Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

kitano 

všechny recenze uživatele

Skoda. Skoda ze sa autorom tohto snimku nepodarilo poskladat vsetky tie nadherne, dojemne a zabavne sceny do celku, ktory by fungoval, a ktory by zaposobil tak, ako sa tento film celu dobu snazi zaposobit. Film sa rozbehne paradne, avsak s kazdou pribudajucou dejovou kluckou sa stava viac a viac nedoveryhodny, menej presvedcivy, predvidatelny a v zavere som sa z neho stane uz len skladacka, ktora sa silou mocou snazi vydolovat z divaka emocie....bohuzial z mojho pohladu film uplne stroskotal. Skoda. Skoda tych uzasnych humornych scien, ktore u mna vyvolali vybuchy smiechu (potlesk v divadle, jedna specialita, zamena stolice...), skoda svetlusiek.......skoda, skoda, skoda. (6.8/10) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kwak podáva ďalší s podmanivých príbehov o láske. Príbehov takých silných, jednoduchých a úprimných, že je na ne jednoducho radosť pozerať. Obidve pararely príbehu sú krásne vykonštruované a majú špecifickú atmosféru, ktorá je krásne dotvorená charaktermi, ktoré sú nezabudnuteľné. Celý film je vlastne postavený na jednej jedinej emócií a tú tvorí láska. Kwak nám ukazuje ale lásku ako čistú povznášajúcu emóciu, ktorá povznáša súkolie romantiky do najväčších výšin a ktorá si vystačí bez fyzického prejavu, a aj napriek tomu vidíte v pohľadoch hlavných hrdinov ten najúprimnejší cit vôbec. Skvele dotvorená hudba, hlavne manfred mann. Samozrejme tu nechýbajú dramaticky vyhrotené situácie ale aj nevtieravý humor. Jednoducho skvelý nástupca My sassy girl, ktorý je iný, výnimočný, svojský, pričom rozpráva o úplne istej veci. Klobúk dolu. teším na ďalší film. ospravedlnujem sa za toľko krásne. Keď ono je to také pekné:) ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouhé, ale kouzelné. Jihokorejci jsou schopní přijít s romancí tak všední, tak jednoduchou a tak čistou, že zamotává hlavu i nejzarytějším cynikům. Možná nemám tu jejich kinematografii tolik nakoukanou, ale vždycky když si pustím nějaký jejich film, přijde mi to jako svěží závan větru. Stále jsem nad některými momenty kroutil hlavou a tu scénu se sbíráním vzorků stolice jsem přešel s výrazným krčením ramen a nosu, ale v porovnání s klasickými romantickými komediemi západního vzoru Jae-young Kwak stále jasně vede. // 80% ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tedy abychom si rozuměli, nejsem na sladké a jeden z mých nej filmů je Conan Barbar. Z celkové délky 133 minut jsem se za doprovodu úžasného soundtracku plných 90 minut nudil. Již jsem film zařazoval po bok Windstrucku, když tu náhle se děj rozeběhl a já jsem byl svědkem romantického dramatu při němž jsem nezvládal dýchat a jehož následky cítím dodnes. Přesto filmu nudu ani skvělý soundtrack neodpustím a hodnotim jej poctivými 80 procenty. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zamilované, hezké, milé, něžné. Vážení čtenáři, nemáte pocit, že to s tou koreou nějak přeháním? Když oni točí úplně jiné romantické filmy než USA. Příběh o dětské lásce, do které se časem zamotá i jiný člověk, i když ne vlastní vinou, příběh o lásce, přátelství, touhách, snech, o bolesti. To je prostě klasika. Když se k tomu přidá krásné převyprávění dcerou spolu s láskou z jejího života a závěrečným rozuzlením, které stejně divák očekává skoro od půlky filmu, je to báječná kombinace na podařený zamilovaný film. Nejsem typ kluka, co zamiluje do jedné dívky, ale jí mám opravdu rád. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama