Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (229)

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Koukám, že je zde málo lidí kteří hodnotí více jak třemi *, ale já to beru tak, že tenhle snímek je prostě jeden z těch snímků na které nezapomenu. Viděl sem jej jako malý kluk a samozřejmě mě to oslovilo, tak jako rambo nebo jakýkoliv jiný film, který v tý době letěl a jehož hrdina byl obrazem dobra a cti. Takže tento snímek hodnotím 4 * a to proto, že je to z mládí srdeční záležitost. Je jasné, že když se na tento snímek člověk podívá v dnešní době tak v něm vidí nekvalitní béčko,ale v době kdy to letělo např. na satelitu a nebo na videokazetách byl ten film k nezaplacení. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

JCVD je sladkej a náhoda tomu chtěla, že jsem se k filmu dostal dnes, pár hodin po tom, co Jiří Pomeje absolovoval operaci hrtanu a už nikdy nikoho nenadabuje. Ale ten film je natočenej příšerně. To je skoro čítanka toho, jak se příběh dělat nemá. JCVD "vystupuje" v Americe z lodi a rozhlíží se v ulicích - brrrrr. ()

Reklama

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, jeden z nejlepších Van Dammových filmů, motivační i emocionální scény. Je to určitě hodně ovlivněné mým dětstvím. JCVD patřil od mala k mým největším borcům. A když malá Nicole na pirátské VHSce zavolala onkel Leon po tom co vyběhl v závěrečné scéně za horizontem, k tomu ta hudba, no.... To je na kapesník :-) Van Damme ukazuje že umí nejen kopat a boxovat do vajec, ale i hrát. jasných 100% ()

Lord Fuck 

všechny recenze uživatele

První setkání Van Damma se Sheldonem Lettichem. A to doslova, protože spolu napsali také scénář, který je velmi originální. Spojení těchto dvou legend akčních filmů, bylo jednou z nejlepších spoluprací v daném žánru. A byl to právě Sheldon Lettich, který vrátil Van Damma po drogové aférce zpět. Po 11 letech od jejich prvního shledání ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Léon Gaultier (Jean-Claude Van Damme), bojující v cizinecké legii v Africe, dozvídá o smrti svého bratra v USA, přes všechny zákazy a příkazy opouští legii a vydává se pomoci bratrově ženě a dceři. Kapitán lodi, na které prchá, jej ale obelstí, a místo do L.A. jej doveze do New Yorku. Léon hledá způsob, jak se dostat k penězům, aby se mohl vypravit na druhou stranu Států a přitom narazí na starého Joshuu, který organizuje pouliční bojové zápasy... Ve své době to asi byl docela fajn Van Dammův film, ale dneska od filmu očekávám o trochu víc, než jen pár pouličních b(l)itek roztažených do celovečerního filmu. Scénář není nic extra - trochu jsem čekal, že cizinecká legie trochu zaouřaduje, aby se do filmu dostalo trochu napětí, ale ono nic. Takže za pochvalu stojí opravdu jen Jean-Claude Van Damme a jeho souboje, a zbytek je trochu o ničem... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)

Reklama

Reklama