Reklama

Reklama

Ples příšer

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že vo filme, ktorý netrvá ani dve hodiny je ťažké vierohodne zobraziť duševný prerod rasistického Južana na priateľa černochov a milovníka černošiek. Billy Bob Thornton sa aspoň o to pokúsil, i keď výsledok bol rovnako neuveriteľný ako vo filme Kult hákového kríža. Rasistu, ktorý to má v génoch a ktorý má vyprázdňovaciu blondínu nezmení jedna noc s černoškou. Leticia žiadnym prerodom neprechádza a jej vzťah k okoliu určuje iba momentálna finančná situácia. Celkovo som mal pocit, že režisér nemal jasno v tom, čo ide nakrúcať. Aj postava malého tlsťocha bola nadbytočná a nič neriešiaca, takže jej koniec bol východiskom pre scenáristu a úľavou pre divákov. Škoda, že možnosť udeliť pokutu amatérovi, ktorý ju daboval je už premlčaná. O tom, že je možné vysúložiť si Oscara sa tu už písalo, takže dve hviezdičky celkom za nepodarený film, ktorý nepodareným nemusel byť. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Děda rasista, otec se snaží být jako děda a svého syna bere jako slabocha, syn se snaží otci stále zavděčit. Do toho oba právě popravili v místní věznici afroamerického manžela ženy, do níž se otec po náhlém rodiné tragédii zamiluje. Může ale muž, jenž byl vychováván k nenávisti k barevným milovat ženu, jejíž muže poslal na smrt ? Naprosto poutavý a lidský film, pyšnící se nejdelší sexulní scénou v dějinách filmu. Nejvíce mne ale zaujal Heath Ledger, škoda jen že si ho člověk neužije celý film. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Mrazivé, zvolna plynoucí a velmi působivé. Depresivní, syrové, přesto nabité emocemi a s uvěřitelnými postavami, které občas jednají jak se od nich čeká, jindy zase nelogicky, někdy chladně, jindy přehnaně, ale vždy uvěřitelně vzhledem k bolesti, kterou prožívají. Minimalistický Billy Bob je přitom mnohem věrohodnější než poněkud křečovitá Halle, ale některé jejich scény patří k těm, na které člověk jen tak nezapomene (nemyslím onu slavnou erotickou, ta mi zase tak extra výjimečná nepřipadala). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Asche & Spencer a Chris Beaty : 1. Opening Title ,2. Close Thirteen ,3. Night Into Day ,4. Resignation ,5. Paying Respects ,6. Tyrell ,7. I Needed You ,8. Hank's Transition ,9. I Don't Want To Go Out Like This ,10. Hit and Run ,11. Under the Stars ,12. End Title ,13. I'm Your Man - The Jayhawks , ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film o složitých mezilidských vztazích , kde až dvojí smrt změní myšlení jednoho člověka. I mě víc , než Halle Berry zaujal výkon skvělého Billy Bob Thorntona a rozhodně i Heath Ledger byl ve své vedlejší roli fantastický. Jen mi to celé kazil strašlivý dabing , ten malý kluk se nedal poslouchat. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Během přípravy na natáčení režisér Marc Forster seděl v opravdovém elektrickém křesle, kde ho vyděsily rýhy vyškrábané nehty popravovaných... (hot_spot)
  • Představitelka hlavní ženské role - Halle Berry - si filmem vysloužila nejen přezdívku „nejkrásnější tělo Hollywoodu“, ale získala i Stříbrného medvěda na MFF v Berlíně a také Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli. (duklak2)
  • Film se také proslavil jednou z nejdelších scén sexuálního aktu (tvrá zhruba tři a půl minuty) v dějinách kinematografie. Herci navíc před kamerou nic nehráli a měli skutečný pohlavní styk. (duklak2)

Reklama

Reklama