Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zamilované, hezké, milé, něžné. Vážení čtenáři, nemáte pocit, že to s tou koreou nějak přeháním? Když oni točí úplně jiné romantické filmy než USA. Příběh o dětské lásce, do které se časem zamotá i jiný člověk, i když ne vlastní vinou, příběh o lásce, přátelství, touhách, snech, o bolesti. To je prostě klasika. Když se k tomu přidá krásné převyprávění dcerou spolu s láskou z jejího života a závěrečným rozuzlením, které stejně divák očekává skoro od půlky filmu, je to báječná kombinace na podařený zamilovaný film. Nejsem typ kluka, co zamiluje do jedné dívky, ale jí mám opravdu rád. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

KRÁSNÝ FILM!!! Smál jsem se, bylo mi smutno, usmíval. Krásná hudba, krásná hlavní hrdinka, krásný příběh! Balzám na duši (psáno bezprostředně po vidění filmu). 96% (vzhledem k faktu, že jsem a Moment to Remember dal 120% to tedy může být ještě lepší, ale v porovnání s čímkoli jiným, nejihokorejským, výborné). ■ Doplněno druhý den: Upřímně se těším, až to pustím ženě a dceři. Bude se jim líbit :)))))). ■ Doplněno 3.1. 2010: Moje dcera si dnes vyžádala promítání číslo 2 :). ■ Doplněno 14. 1. 2010: Byl jsem přesvědčen, že se ve filmu střídají dvě hlavní melodie, "klasická" a "moderní". Ve skutečnosti je to jen jeden motiv zahraný dvěma odlišnými způsoby. Klasicky pomalu a s orchestrem, moderně rychleji, na kytaru a se zpěvem. Výborný nápad, který dodává filmu kompaktnost. KLASIKA ROMANTICKÉHO FILMU. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Více je někdy méně, chtěl bych říct... i když Classic je velmi příjemná podívaná, chvílemi IMHO svou překombinovaností, protahováním, natahováním, atd., ztrácela lehkost a šmrnc, které se mi tak líbily na My Sassy Girl. Režisér by si též mohl odpustit neustálé používání Pachelbelova kánonu, vhodné, resp. vtipné, to bylo jen při "music... stop". Fekální a výpraskovou vsuvku mohli taky vynechat, nenapadá mě, jaký tam měly význam. Též by bylo dobré držet se pravidla "nevstoupíš dvakrát do stejné řeky" a nevsázet a neskoncentrovat vše do posledních 5 minut, efektu Epilogu MSG už nedosáhnou. ___ Tolik asi k záporům, jinak jsem byl docela spokojený.. vlastně velmi spokojený. Lepší 4*. ___ P.S. Nejsem si jistý, jestli světlušky patří zrovna ke korejské romantice, ale stejně je nejhezčí romantická scéna se světluškami loučení Kenshina a Kaoru :) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejský film Klasika by sme mohli skutočne mať za takú kórejskú klasiku. Tradične kvalitné spracovanie, pre kórejskú kinematografiu typické prelínanie žánrov romantika, komédia, dráma, navyše vojnová pasáž, ktorú som vôbec nečakal to z môjho pohľadu ešte vylepšila. Práve ona zamieša osudy hrdinov a príbehom celkovo. Krásny príbeh o láske a priateľstve sprevádza krásna hudba. O kvalite hudby v kórejských filmoch by sa dalo písať veľa , ale už to beriem ako samozrejmosť. Záverečné rozuzlenie by sa dalo nazvať priveľkou náhodou, ale beriem to ako film. A ten sa vydaril. 80%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo je jen trochu zběhlý v asijské romantice, toho Classic nepřekvapí, ale copak na tom záleží, když z něj něha teče v mohutných vlnách? Osobně se mi daleko víc líbil zářivě láskyplný příběh matky, kde není nouze o smutek nebo naopak o zamilovaností prozářené scény s vrcholem v geniální válečné pasáži. Linie dcery je ve své melancholii možná až příliš zdlouhavá. 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama