Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Riddick: Temná hrozba představuje spojovací článek mezi filmy Černočerná Tma a Riddick: Kronika Temna. Po opuštění planety obývané krvelačnými tvory se Riddick, Imam a Jack setkají s vesmírnou lodí, jejíž kapitánka loví ty nejhledanější násilníky a vrahy, které však neodevzdává do rukou spravedlnosti, ale dělá si z nich živé sochy. Riddicka samozřejmě zná a chce z něj mít svojí trofej, jenže předtím se chce trochu pobavit a vidět jeho schopnosti v akci... (cyberhawk)

(více)

Recenze (83)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Už to je nejaký ten piatok čo som naposledy videl Pitch Black, ale zdá sa mi, že všetci zúčastnení majú identický dabing ako pri hranej verzii - a to mimoriadne poteší, najmä v prípade samotného Riddicka. __ Osviežujúce spojenie medzi Čiernočiernou tmou a Kronikou temna. Konečne sa dozvedáme o prvom stretnutí nášho milovaného vraha a prefíkaného Toombsa. Nič výnimočné, kraťas dieru do sveta nespravil, ale taktiež ani nezahanbil hranú verziu, ktorá je však stále o kus lepšia. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydařený doplněk k Riddickovi. Animovaný není tak svalnatý a charismatický jako skutečný, ale na druhou stranu předvádí mnohem šílenější akční scény. Už prvotní vynucené přistání dává prostor pro v reálu asi nenatočitelnou scénu s Riddickovým útokem pomocí pěnové koule. To je jen začátek a před námi se ukazuje zajímavý svět velké žoldácké lodi, kterou objevujeme stejně rychle jako plány hlavní Riddickovi soupeřky s velkou potřebou trápit /mučit/týrat ty největší z největších zloduchů galaxie. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle nedlouhý animáček navazuje přímo na první díl Riddicka, nicméně o nic stěžejního se v zásadě nejedná. Samotný příběh je dle „dobrého“ zvyku animáků velmi jednoduchý a přímočarý, což ale v tomto případě není na škodu, protože tady jde pouze o tu akci a té se divákovi dostane habaděj. Po technické stránce ale není o co stát, to jsem teda viděl už mnohem hezčí animace. Na druhé straně to ale určitě nenudí a hodně tomu pomáhá i fakt, že postavám propůjčili hlasy skuteční herci z Pitch Black, takže třeba Riddicka namluvil Vin Diesel, což je myslím fajn. Celkově to je spíše sběratelská záležitost pro fanoušky téhle série, pro ostatní asi jen ztráta času. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Osobne som nikdy nebol fanúšikom doplňujúcich príbehov. Či už sa jednalo o tie animované, alebo hrané. Dôvod bol ten, že krátky film málokedy dosahuje kvalitu toho dlhometrážneho. A rovnako je to v prípade Dark Fury. Osobitosť Čiernočiernej tmy sa tu nenachádza a rovnako ani futuristická coolovosť Kroniky temna. Veľmi rád, by som tomu dal väčší počet, ale pravdou je, že na tak malom poli je napriek priamočiarosti zázrak, že som to vôbec vydržal bez nudy. K dobru tomu slúži fakt, že je to funkčnejšie ako animovaný spin-off k Van Helsingovi. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Marečku Vincente, podejte mi párátko. Spojovačka mezi Černočernou Tmou a Chronicles Of Riddick je poměrně neobvykle (a dnes už nijak úchvatně) animovaná jednohubka, která má bohužel příliš málo času na to, aby z velmi zajímavé postavy poněkud úchylné velitelky vytěžila něco zajímavějšího než pár náznaků. A to je škoda, protože jinak nemá animovaný Riddick kromě úvodní přestřelky (a hlasu skutečného Vina Diesela) co nabídnout - příběh je ostudně jednoduchý a zvládne za tu krátkou dobu i několik klišé. Jediným účelem celé téhle věcičky je evidentně jen budování image Riddicka jako smrtonosného motherfuckera, který čas od času ucedí nějakou tu hlášku (a náhodou se ve zlomových momentech vždycky zachová jako rovný chlap). Tomu samotnému se nedá nic moc vytknout, nakonec je to společné dítě Diesela a Twohyho, kteří si obchodní značku jménem Richard B. Riddick velmi moudře hýčkají na horší časy. Ale objektivně je to prostě jen výplň, která kdyby neexistovala, těžko by toho někdo litoval. 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal cenu Golden Reel od redakce Motion Picture Sound v kategorii nejlepší editace zvuku. (Terva)

Reklama

Reklama