Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

ambron 

všechny recenze uživatele

Kórejčania znova ukázali, ako má vyzerať romantický film. Príbeh je síce pre tento žáner typický, ale čo ho robí výnimočným je to, ako je divákovi servírovaný. Bol som očarený jeho neuveriteľnou jemnosťou, niekedy som mal pocit , že sa obraz v "telke" predo mnou doslova rozplynie. Pochvaľujem aj režisérov výber hercov do hlavných postáv, ktorí podali presvedčivé výkony a celkovo im to slušalo. ()

Jira K 

všechny recenze uživatele

Jae-young Kwak navázal na to, co se mu povedlo již v My sassy girl a nemohl si k tomu pozvat nikoho lepšího nežje Ye-jin Son. Ta v obou rolích doslova exceluje a i přes poměrně delší stopáž drží diváka stále ve střehu. Až příště bude pršet, budu uvažovat, zda si vzít deštník... "Duha je branou do nebe. Když lidé zemřou, odcházejí od nás skrz ni..." ()

Reklama

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tedy abychom si rozuměli, nejsem na sladké a jeden z mých nej filmů je Conan Barbar. Z celkové délky 133 minut jsem se za doprovodu úžasného soundtracku plných 90 minut nudil. Již jsem film zařazoval po bok Windstrucku, když tu náhle se děj rozeběhl a já jsem byl svědkem romantického dramatu při němž jsem nezvládal dýchat a jehož následky cítím dodnes. Přesto filmu nudu ani skvělý soundtrack neodpustím a hodnotim jej poctivými 80 procenty. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. Ye-jin Son ztvárnila Ji-hae. Ye-jin Son je podle mě jedna z nejnadanějších korejských hereček a moje oblíbenkyně. Spolu se skvělými výkony In-seonga Jo a Seung-u Joa a úžasnou hudbou provázející celý tento úžasný film. Jedna věc mě, ale mrzela, když chvíli před koncem Ye-jin Son velice brečela, tak jí vůbec netekly slzy a podle toho, jak brečela, tak by s ní měly téct proudem. Ale tato maličkost nezkázi film velikých kvalit. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejský film Klasika by sme mohli skutočne mať za takú kórejskú klasiku. Tradične kvalitné spracovanie, pre kórejskú kinematografiu typické prelínanie žánrov romantika, komédia, dráma, navyše vojnová pasáž, ktorú som vôbec nečakal to z môjho pohľadu ešte vylepšila. Práve ona zamieša osudy hrdinov a príbehom celkovo. Krásny príbeh o láske a priateľstve sprevádza krásna hudba. O kvalite hudby v kórejských filmoch by sa dalo písať veľa , ale už to beriem ako samozrejmosť. Záverečné rozuzlenie by sa dalo nazvať priveľkou náhodou, ale beriem to ako film. A ten sa vydaril. 80%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama