Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

Madison 

všechny recenze uživatele

Rozmaznaná dáma z ušľachtilej rodinky, sympatický novinár po uši zamilovaný a bývalý manžel, ktorý si svojimi rozkošnými: ,,Vyzerá to nádejne, zrzka"... ,,Ahoj, zrzka" kradol celý film pre seba. Scenár je zaujímavý, ale chvíľami nepríjemne nudný. Na správnu strunu ma naladil zrejme iba Cary Grant a podarený koniec, ale inak ani Katharine hrajúca ostošesť, nebola pre mňa potešením. Škoda, pretože filadelfský príbeh a novinárske škandály s tým súvisiace, na mňa pôsobili neskutočne lákavo. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Wow, fantasticka oldschool romanticka komedie u ktere jsem nestacil zasnout az jak moc muze byt film podobneho typu kvalitni. Vlastne to neni tak komplikovane, staci mit excelentni scenar a herce, coz zde plati v obou pripadech na 100%. Dokonale dialogy oplyvajici inteligenci a vtipem, ktere jsou podany triem ultimatnich hereckych ikon - sestava elegantni Cary Grant, opily James Stewart a hlavne bohyne Katharine Hepburn si zada respekt! "It's a pity your own foot can't slip a little sometime - but your sense of inner divinity wouldn't allow that. This goddess must and shall remain intact." 9/10 ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zkrocení zlé Katharine kooperací Caryho a Jamese. :o) Milá komedie s břitkými dialogy. Vznikala s představou benefice dosud netušených stránek slečny Hepburnové, ale upřímně... asi proto, že jsem viděl dřív její pozdější filmy, mě tady jaksi nepřekvapila. Ovšem ti dva ano! Cary Grant přece vždycky býval bytostně situační komik - hrával seriózní gentlemany, kteří se dostanou do prekérních situací a proto se chovají výstředně. Kdežto tady je komický vnitřně, aniž by zběsile pobíhal a poulil oči do kamery. Úplně stačí, že věčně někde posedává a sarkasticky glosuje situaci jako kocour Garfield. Je výborný. A James Stewart? Odjakživa mi připomíná roztomilé, neohrabané štěně. Chcete-li vidět, jak to vypadá, když se štěně opije, rozhodně se na Příběh z Filadelfie mrkněte. 80% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale i kdybych chtěl dát víc - nemohu. Nemám rád americké komedie ze 40tých let a nemám rád naprostou většinu filmových adaptací divadelních her - obě tyto kategorie mi vadí svou toporností a užvaněností, zde to tedy bylo na druhou. Grant, Stewart, Hepburne - všechno ok, našlo se dokonce i několik vynikajících gagů (Stewart v knihovně - "Thank thee"). Celkově jsem to ale odzíval. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zábavný snímek, na který jsem se rád podíval. Ovšem druhá půlka mi připadala zásadně lepší, než ta první. V první části bylo nutné pochytit všechny nutné dějově potřebné informace, které se mi asi nějak v 8 ráno pochytit nepodařilo. Příjemná screwballová komedie. Lehký nadprůměr, sympatické herečky 65%. Viděno v kině na 40. LFŠ ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Když C. K. Dexter Haven (Cary Grant) nese sklenici "životabudiče" Tracy (Katharine Hepburn), mezi střihy se hladina ve sklenici mění. (Chegi)
  • Virginia Weidler, která hrála Dinah, byla dětskou hvězdou, která se na filmovém plátně objevila již ve čtyřech letech. Tento film byl její 35. Její filmová kariéra však skončila v roce 1943, kdy jí bylo 16 let. Zemřela v roce 1968 v 41 letech. (Kulmon)
  • Právě tímto filmem přestala být Kathrine Hepburn považována za "jed pro kasy". (kenny.h)

Reklama

Reklama