Reklama

Reklama

Láska až za hrob

  • Velká Británie Plots with a View (více)
Trailer

Obsahy(1)

Boris, majitel pohřebního ústavu, je již od střední školy zamilovaný do Betty. Nikdy však neměl odvahu jí to říci. Betty je nyní vdaná za právníka Hugha. Neví ale, že ji podvádí se svou roztomilou sekretářkou. Shodou náhod se Boris a Betty znovu setkají a on jí konečně vyzná lásku. Zdá se, že Betty jeho city opětuje, ale je přeci vdaná! A rozvod nepřipadá v úvahu, vždyť co by řekli sousedé! Rozhodnou se proto předstírat, že Betty zemřela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Zcela typická britská černá komedie se vším co k ní patří, tedy včetně mnohdy nevtipného humoru. Alespoň pro středoevropana. Osobně si tento Britský film budu pamatovat jen kvůli cizincům, kteří v něm vystupují, především tedy skvělý Christopher Walken se svým průkopnickým pohřebákem a neuvěřitelně šukadelická Naomi Watts, kvůli které by Brendu Blethyn opustil, zabil a okradl každý normální chlap a to myslím vážně! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie trochu crazy, trochu British, s muzikálovými čísly. Podivný mix crazy černé komedie, muzikálových tanečních a pěveckých vložek a společenské satiry kořeněný britskou ujetostí, která sama sebe moc vážně nebere, poskytuje tolik srandy, až je přelegracováno a film působí chvílemi až trochu trapně. Ale dívat se na to dá...možná by nebylo na škodu připomenout tvůrcům, že méně někdy znamená více, a trochu dopracovat děravý scénář. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Míšenina romantické a černé komedie, ve které Nick Hurran s velkým porozuměním a citem pro detail zachytil atmosféru walleského maloměsta a jeho excentrických obyvatel. Ze snímku stále více zaznívají surrealisticko-pohádkové podtóny, vrcholící přímými i zastřenějšími odkazy na muzikály Freda Astaira. Celkově je film, nejen díky zvláštní žánrové směsi, velmi odlehčený a ústřední dvoji Boris a Betty si jednoduše nemůže nezískat naše sympatie. Christopher Walken se svými funebráckými kreacemi je pak třešničkou na dortu. (Mimochodem: Já si také vydělávám na pohřbech.) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná britská romanticko-čiernohumorná komédia. Vyzerá presne tak, ako si predstavujete, že asi bude vyzerať a je to fajn. Je to nenáročné, je to jednohubka a pre milovníkov Naomi Watts povinnosť. Ženám to predsa najviac (vo filmoch) svedčí, keď sú sexi mrchy. Ale palce budete držať niekomu inému. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku křečovitý děj zachraňuje především Christopher Walken jako novátorský hrobník (jeho Star Trek pohřeb má šanci se stát na Avalconu kultovní scénou!). 2/3 filmu se balancule na hraně britského humoru a ztřeštěné komedie, což ovšem moc nefunguje a je též celkem obtížné vstřebat, že hrdinka vypadá mnohem starší, než kolik jí dle filmu je. Film tak zachraňuje až jeho závěrečná třetina, ve které tvůrci konečně najdou balanc a přinesou tu pořádnou dávku černé komedie, na kterou divák od začátku čeká... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Při natáčení jedné scény vypadl Lee Evans, představitel Delberta Butterfielda, z okna a dopadl na hřebík, jenž se mu zabodl do břicha a jen těsně minul jednu z jeho ledvin. (slatkac)

Reklama

Reklama