Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Berry 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem kdo-ví-jaký zázrak a možná proto přišlo velice příjemné překvapení. Adrien je moc dobrý herec, to už dokázal mnohokrát a tohle by jeden z jeho nejlepších výkonů. Nejlepší výkon za celou svou kariéru podala taky Milla Jovovich, která byla dokonalá. A to jsem ji neměla ráda po Residen evil: Apokalypsa... Tady si to u mě ale krásně vyžehlila... V podstatě všechny výkony byly moc dobré, stejně jako film sám. Trvá jenom 90 minut, takže se nudit nebudete!!! Jak mně je líto, že jsem si Loutku nenahrála!!... ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Slaďoučký pokrm, který chutná v jakémkoliv množství a v jakoukoliv noční či denní hodinu. Láskyplná sonda do života jednoho obyčejného člověka, který chtěl jen získat respekt svého okolí, splnit si svůj odvěký sen a nadto získat i ženu svých snů. Rovněž krásná studie herectví, ať už v případě poeticky hrajícího Adriena Brodyho, kterému se zrodily herecké geny i v břiše a dokáže zastat i herectví dřevěné loutky a dodat jí emoce či v případě Milly Jovovich, které byl dán prostor, aby si zkrátka zahrála co chtěla, a to se jí i podařilo, i když její ztřeštěná postava asi nesedne každému. Jeden z filmů, které dokoukáte, i když se vám bude chtít sebevíc spát a ještě pak usnete s kouzelným úsměvem na tváři, neboť pochopíte, že to, co jste viděli bylo obyčejné hřejivé lidské umění a po tomhle filmu propadnete filmovému světu znova a docela... ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, kdy jsem naposled dostala takovej záchvat smíchu jako u scénky s komorní balicí klasikou - pohled na Brodyho a Farmigu, tísnící se na opačných koutech sedačky za doprovodu německé pochodové hudby mě málem zabil. Brody je génius, to už nemá cenu ani komentovat, ostatní skvělý, celý to působí takovým skvěle svěžím a švihlým dojmem. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Takže niekoľko poznámok k tomuto nenápadnému, no napriek tomu výnimočnému kúsku: 1) Už samotná skutočnosť, že z aktuálnych 1154 hodnotení sa tu nenachádza ani jeden "odpad!" svedčí o tom, že Dummy nie je z kategórie bombastických filmov, ktoré si publikum buď zamiluje, alebo fatálne znenávidí. Ide skôr o naozaj veľmi príjemné, nevtieravo vtipné, skvele zahraté malé veľké dielo, ktoré je tiež dôkazom toho, že slovné spojenie "romantická komédia" nemusí automaticky znamenať sled kŕčovitých, prehnaných koitálnych scén - (SPOILER) - ústredná dvojica absolvuje len šokujúci počet vášnivých bozkov - 1 kus a aj to nenápadne, bez toho, aby sa kamera sústredila priamo na dané subjekty. 2) Adrien Brody sa pre mňa stáva neoficiálnym kráľom neohrabaných, tragikomicky pôsobiacich introvertov, ktorých jediné vzrušenie v živote spočíva v kamarátskom vzťahu s diametrálne odlišnou osobou navyše opačného pohlavia. Opäť SPOILER: Zo začiatku som sa obávala že romantickým vyvrcholením filmu bude uvedomenie si vzájomnej lásky Stevena a Fanny, ale pánboh zaplať, nestalo sa. Brodyho (nielen) bruchovravecký výkon v kombinácii s jeho psím pohľadom ma dostal na kolená. 3) Hudba: ústredná pieseň (ktorá sa potom vyskytuje ešte raz, takmer pri konci) ma očarila hneď na prvé počutie, dopíšem koment a idem si ju stiahnuť. Zlatým klincom hudobnej zložky tohto filmu však ostáva svadobné vystúpenie metalovej kapely, interpretujúcej židovské odrhovačky. Nemám slov, Milla, si hviezda! 4) Fanny. Okej, zo začiatku mi táto podoba Jovovichovej nehorázne išla na nervy (Viď môj komentár k filmu Juno), ale dostala ma svojimi kreatívnymi spôsobmi, akými pomáhala Stevenovi získať ženu svojich snov. Nápis na dverách :-D takmer som umrela. Na záver ešte pár prívlastkov - Vera Farmiga fascinujúco krásna, krpaňa, stvárňujúca jej dcéru, hrozne rozkošná, bábka desivo-úchylno-vtipná, rodina hlavného hrdinu na šľaktraf a Jared Harris AKA psychotický tragéd-herec-amatér celkom zábavný. NA plný počet to nie je, ale potešilo a pohladilo po duši. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Plachý mladík bez špetky sebevědomí nachází svou životní jistotu v dřevěné loutce. Vtipný příběh, který za pomoci neobvyklých prvků rekapituluje známé skutečnosti. Naproti vynikajícímu Brodymu je patrné děsivé přehrávání Jovovichové, které role prostořeké rebelky vůbec, ale vůbec nesvědčí. 80% Zajímavé komentáře: RAiken, Xatrix ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Učitel břichomluvectví ve filmu (Alan Semok) navrhl ústřední loutku a rovněž učil tři týdny Adriana Brodyho. (HellFire)
  • Obchod, ve kterém Steven koupí svou loutku je „Halloween Adventure“ v New York City. (HellFire)

Reklama

Reklama