Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

axiom 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s příjemnými a mně milými herci. Schema je sice obehrané - jak nesmělý mladík k lásce přišel, je ale zpracováno vtipně a i herci ve vedlejších rolích táhnou film (hlavně je skvělá Milla Jovovich). Vtipné jsou i scény s loutkou, například ve škole pro břichomluvce, rozhovory před zrcadlem nebo nákup oblečení. Jedná se pro mně asi zatím nejlepší film letošního amerického nezávislého léta. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční romantická komedie obcházející se bez větších záporáků, soků v lásce a zásadnějších zvratů. Jedna z těch o které si většina diváků řekne, že byla milá. Nic srdceryvného, ale potěší. Staticky sledujeme několik dní z života nesmělého (výborného jako vždy) Brodyho. A je to dost obyčejný život. Ocenil bych větší prokreslení charakterů a trochu více zatlačit na pilu. Jovovich to se svým free herectvím trochu přepískla, ale vyžehlila si to u mě hudebním číslem na svatbě, které bylo překvapivě opravdu dobré. Ostatní mi přišli spíše do počtu. // 60% ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám kvalitní cajdák! V podstatě romantická komedie o chlapíkovi, který si neuměl najít ženskou a tak si pořídil loutku, aby si měl s kým povídat. Život v rodičovském domě s tátou, mámou a sestrou nepřináší obvykle mnoho posunů směrem k dospělosti, zvlášť v případě zdejší rodinky plné podivínů a bláznů. On v podstatě nikdo, kdo se pohybuje kolem našeho hrdiny, není úplně normální. Přesto si svou cestu životem za vydatné spolupráce své loutky proklestí. Typické "nezávislé léto" se všemi aspekty, dobrým obsazením, nadhledem a vtipem. 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne takto má vyzerať americká nezávislá komédia. Humor, ktorý netlačí príliš na pilu a nie je obscénny, sympatické, ľahko extravagantné postavy, scenár, ktorý má zmysel a príjemne odsýpa a silný záver, ktorému nechýbajú emócie. Ak vieme, že sa film neberie až tak vážne, tak mu odpustíme aj miernu nevierohodnosť. Ako deja, tak postáv. Podstatné je, že v rámci filmu tieto postavy žijú a držíme im palce. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

To je tak, když mě chytí "brodyovský" amok. Toho kluka mám strašně rád (viz. má óda na něj v mé TOP) a Loutka prakticky nic nenabízela. Jasně, maximálně pozitivní náladu, kterou pak můžete přenést na jiného tvora. Adrien ale vytvořil svou roli tak precizně a s úctou, že mám pocit, že ten kluk je chodící "zvedač filmů". Když už křičíte, tak křičíte nahlas. A on? Zařval pořádně a s takovou vehemencí, že mám husí kůži ještě teď. Je to nezávislák, ale jeden z nejlepších a taky nejpravdivějších. Fakt, že Steven je de facto předobrazem mojí duše..no, tak to je potom zase jiná pohádka. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Učitel břichomluvectví ve filmu (Alan Semok) navrhl ústřední loutku a rovněž učil tři týdny Adriana Brodyho. (HellFire)
  • Obchod, ve kterém Steven koupí svou loutku je „Halloween Adventure“ v New York City. (HellFire)

Reklama

Reklama