záměně obou dvojčat a sympatickou hereckou snahu Van Damma, si to 80% zaslouží. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi špatný akční film, kde je hlavní záporák asi tak stokrát charizmatičtější než oba dva hlavní hrdinové dohromady. Pokud si odmyslím některé otřesné vizuální efekty (především když se dva Van Dammové objeví na plátně současně), tak tu máme typický příběh pomsty, který se snaží mít atmosféru východu, ovšem ani zdaleka se to nedaří. Lettich je béčkař který neví kudy kam. Kdyby byl film čistokrevný Hongkong, věřím že by byla kvalita výš, ale to by tam už s největší pravděpodobností nehrál baleťák Jean. Bolo Yeung je prvotřídní borec. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych lepsich filmov s Van Dammom, ktory bol v kine asi v roku 1992 kompletne vypredany. K nezabudnutelnym zaberom patria pre mna zaverecne bitky v tieni, ale hlavne hadzanie tazkych sudov svalnateho Bola Younga, ale celkovo sa mi pacili aj niektore humorne dialogy. Chapem nizke hodnotenia, ale pre mna je to nostalgia. V roku 1992 jednoznacna stovka, dnes 80%... 12.09.2010 ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Tento snímek se natáčel od 4. listopadu do 30. prosince roku 1990 zejména v bývalé britské kolonii Hongkongu. Dále se točilo v kalifornských městech Santa Clarita a Los Angeles. (Trajektt)
  • Ve filmu si zahrála svou první zápornou roli šestinásobná Ms. Olympia v kulturistice Cory Everson. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama