Reklama

Reklama

Tusalava

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Velká Británie, 1929, 9 min

Režie:

Len Lye
(další profese)

Obsahy(1)

Tento hypnotický a uhrančivý snímek Lena Lye byl vyroben technikou animace bez kamery, kdy se obraz vyškrabává přímo na film. (Morien)

Recenze (10)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin. Není tohle náhodou ztracené dílko D. Lynche ? :) (já vím, že v té době ještě nebyl na světě) Jít na to do kina jako na celovečerák, tak se pak asi ztřelím do hlavy. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Přísahám, že nic bizarnějšího jsem neviděl. Celé je to tak vizuálně i akusticky... nepravděpodobné, že jsem u toho co chvíli propukal v šílený záchvat smíchu. Ó, pusťte mi to ještě jednou, a klidně vám následně podepíšu i přihlášku k Jehovistům. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Desetiminutová 'hypnóza', která měnícími, niterně depresivními obrazy dokáže vyvolat pocit, připomínajicí čerstvé procitnutí z noční můry, kterou bezesporu je. Pojetím, spíše ruchy než hudbou a mrazivostí, vás tohle dílko praští přes hlavu víc, nez naprostá většina filmů s desetinásobnou délkou. TADY __ Krásnê hnusné. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Maximální buněčný bizár a zároveň první dystopická scifi v jednom. Shodou okolností ve stejný rok, co spatřilo světlo světa Metropolis. Slovy Mirka Černého: "Je všechno jenom náhoda?" ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Nechajte sa unášať temnými prúdmi a do významu si dosaďte, čo sa vám páči alebo sa len nechajte unášať, ono to k niečomu povedie.:) Mámivé a depresívne a invenčné. "Pohlcujúce" a "hypnotické"- ako sa už "kolegovia" stihli vyjadriť. Pripomína mi to časy gymnaziálne a môj odpor k biole- ako ma zakaždým mrazilo pri pohľade na svoj biologický zošit, ešte viac pri jeho otvorení a ešte viac v prípade -tipujete správne- márneho memorovania jeho márneho obsahu..... A tiež mi to pripomína, to nemožno vynechať!, vracajúcu sa nočnú moru: ako nás cieľavedome nútili kresliť tie šialené obrázky.....Fuj!!! :´) ()

Reklama

Reklama