Reklama

Reklama

Mladé dámy, věříte, že držíte osud pevně ve svých rukou? Pozor – skutečnost totiž často bývá o krok napřed i před tou nejdivočejší fantazií. (Česká televize)

Recenze (43)

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČERNÍ ANDĚLÉ - POKOJ BEZ OKEN - DÍL ČÍSLO 2. Kamera: Martin Šec. Jeho kvalitní práce dodává příběhu ten správný hororový nádech. CITÁT - Šťastně rozvedenej.........Kastelán je tajuplnej a Osvald je pes. Hudba je naprosto deprimující. Každý hrad má své tajemství a Eva jedno takové pozná. CITÁT - Do smrti milovala........ Zajímavě černobíle natočené drama. Život nebo smrt. CITÁT - Něco jsem zahlédl........ Příběh má parádní konec. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Aneb jak pohřbít výborný námět a skvělé herecké výkony idiotskou kamerou a poloamatérskou režií. Renč by si za to měl v duchu nafackovat, protože obou protagonistům házel jeden klacek za nohy za druhým. Když už vypiplali mrazivou atmosféru, tak je přinutil k akční scéně a lá 80. léta, ve kterých byla kamerová zpomalovačka ještě adekvátní způsob jak vystupňovat napětí. To že v brakových céčkách, déčkách a u Uwe Bolla přežila dodneška, mluví myslím samo za sebe. Zbytek, možná až na podivnou hudbu, snese nejpřísnější měřítka. Třetí hvězdičku dávám za hluboké oči Tatiany Vilhelmové. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

"Pokoj bez oken" byl pro mě obrovské překvapení...Nečekal bych, že je někdo u nás ( navíc v televizi ) schopen natočit takhle povedený psychothriller. Jistá inspirace "Psychem" je zřejmá, ale není to vůbec na škodu, vždyť "Psycho" je přelomem žánru a uznávanou legendou...Renčovi se za pomoci výborných herců podařilo vybudovat opravdu děsivou atmosféru, potěší i vizuální hrátky s kamerou a kvalitní hudební doprovod...Takže tenhle příběh mohu jednoznačně doporučit. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený díl, jež ani trochu nepůsobí televizním dojemem. Zápletka je sice předvídatelná, ale díky dobrému obsazení a tajuplné atmosféře Velhartic se je stále na co dívat. Navíc vše podbarvuje povedená mrazivá hudba. Je škoda, že ČT nenaváže dalšími díly, což se chystá udělat s daleko slabším Strážcem duší. Tato série by si to plně zasloužila. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Vynikající i coby (byť nepřiznaný) remake Hitchcockova Psycha, narozdíl od toho Van Santova paskvilu. Hrad Velhartice je tajemný a strašidelný sám o sobě a když k tomu připočtu jeho děsivé tajemství z příběhu, dokonalá hororová atmosféra je na světě. Tatiana Vilhelmová byla skvělá, děsivě přesvědčivého Jiřího Dvořáka jsem zatím nikde lépe hrát neviděl. Filip Renč sice nepatří mezi mé režisérské oblíbence, avšak za toto dílko má ode mne plné uznání. 95%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se převážně na hradě Velhartice. (Terva)

Reklama

Reklama