Reklama

Reklama

Život savců

(seriál)
  • Česko David Attenborough: Život savců (více)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Savci, teplokrevná stvoření pokrytá srstí, která krmí svá mláďata mlékem, jsou nejpopulárnější mezi zvířaty - snad také proto, že mezi ně také patříme." - David Attenborough Dokument Davida Attenborougha nabízí jedinečný pohled na pozoruhodnou skupinu těchto zvířat. Ukazuje mnoho fascinujících druhů planety, včetně nás samotných, a ilustruje, jak se savci stali tak mimořádně rozmanitými a úspěšnými. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

lift666 

všechny recenze uživatele

Jeden z velice povedených dokumentů BBC. Zavede vás do skutečného života savců a přede věci, o kterých jste ani neměli tušení. Pomocí pokročile techniky se dostali s minikamerou do doupěte syslů... Báječné. Ale jednu výtku mám. Za těch 50 minut si člověk, který přijde unavený z práce, toho nedokáže moc zapamatovat a dívat se na to podruhé už není ono. Přesto je tento cyklus na vysoké úrovni :-) ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem milovníkem dobytka (jak říká naše známá veškeré fauně), byl jsem okouzlen přístupem Davida Attenborougha k pojetí dokumentu. Vystříhal se natočení líbivých obrázků libivých tvorečků a předvedl plejádu savců s úžasně poutavým komentářem. Udělil bych mu cenu Jana Amose, tohle je přesně škola hrou. Nádhera obrazová i faktografická. ()

Reklama

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Ak ma pamäť neklame, tak je Život cicavcov prvý, mnou videný dokument, v ktorom účinkoval David Attenborough a ktorý sa síce tým dnešným po technickej stránke (detailné spomaľovačky a najvyššie vizuálne rozlíšenie) až tak nevyrovná, no po obsahovej už navždy zostane nesmrteľnou prírodopisnou klasikou, u ktorej zaručene zapôsobí i príjemná nostalgia. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Život savců přináší opravdu blízké seznámení se s jednotlivými živočišnými druhy, až má divák skoro pocit, že se zvířat sám může dotknout. Vynalézavost Davida Attenborougha opravdu nezná hranic. Navíc dokument nepřináší obvyklý pohled na zvířata žijící na určitém území, ale naopak se zaměří na jeden živočišný rod případně čeleď a ten zkoumá napříč celou zeměkoulí. Celkově se jedná o jeden z nejpropracovanějších dokumentů s vysokou přidanou hodnotou. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Kvalitní výukový materiál o savcích, dobře členěný a okomentovaný se spoustou detailních záběrů. Udivuje mě, že byl natočen v roce 2002, připadá mi starší. Na rok 2002 je točen hodně starými technikami (žádné triky atd.). Film je pro všechny věkové skupiny, ale je vyprávěn dost jednoduše (na mě až příliš :) ), takže jeho hlavní využití vidím jako kvalitní výukový materiál na základní škole, kde rozhodně zaujme a upoutá pozornost v hodině biologie. Některé záběry jsou opravdu unikátní a je vidět, že si s ním autoři pohráli. Jestli se mi na filmu něco líbí, tak je to jeho logický, spořádaný a dobře strukturovaný děj. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama