Reklama

Reklama

Děvčátko, které bydlí na konci ulice

  • Kanada The Little Girl Who Lives Down the Lane (více)

Obsahy(1)

V tomto kanadském thrilleru ztvárnila Jodie Foster titulní postavu - samotářskou, zarputilou a sama na sebe odkázanou dospívající dívku jménem Rynn, která žije sama ve velkém domě svého otce. Když do domu kdokoli přijde nebo zavolá, děvče vysvětluje, že má tatínka na služební cestě. Je opravdu daleko... hodně, hodně daleko. A maminka? Ta také... Rynn se své nezávislosti nehodlá vzdát a je odhodlaná udělat cokoli, aby si uchovala své strašlivé tajemství. To ale bohužel vyčmuchá její vlezlá sousedka paní Halletová (Alexis Smith). Dalším nebezpečím, které ohrožuje Rynnin klid, je sousedčin syn Frank Hallet (Martin Sheen), pedofil, který má v plánu děvče zneužít. Naštěstí je zde rebelující teenager Mario (Scott Jacoby), který je vždy připraven podat Rynn pomocnou ruku. Scénář k tomuto mrazivému thrilleru s dokonalou atmosférou napsal Laird Koenig jako adaptaci vlastního románu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

O5 mě udivuje zdejší žánrový zařazení. Mysteriózní/Horor to není určitě. Drama ještě budiž. Za mě je ale The Little Girl Who Lives Down the Lane spíš thrillerem ve kterým exceluje mladinká Jodie Foster. Víc se o filmu rozepisovat nebudu snad jen napíšu to, že za vidění rozhodně stojí. Lepší 3hvězdy. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká radikální odpor k autoritám. Výborně vybudovaná atmosféra, skvělá Fosterová, režijně pojaté spíše jako černohumorná jednohubka, než thriller, za což se ovšem vůbec nezlobím. Dostat do rukou tento film Tarantino, vzniklo by něco velice roztomilého. I když, silnou ženskou postavu to má, slušnou hudební složku také, chybí jen zdařilý vizuál. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je sice z čistě logického hlediska nesmysl, ale stejně se mi prostě líbil. Jodie Fosterová jako 13ti letá osamělá dívka je prostě "divná" ... spíš působí jako kluk. Celý film nese typickou 70.kovou atmosféru, má výbornou ústřední melodii a je vlastně dost smutný. Naráží docela s jistotou na problém osamocení, odtržení od společnosti atd. I tak je ale hlavní hrdinka naprosto chladný psychopat, který mi lezl do půli filmu krkem, ale posléze jsem jí začal fandit... Je to zvláštní film, zajímavý a udrží pozornost. Pokud ale hledáte logiku a logické vyústní, zkuste něco jiného ... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé komorní drama s minimem herců, ale s docela hustou a chvílemi až velmi mrazivou atmosférou. Původně jsem si říkal, že to je docela nudné a že z toho asi budu zklamaný, jenže jak postupoval děj a jak postupně přicházely na scénu další postavy a vycházelo najevo, co vlastně stojí za záhadnou neúčastí otce hlavní hrdinky na scéně a jaké že tajemství skrývá mladá hrdinka ve sklepě, tak film začal mít spád a začal rychle nabírat na intenzitě a zajímavosti. A nakonec mi nezbývá než říci, že toto drama je opravdu hodně povedené a že i přesto, že se odehrává téměř celé jen v prostředí jednoho domu a především jedné místnosti, tak mu rozhodně nechybí kvalita. A jistě za to může i vynikající herecký výkon velice mladé Jodie Foster, která zde hraje na svůj věk opravdu nečekaně kvalitně a dokáže sama utáhnout celý film. Zdatným pomocníkem jí potom byl Scott Jacoby v roli pajdavého teenagera Maria, který předvádí také vynikající herectví. A samozřejmě Martin Sheen v roli pedofilního syna majitelky domu, v němž hlavní hrdinka bydlí, se také rozhodně neztratil. Závěrem tedy snad jen tolik, že toto drama se zajímavou atmosférou je opravdu povedené a že stálo za to se na něj podívat. Výsledkem nemůže být nic jiného, nežli nadprůměrné hodnocení, v tomto případě čtyři hvězdy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta Halletová byla ale vlezlá ženská. Sice Rynninému otci pronajala dům, ale to ji v žádném případě neopravňuje k tomu, aby si tam chodila, kdy chtěla a začala tam ještě ke všemu přestavovat nábytek. Strašně me zajímalo jak to byl s Rynninými rodiči. Malá Fosterka byla skvělá. Byla naprosto chladnokrevná a v podstatě při vypjatých situacích nehnula ani brvou. Bála jsem se, aby role, kterou hrál Martin Sheen nebyla vyhnaná až do krajností. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Frank Hallet (Martin Sheen) ukazuje Rynn (Jodie Foster) vlásenku a nehet, se na Frankově (Martin Sheen) pravé ruce střídavě objevuje a mizí zlatý prsten. (Pavlínka9)
  • Ve scéně, kdy hovoří Rynn (Martin Sheen) s Frankem na ulici, můžeme si všimnout na levé straně ženy s kabelkou, která jde prvně směrem ke kameře, ale o vteřinu později jde od kamery, navíc ještě se psem na vodítku. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama