Reklama

Reklama

M. Butterfly

  • USA M. Butterfly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zvláštny príbeh lásky medzi francúzskym diplomatom a čínskou opernou divou v období kultúrnej revolúcie v Číne. René Gallimard pracuje na francúzskom veľvyslanectve v Pekingu. Jedného dňa sa zúčastní operného predstavenia pre diplomatov a na prvý pohľad sa zamiluje do Song Liling, predstaviteľky Madame Butterfly v slávnej Pucciniho opere. Medzi speváčkou a diplomatom sa vyvinie milenecký vzťah, ktorý je založený na Francúzových ireálnych snoch a predstavách o pokornej ázijskej žene. Song svojho milenca skutočne zbožňuje a prejavuje mu oddanosť na tisíc rafinovaných spôsobov. Zároveň si ho však drží od tela, odôvodňujúc to svojou ázijskou hanblivosťou. A hoci Renému porodí dieťa, nikdy mu nedovolí uvidieť ju nahú. Song má na to dobrý dôvod. Dokáže fantáziu svojho milenca držať pri živote tak dlho, až kým mu kruté politické okolnosti neodhalia skutočnú pravdu o jej láske. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho se mě držel dojeml, že se Cronenberg zbláznil a natočil romantické milostné drama se vším všudy. bez jakýchkoliv hrůz, zrůdiček, slizu, eklhaftu, krve a násilí. Po odhalení pointy během soudního procesu však ve mě pořádně hrklo a musel jsem konstatovat, že kanadský autor umí natočit výborný film i bez výše uvedeného. Charisma Jeremyho Ironse by se dalo jako vždy stáčet do flašek a prodávat. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já teda asi chápu co Cronenberga v téhle fázi kariéry lákalo na tomhle námětu. A skutečně je v tom velkej potenciál. Sexy komorní drama na pozadí velkých historických událostí. Transformace, mimikry, imaginace ve službách romantismu, psychologický bypass mezi iluzí a realitou.. to všechno tam je. Nemůžu se ale ubránit dojmu, že se z toho dalo vytřískat mnohem více. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bizarný, predvídateľný a neuveriteľný príbeh, ktorý je údajne nakrútený podľa skutočnosti ma nielenže nezaujal, ale dokonca nahneval, pretože niekto kalkuluje s mojou naivitou a to nemám rád. Ária Čo-čo-san patrí medzi moje najobľúbenejšie, aj keď od odmietača opier to nevyznieva príliš pochvalne. Pochvalne sa môžem vyjadriť o herectve Jeremyho Ironsa a to je asi tak všetko, čo ma na filme nenahnevalo. Bol to štvrtý Cronenbergov film, ktorý som videl a prirodzene aj posledný, pre nedostatok záujmu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten zvrat v polovině filmu se dá sice odhadnout celkem jednoduše, ať už při detailnějším pozorování (ať moc nespoileruji), tak i se znalostí Cronenbergovy tvorby, protože tenhle režisér skutečně nic normálního netočí. Ale i přesto a ještě přes to přeromantizované podání se mi to docela líbilo. Námět to má skutečně dost ujetý, ale je solidně napsaný a docela i promyšlený, herecké výkony taky nejsou vůbec špatné a navíc tomu sedí i ta pomalá, lehce poetická atmosféra, která z toho příběhu dělá víc, než ve skutečnosti je. Kromě tématu "život na východě je úplně jiný než život na západě" to sice s ničím dalším moc nepřijde, ale funguje to dostatečně natolik, abych s tím byl spokojený. Slabé 4* ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Takyto film som od Davida Cronenberga skutocne necakal a to som si myslel, ze sa budem cely film iba nudit a zaver filmu bude len akasi obycajna bodka za tym, co by sa podla mojich predstav mohlo stat, avsak nastastie som sa hlboko mylil. Vyhodou bolo, ze som pred pozretim filmu vobec netusil okrem Jeremyho Ironsa, kto tam koho hra. Zaver filmu bol sokujuci, pretoze to, co sa stalo, som vobec necakal. Teda nemyslim len uplny zaver filmu, ale aj to, co sa odohravalo asi poslednych 20 minut. Zvazujem takych 70%, ale kazdy si musi o tomto filme urobit sam vlastny nazor, pretoze boli tam aj nudne chvilky. O hereckych kvalitach zucastnenych hercov je zbytocne sa rozpisovat, pretoze Jeremy Irons je dobry jednoducho v kazdej ulohe... 05.11.2010 ________ Jeremy Irons - (René Gallimard) +++ Barbara Sukowa - (Jeanne Gallimard) +++ Ian Richardson - (Ambasádor Toulon) +++ David Neal - (Sudca) +++ Hudba: Howard Shore +++ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Námět je inspirován skutečným životním příběhem francouzského diplomata Bernarda Boursicota a zpěváka pekingské opery Shi Pei Pu. (alonsanfan)

Reklama

Reklama