Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je lodní svářeč a amatérský boxer Jake Huard přijat na námořní akademii v Annapolis, věří, že se mu splnil jeho sen. Jakea čeká náročné studium i řada obtížných zkoušek, přesto věří, že uspěje. Večer před odjezdem se seznámí v baru s půvabnou Ali, po nástupu na akademii s překvapením zjišťuje, že dívka je jeho velící důstojnicí. Jake je zvyklý na fyzickou zátěž, tvrdé kondiční tréninky mu problémy nedělají. Má ale potíže s matematikou, navigací, a především s respektováním autorit. Často pak doplácí na svou zbrklost a svéhlavost, a když se rozhodne utkat v boxerském ringu s velícím důstojníkem Colem, dostane pořádný výprask. Díky Coleovi se jeho studium na akademii mění v těžký boj. Jake by nejraději s akademií sekl a vrátil se k práci v loděnici, zároveň ale chce svému otci dokázat, že je schopný dosáhnout svých cílů. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

cab 

všechny recenze uživatele

Nic noveho prinasejici agitace nebo-li nabor novych nadeji USA do armady podle predem jasneho mustru, ktery je tak citelny az otravny. Nezapadas do spolecnosti, pridej se k armade, ktera te napravi nebo ti da smysl zit, nabidne lasku, poskytne ubytovani, jidlo, kamarady, dobrou kondici a respekt okoli...hehe 35% ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Tohle je to pravé ořechové! Bavilo mě to od začátku do konce a nemohl jsem najít jedinou skulinku tohoto velkolepého díla, ve kterém James zazářil, jako malá hvězdička na tmavě modré až černé noční obloze. Určitě si na tom někdo najde své mouchy ale já to nebyl. Začneme na stavící se lodi, pokračujeme dodatečným přijetím na akademii a potom začne tvrdý výcvik. Ten chlapec tak trochu umí box. Je to velice skromný film, a to tomu možná dodává tu " správnou notu " . 4,5*. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jake Huard (James Franco) touží po jediném - stát se mariňákem. Tak dlouho bombarduje úřady, až jej přijmou na Námořní akademii. Ale jako rebel nebude mít snadné projít ani prvním ročníkem - zvlášť když si na něj zasedl jeden z vychovatelů, Cole (Tyrese Gibson). Když se chystá školní boxerský turnaj, ucítí Jake příležitost, jak se Colemu pomstít. Ale ani Cole není špatný boxer... I když svým námětem mne tento film až tolik nenadchnul - přece jen, kdo normální by se tak moc chtěl stát vojákem (a možná právě proto takovéto agitky vznikají) - tak jako celek mne docela pobavil. Herecké obsazení skvělé (James Franco patří k mým nejoblíbenějším herců, tvrďák Tyrese Gibson je taky cool, a Jordaně Brewster to zase sluší), akční scény jsou taky fajn, a to občasné filozofování (když se budeš hodně učit, trénovat a papkat zeleninu, jedině tak se s tebe stane ten správný mariňák) mi tentokrát ani moc nevadilo... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Já vlastně čekala nafoukaný vlastenecký drill amerických mariňáků a pustila si to jen kvůli upřímným a šibalským očím Jamese Franca....jenže on ten filmík za to stál, tak předně, ten nacionalismus se ani nekonal, spíš sonda mezi obyčejné kluky. Když pracujete denně s tátou a a bráchou v loděnici, kde stavíte bitevní lodě pro námořnictvo, a přes tu širokou řeku se denně díváte na budovy Akademie, začne se vám leccos honit v hlavě a pokud ještě umíte trochu boxovat....podotýkám ještě, že Tyresemu Gibsonovi uniforma velmi, velmi sekla a soundtrak byl super, připomínal Matrix. Hlubokánské drama jsem nehledala a byla překvapena za čtyři hvězdy. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Nic hodnotného jsem nečekala, ale začátek nebyl zas tak špatnej a tak jsem se těšila, že si užiju nenáročnej oddychovej snímeček z těžkého života studentů námořní akademie - ještě před polovinou se to ale stačilo zvrtnout v tuctovou klišovitou slepeninu z prostředí boxu, ve které se jediným pojítkem s námořnictvem stala prohlídka rozdělané lodi v docích. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • V magazínu „Muscle & Fitness“ byl snímek označen jako film s osmým nejlepším sportovním tréninkem. Prvenství drží Rocky (1976). (Sufferer)
  • Hoci sa dej filmu odohráva v prostredí americkej Námornej akadémie, vznikol bez podpory amerického Ministerstva námorníctva a Ministerstva obrany. (MikaelSVK)
  • Annapolis je hlavným mestom amerického štátu Maryland a tiež sídlom okresu Anne Arundel. Námorná akadémia bola založená v roku 1845 vtedajším ministrom námorníctva Georgeom Bancroftom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama