Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Příjemný romantický korejský snímek, který českého diváka - mnohdy přehlceného americkými slaďáky - může jedině překvapit. Pro mě je asijská kinematografie v poslední době mistrem v tvorbě romantických snímků, které mají nápad a jdou na věc jiným způsobem. Proto, pokud zrovna máte náladu pustit si tento žánr, možná právě tento snímek může být lákadlem právě pro vás. Já u něj rozhodně prožila dvě příjemně strávené hodiny a to nepatřím mezi milovníky romantických filmů. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Jak to ti korejci dělají, že vždycky natočí tak krásný a čistý romantický snímek? Snímek, který může připadat normálním evropským divákům jako jakýsi druh zjevení ve valné hromadě prvoplánových rychlokvašek. The Classic je nádherné melodrama, které už svým vyzněním a pojetím si nezadá s těmi nejlepšími životními ingrediencemi. Tak pocitově vyvážený, tak emocionálně nabitý, tak čistě romantický, že nenechá jedno oko suché. Jistě, že příběh je občas velmi naivní, ale i v takové prostotě vás dokáže překvapit. Navíc sledovat skvělou herečku Ye-Jin Son jako dceru i matku ve dvou dějových liniích je opravdu krása. Proč tedy ne plný počet? Bohužel na můj vkus film příliš tlačí romanticky na pilu (hlavně v závěru) a některé scény zaváněly až prvoplánovým citovým vydíráním. Což mnohdy nevadí, ale zde je to až příliš znát. Neuškodilo by také drobné prostříhání a zkrácení některých natahovaných momentů. V tomto ohledu malinko ztrácí vůči dokonalému A Moment to Remember, ale i tak je The Classic film, který by neměl uniknout vašemu romantičtějšímu já. P.S. Co ta "titanicovská" hudba? :) ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Film mě tedy nedojal, nějak u mě nezafungovala chemie mezi hlavními představiteli... Co oceňuji jsou moc milé komické scénky, taková slušnost a ostýchavost v rodících se vztazích nám servírovaných a pěkné prolínání mezi těmi dvěma příběhy... kdy mi tedy z minulosti přišel mnohem silnější... Právě díky tomu, že se ve filmu prolínají dvě příběhové linky, se film ani moc netáhne a nenudí, ale ten konec mi přišel dost znásilněný a takový umělý... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Kromě krásně natočeného dvojpříběhu, který, už proto, že má dvě linie a děj je tak hutější, nenudí, jsem se mimo jiné i asi třikrát zasmál, a to hodně... "Potřebuju vzorek vaší stolice! Po obědě a pěkně zabalený." A pak geniální scéna s potleskem v divadle. Každopádně hlavní devizou tohoto snímku není humor, ale paralela vztahu matky (k někomu) a dcery (k někomu) plná lásky a citu. Navíc vizuální a hudební zpracování výborné. 85%. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Když se budu chtít podívat na opravdu krásný romantický příběh, určitě si pustím Classic.Až zase bude pršet, vzpomenu si, jak nádherný může být déšť. Ani nevím, čí příběh byl krásnější, matky nebo dcery? Sice se přiznám, že závěr byl na mě trochu moc, ale nakonec, když romantika, tak proč by nemohla skončit takhle. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama