Reklama

Reklama

Siworae

Obsahy(1)

Il Mare, „Moře“, dům u jezera. O Vánocích roku 1999 se odsud stěhuje mladá dabérka dětských pořadů, Eun-joo. V poštovní schránce nechává novému vlastníkovi vánoční pohlednici, v které ho prosí, zda by jí případnou opožděnou poštu neposlal na její novou adresu. Vánoce 1997. Čerstvě dostavěné Il Mare hostí svého prvního obyvatele, architekta Sung-hyunga. Ten nachází ve své poštovní schránce vánoční přání datované rokem 1999. Píše mu jakási Eun-joo a prosí ho o vyřešení jejího problému s poštou. Jihokorejský snímek Il Mare inspiroval americký remake „DŮM U JEZERA“ (2006) režiséra Alejandra Agrestiho, se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavních rolích. (kiddo)

(více)

Recenze (116)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dům u jezera jsem viděla už dřív a líbil se mi, přestože na jeho adresu padlo spoustu žlučovitých výlevů. Není pak divu, že na Siworae jsem byla zvědavá a taky se bála a ono nebylo proč. Není to sice objev filmového penicilinu, ale schopnost pohladit po duši má. Je křehký jako ten muž, jako ta žena, jako ty rukavičky, co se pustily po moři....... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Spravil som jednu velku chybu a to to, ze som si Il Mare pustil, ked som bol velmi utahany. A to pomalicke tempo a sladucka atmosfera sposobili to, ze som zaspal a film som musel dopozerat na druhy den :(. A rozdelenie pozerania neprospeje ziadnemu film, nieto este korejskym romancam, ktore su vystavane na stupnujucom sa romantickom tazeni. Holt, moja chyba. Je to vsak krasny film, ktory mimo toho, ze to je nadherna, minimalisticka romanca, vynika aj nevtieravym, prijemnym humorom (scena z dabovacieho studia, pes ktory spi ako clovek :D...), na to maju juhokorejci naozaj cit a talent. Kazdopadne, dalsiu korejsku romancu si necham na vikendovy vecer, ked budem oddychnuty a moja dusa kludna, pripravena na prilev emocii :). (8.5/10) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, neviem čo k tomu napísať, pretože som sa nechal zlákať dobrým hodnotením, ale hlavne správou, že ide o lepšie spracovanie originálu podľa , ktorého vznikla dosť nezáživná romantika s K. Reevesom a S. Bullock - Dom pri jazere. Po zhliadnutí musím povedať, že kórejský originál je síce pozeratelnejší, ale vo výsledku rovnako nezáživný a rovnako na hlavu. Nemá cenu sa rýpať v deji, pretože by som mal viac otázok ako odpovedí, ale je to jedno. Film ma nezaujal a preto ma nezaujímajú ani odpovede na otázky prečo je toto tak a tak...Po dlhšej dobe slabší kórejský film. 60%. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Další krásná korejská romance, jež chytne za srdce. Příjemně pomalu plynoucí filmeček, neobvyklým způsobem si pohrávající s motivem cestování v čase. Trochu jsem se obával, jak tento sci-fi prvek bude zakomponován do rámce romantického filmu, ale dopadlo to na jedničku. Dojemný a citlivý příběh, nádherné obrazy a hudba, skvělí herci.. Po konci filmu jsem byl hluboce dojat a cítil se příjemně a uvolněně. ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Milý príbeh natočený typicky kórejským spôsobom. S peknými hercami, nevtieravou hudbou a zaujímavým príbehom platonickej lásky odohrávajúcej sa pomocou korešpondencie cez časopriestorovú poštovú schránku. A samozrejme s množstvom logických prešlapov s tým súvisiacich, ktoré asi tolerantne prehliadnete, keďže ide v prvom rade o romantický príbeh (aj keď rybka bola už silné kafé ;)) Naštastie sa režisér popri pomalom tempe vyhýba prílišnému pátosu a melanchólii, ktoré sú s veľkou obľubou s danou tématikou v kórejskej (a nielen tej) produkcii používané... Škoda, že koniec mi do celkovej kompozície akosi nezapadal, a ukončenie príbehu scénou "pochopenia" Kim koho a čo vlastne videla pri rozlúčke, by bolo podla mňa vhodnejšie. 8/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Rybka ve filmu je nožovka běločelá (Apteronotus albifrons). Pochází z Jižní Ameriky, dorůstá až půl metru, je zaznamenaný případ, kdy se dožila 16. let. Orientuje se pomocí elektrického pole, které vydává (podobně jako sonar u delfínů). V akváriu vyžaduje množství úkrytů a chov ve skupině. Není pro začínajícího akvaristu. V mořské vodě nepřežije. (Jirka_Šč)
  • Názov filmu v preklade znamená „Láska, ktorá presahuje čas“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama