Reklama

Reklama

Faust and Marguerite

všechny plakáty
Krátkometrážní / Fantasy
USA, 1900

Režie:

Edwin S. Porter

Scénář:

Johann Wolfgang Goethe (divadelní hra)

Obsahy(1)

Krátky film zachytáva kúzelné triky medzi Marguerite, Faustom a Mephistophelesom. (Marek1991)

Recenze (13)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené dílko na to, že je datum výroby rok 1900. Ty triky byly působivé. Pro mě, za mě se to mohlo jmenovat i jinak. Nějak nemůžu přijít na to, proč se tenhle kousek jmenuje zrovna Faust a Markétka. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Obecně mám raději, když němé filmy (a zvláště tyhle ultraranné) pojednávají takovou věc, která se obejde bez vysvětlivky. Když vidím Lumierovy kluky, jak skáčou z mola do moře, nepotřebuju slyšet ani slůvko a taju jako vosk. To tady není možné, protože bych potřebovala slyšet, co si postavy říkají, abych pochopila, o kterou část Fausta se jedná. Edison byl ovšem experimentátor i co se týče zvuku, takže je možné, že v době vzniku existoval i zvukový válec, který by se synchronizovaně pouštěl. Moje znalosti ovšem tak hluboko nesahají. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Scenár: Johann Wolfgang Goethe. Naozaj? tak potom trpím amnéziou, pretože videný minútový film nedokážem nijako zrozumiteľne zaradiť, napriek znalosti predlohy. Navyše, aj keby som sa vykašľal na nejaký názov a scenár, tak je to ťažkopádne, málo zaujímavé a temer bez vtipu. Jednoducho nuda napriek krátkemu času. Hviezdu navyše dávam len kvôli roku vzniku. Výstižný komentár: hans500. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Tenhle minutový film mi toho do života moc nepřinesl, snad jen skutečnost, že jsem viděl film z roku 1900 :). ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Proměna chlapa v kostlivce pomocí střihu je zábavná a věřím, že v roce 1900 (můj dosud nejstarší film který sem viděl) to lidi facsinovalo. Dávám proto pět hvězdiček a nemyslim na dnešní dobu (to by byl přece samozřejmě odpad). ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Nevím co to má společného s Faustem, snad to má být scéna, kdy Mefisto a Faust svádí Markétku - dva muži a jedna žena v pokoji, trochu blbnou, proměňují se v kostlivce a tak. Pár docela působivých triků a celkově příšerně zmatené, jinak nic zvláštního. http://www.youtube.com/watch?v=KKMfGiuL2Z0 ()

Reklama

Reklama