Reklama

Reklama

Maljukgeori janhoksa

  • Jižní Korea 말죽거리 잔혹사 (více)

Obsahy(1)

Hyeon-su je mladík, ktorého vzor je Bruce Lee a jeho otec je učiteľ Taekwonda. Prevelili ho do chlapčenskej školy, v ktorej to občas vyzerá ako v armáde alebo väznici. Prísni učitelia a dozorcovia, študentská hliadka, striktná hierarchizácia študentov a predovšetkým šikana. Hyeon-su sa spriatelí s miestnym bitkárom Woo-shik. Ten však začne chodiť s dievčaťom, do ktorého je Hyeon-su zaľúbený. (Jordan)

(více)

Recenze (83)

balone 

všechny recenze uživatele

Mělo to snad všechno co pořádný film má mít. Akce byla na výbornou a hlavně vypadala reálně. Moje oblíbená část, cvičení zde také byla, byla zde i romantika, která však nijak nezhoršovala dramatický děj na chlapecké škole. I když má film dvě hodiny, nenudí a pluje dál. Hlavně se díváme, jak z ostýchavého kluka vyrůstá muž. Myslim si, že být děj kdekoliv jinde, než na střední škole byl by to snímek, který by nestál za povšimnutí. takto však skvělé dílo, V korejské filmografii opravdu můžem nacházet skvosty, na které je dobré se dívat. 95% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

velké dilema mezi 3 a 4*... romantické pasáže, podbarvené na mě až moc emotivní hudbou, byly nudné a přeslazené, naopak šikana, tresty a akční scény byly uvěřitelné a efektní... příběh je sice příjemný, ale poměrně vleklý a celkem předvídatelný... suma sumárum nic extra nového (i když pod asijským) sluncem... 60% ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi prijemne pozeranicko, ktore tradicne po korejsky strieda viac zanrov, a to velmi nenasilnym a plynulym sposobom. Proste je to pribeh par priatelov na strednej skole, a vsetkych ich zazitkov, od nesmelych lasok, cez ciernu distribuciu nemravnych casopisov az po bitky o udrzanie ci ziskanie respektu. Naviac, vzdy ma velmi potesi, ak vo filme najdem odkaz na Brucea Lee, a ten je tu "rozobraty" sposobom, ktory vas pobavi, avsak aj pripomenie jeho kultovy status. A prenaramne ma potesil samotny zaver vo forme konfrontacie kamaratov, v ktorej jeden je fanusikom Brucea a druhy Jackieho chana :) (konkretne jeho postavy z filmu Drunken master). Velmi, velmi prijemne. (8.5/10) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Bojové filmy využívají děje a různých vedlejších zápletek pouze jako doprovodnou omáčku pro své akční sekvence, tento film - drama - naopak využívá několik menších, realistických soubojů k podpoření a vyhrocení své dramatičnosti. Schází se zde několik témat: kritika na tehdejší školský systém, vzpoura proti násilí, která vede právě přes násilí a také velice křehký příběh o neuskutečněné lásce. Tři zdánlivě odlišná témata se ladně scházejí v hlavní postavě sympatického, zastydlého chlapce Hyeon-su. Jak se s nimi vypořádá v této, pro Jižní Koreu typicky, citlivé a emocionálně podbarvené drámě, to už si musíte zjistit sami. 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SERU NA VŠECHNY KOREJSKÝ ŠKOLY!“..... /// (já taky, já taky…) Čekal jsem zajímavej vejlet do období, který je pro mě pole neoraný. Místo toho – smíšený pocity. Zajímavá škola, ubíjející romantika, zvláštní osobnost Hyun-soo a jestli něco člověk vychovanej v socialistickým Československu nechápe, tak jak všechny ty věci, který jste v tom filmu viděli, dokážete filosoficky převést do kritiky školskýho systému a podobnejch intelektuálskejch úvah. Korejskej muzikál ze střední 70tejch let bez ,,zpívánek“, zato s pár rvačkama, obdivem k umění Bruce Lee, upevňování morálky a nešťastnou láskou. Osoba obdivující Pelíšky a dávající přednost filmům s Jackie Chanem prostě orgasmus nedostane. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kolik takovej průměrnej korejec vydrží ran nunčakem do palice. 2.) Hledám obrazovou příručku: Brucem Lee snadno a rychle (…tak nejdřív si otevřem knihu na straně…). 3.) Pochopím, proč je na tom zamilovanej Korejec stejně jako zamilovanej Číňan (a co Čech? Diskriminace!!!). 4.) Thx za titule ,,kuore“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama