Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jsem bohužel ochuzen pochopit výjimečnost tohoto díla, protože mně to přijde jako naprosto standardní hororové béčko s lehkými nechutnostmi a s lehkým erotičnem, bez zjevnějšího vtipu (ať už chtěného či nechtěného), akorát s ještě blbějšími herci než normálně, trochu divnou kamerou, takovou těžko popsatelnou barvou, kterou znám ze strýcových rodinných filmů z dovolené a typickou ničemnou syntezátorovou hudbou. Další problém tkví z mého pohledu v tom, že hororová béčka bývají hodně zábavná, tohle vůbec není. Ale zase musím uznat, že tísnivou atmosféru to má, je ovšem otázka, jestli to není jen laciný důsledek všech těch negativních věcí, co jsem na filmu zmínil...což může být teda zase úmysl, ale pokud jo, tak se mi to taky nelíbí, protože to je docela jednoduché udělat.... ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Croneneberg tímto kouskem opět ukázal jak neotřelý, originální až úchylný dovede být a za to má už mě další velké plus. Upířů, zombies a kdejaké jiné verbeže už bylo víc než dost, ale davy sexuchtivců to tu ještě opravdu nebylo. Nejdříve nákaze podléhají postupně všichni obyvatelé bytového komplexu a poté i ostatní obyvatelé města, není před nimi úniku…Věřte že při sledování tohoto hororu věta „Miluj mě“ nabude naprosto nového významu… Dávám této nevšedně hrůzné podívané 4/5. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Geneticky vytvorené červíky vybičujú sexuálnu chuť napadnutého na maximum a majú potrebu sa šíriť. A čo? Veď na tom nie je nič také strašné =). Nepríjemná atmosféra tak typická pre Cronenberga je tu nonstop o tom potom, ale chýbali mi tu ako zaujímavejšie postavy tak aj drsnejšie vyobrazenie toho všetkého. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Cronenbergov druhý najlepší film po muche. Tento vynikajúci snímok vznikol v roku 1975 kde trošku niečo kopíruje aj po Romerovich zombíkoch ale po svojom. Nejaký druh červa žije v človeku ktorý vyvynul šialený doktor, ten červ sa prenesie na druhého človeka ktorý pociťuje sexuálne chúťky a je nakazený. Vedúci lekár to bude chcieť zastaviť ale už bude príliš neskoro pretože sa nakazí celý bytový komplex. Koniec bol vynikajúci nakazený ľudia sa vydajú do mesta a nakazia týmato červami každého. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Noc oživlých pudů... I když drobným červům probouzejícím v obětech bezmeznou lačnost po sexu je vlastně jedno, zda je den nebo noc. Ani obětem v závratném transu po krvavém zásahu nezáleží na pohlaví, věku či intimitě daného místa. Snímku sice trvá, než se pořádně rozjede, spočátku ve mě budil rozpaky tou spoustou postav v kombinaci se střídáním zcela seriózních a až béčkových sekvencí, ale když se Červi postupně naplno rozjedou, je to hodně napínavý, zábavný a totálně bizarní kolotoč událostí, u kterého jsem si už ke konci říkal, zda se ho podaří vůbec Cronenbergovi zakončit... a povedlo se docela ve velkém stylu! Jen možná škoda, že po velké akci v bazénu a následně spokojeném odchodu všech hostí se Cronenberg uchýlil v závěrečné sekvenci jen s obyčejným komentářem z rádia o právě uplynulých sexuálních událostech, protože kdyby film zakončil podobným monlogem, jakým ho i uvedl, tedy o všech krásách a lukrativních možnostech moderního střediska, to byl teprve mazec a kopanec, pořádně zvýrazňující případnou kriticko-spoločenskou linku. *** Červům možná občas ještě schází propracovanější „seriózní“ rámec, jaký v sobě mají další režisérovy sci-fi horrory (The Brood nebo Scanners), tento je z valné části především akční, ale kanadský mistr žánrových bizarností nezklamal ani zde a ať už šlo o záměr nebo ne, užil jsem si v tom spektru událostí na pozadí další Cronenbergovy epidemické vize nečekaně i kousek absurdního a černého humoru. Mimochodem, celkem zábavné je dnes vidět starší film, kde je homosexualita brána prakticky jako jedna z mnoha potenciálních propuklých úchylek. [80%] ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Susan Petrie se nemohla rozbrečet v dané chvíli, a tak Cronenberg přišel s nápadem použít nakrájenou cibuli. Nápad sice vyšel, ale v daném zaběru nebyla kamera ve správném úhlu, a tak se musel záběr opakovat. Bohužel však na place nebyly už žádné cibule, tak Petrie povolila, aby jí bylo dáno několik facek. Nakonec jich dostala tolik, že měla znecitlivěnou tvář. Cronenberg však prohlásil, že daná scéna je v tomto provedení neuspokojivá. (PußyMagnet)
  • Pracovní název filmu byl Orgy of the Blood Parasites. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno