foto

Jaroslav Šmíd

  • nar. 25.9.1970 (47 let)
    Třebíč, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Třebíči 25. září 1970, je tedy zrozenec Vah. Na výkon povolání se připravoval opravdu důkladně, kromě brněnské konzervatoře (1985–1989) vystudoval i pražskou DAMU (1989–1993). Po absolutoriu působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem a v divadle Labyrint Praha, kam se po rekonstrukci a návratu k původnímu jménu divadla (ano, je to Švandovo) vrátil.

Diváci jej mohou znát zejména z reklam (na jistou polévku natočil jak „seriozní“ reklamu, tak její parodii pro Českou sodu), hrál však i v několika filmech. Jednu z nejvýznamnějších filmových rolí dostal v roce 1988, kdy v hlavní úloze ztvárnil mladíka Vojta ve slovenském filmu Vlakári. O tři roky později si po boku Karla Heřmánka, Uršuly Klukové anebo tehdy začínající Kláry Jandové zahrál jednu z hlavních rolí v pohádce O zapomnětlivém černokněžníkovi. Objevil se také v Životu na zámku, v Nemocnici na kraji města po dvaceti letech anebo Místu nahoře.

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

Filmy

2013 Happy End (amatérský film)
2010 Doktor od jezera hrochů
2005 Kousek nebe
2001 Cesta do Benátek
2000 Dřevěná Marika (TV film)
Vlci ve městě (TV film)
1999 Urlaub auf Leben und Tod - Eine Familie hält zusammen (TV film)
1998 Operace Noah (TV film)
1997 Jak vyženit z pekla štěstí (TV film)
O zlé a dobré vodě (TV film)
1995 Hráči (divadelní záznam)
1994 Kočka na kolejích (TV film)
1993 O zázračné mouše (TV film)
1992 Růžový květ (TV film)
Vítr na konci léta (TV film)
1991 Tedaldo a Elisa (TV film)
1990 O zapomnětlivém černokněžníkovi
1988 Vlakári

TV seriály

2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Běžné rituály (S01E13)
2015 Bezdružice (TV seriál)
Homokozičky (E08)
2014 První republika (TV seriál)
Štvanice (S01E22)
Sbohem a odpusťte (S01E21)
Dobré jméno (S01E15)
další epizody (5)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Pokoj bez oken (E02)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
1995 Nováci (TV seriál)
Život na zámku (TV seriál)
1993 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Cestou do synagogy (E03)
1992 Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
Helga (E03)
Andy (E02)
Dům smutku (E01)
Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Kavárna Daubner (E02)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace