Reklama

Reklama

Láska až za hrob

  • Velká Británie Plots with a View (více)
Trailer

Obsahy(1)

Boris, majitel pohřebního ústavu, je již od střední školy zamilovaný do Betty. Nikdy však neměl odvahu jí to říci. Betty je nyní vdaná za právníka Hugha. Neví ale, že ji podvádí se svou roztomilou sekretářkou. Shodou náhod se Boris a Betty znovu setkají a on jí konečně vyzná lásku. Zdá se, že Betty jeho city opětuje, ale je přeci vdaná! A rozvod nepřipadá v úvahu, vždyť co by řekli sousedé! Rozhodnou se proto předstírat, že Betty zemřela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Míšenina romantické a černé komedie, ve které Nick Hurran s velkým porozuměním a citem pro detail zachytil atmosféru walleského maloměsta a jeho excentrických obyvatel. Ze snímku stále více zaznívají surrealisticko-pohádkové podtóny, vrcholící přímými i zastřenějšími odkazy na muzikály Freda Astaira. Celkově je film, nejen díky zvláštní žánrové směsi, velmi odlehčený a ústřední dvoji Boris a Betty si jednoduše nemůže nezískat naše sympatie. Christopher Walken se svými funebráckými kreacemi je pak třešničkou na dortu. (Mimochodem: Já si také vydělávám na pohřbech.) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Z Britských ostrovů k nám čerstvý vánek zavál velmi příjemný film. Alfred Molina je sympatický herec s okouzlujícím úsměvem. Hodně mu to slušelo ve fraku. Hrál majitele pohřební služby, která se zabývá tradičními pohřby s úctou k zemřelým. Další pohřební službu vlastnil Christopher Walken. Ten se choval poněkud excentricky a i tak vypadal. Používal velice neortodoxní metody při přípravě pohřbů. Dvě pohřební služby pro jedno malé městečko byly až příliš. Po malé retro zastávce v roce 1964 se přesuneme do doby o třicet let později, tedy do žhavé současnosti. Ta malá zastávka byla pro příběh velmi důležitá, protože se seznámíme s hlavními postavami. Jejich životní cesty se po té rozdělily. Dal je do hromady až jeden pohřeb, kdy se spolu museli sejít. Stará láska nerezaví. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Nenápadná komedie, která tak dlouze hledala producenta až se jednoho dne dostala i na česká DVD. Poslední půlhodina nebyla už tak skvělá, jako rozjezd, ale některé perličky stojí za vidění. Pohřby Walkenovi pohřebácké firmy Featherbed jsou bezchybné (sám uvažuju o takovém obřadu). A tak mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami uznávám, že jsem se zasmál více, než u většiny dnešních komedií. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Britský humor mám velmi rád, a v tomhle filmu ho bylo nemálo. Já jsem se bavil a to je víc než dost, opravdu mě to místy pořádně rozesmálo. Hlavně Christopher Walken a jeho paní Spoková a vůbec jeho netradiční pojetí pohřebního rituálu a také jeho láska k tomuto řemeslu :). A ona duchařská část, ve které se zrealizuje pomsta, působila, no řekněme docela strašidelně i vtipně zároveň. Z toho plyne jedno poučení, o mrtvém jen dobře, nikdy nevíš jestli tě nezačne strašit :) . ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Britský humor? Čierna komédia? Totálne crazy komédia? Satira? Čím z toho chce byť tento malý filmík? Všetkým a zároveň ani jedným - z každej ingrediencie síce obsahuje trošku, ale ani z jednej toľko, koľko by bolo treba. A je to veľká škoda, lebo film obsahuje niekoľko veľmi vydarených a úžasne vtipných momentov, ktoré sú ale bohužiaľ sprevádzané trápnymi a nevtipnými a celé to vôbec nedrží pokope. Hodnotenie by išlo ale ešte nižšie, nebyť Alfreda Molinu a hlavne Christophera Walkena, ktorý oplýva nevídaným komediálnym talentom a vo svojom "pokrokovom" funebrákovi vytvoril neodolateľne šialenú kreáciu. 5/10... P.S.: Aby som nezabudol - NAOMI WATTS je.... ehm... no radšej už ani slovo ;-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Při natáčení jedné scény vypadl Lee Evans, představitel Delberta Butterfielda, z okna a dopadl na hřebík, jenž se mu zabodl do břicha a jen těsně minul jednu z jeho ledvin. (slatkac)

Reklama

Reklama