Reklama

Reklama

Ples příšer

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Smutné je, že přerod Hanka Grotowskiho (B.B. Thorton) odstartovala až sebevražda jeho syna. Aby mohla vzniknout nová rodina, šťastnější než ta předešlá, musí právě ona předešlá zcela zaniknout...na tom něco je. Oscara Halle Berry přeju, ale kdyby to bylo na mě, okamžitě bych ho dala Billy Bobovi, protože nikdo neumí zahrát ztroskotance, co už dávno rezignoval na svět, tak bezvadně jako on. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že rasistická problematika je tu podávaná štýlom bližším človeku, ktorý s ňou prichádza do priameho kontaktu, ide stále o oslovujúci film aj pre našinca. Monster's Ball je skratkovitý, bez sentimentálnych a na city brnkajúcich scén. Jeho mierny chlad, ktorý pre vás môže i nemusí byť handicapom, kompenzuje famózna formálna stránka (kamera a strih), vynikajúci herci a pôsobivá, hypnotická plynulosť deja, pri ktorom sa ani sekundu nenudíte. Osobitejšie než som čakal. A výborné. Umelecké dielo. Na oko skromná a tichá záverečná scéna ma knokautovala. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý scénář, výborný režisér a neselhávající Billy Bob Thornton jsou pevnými pilíři tohoto dramatu, které jsem plně docenil, až po jeho opětovném shlédnutí. Sice mi přišlo, že Halle Berry dostala Oscara spíš za odvážnou sexuální scénu, než za herecký výkon, ale to není chyba filmu, ale Akademie. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Maximálně minimalistický a zároveň naprosto strhující film, který diváka odzbrojí svou absencí sentimentálního kabátku, svou neuvěřitelnou syrovostí a emociální nabušeností. Thornton jasně na Oscara, avšak i Halle Herry je fantastická. Rasová problematika zde hraje spíše vedlejší housle. Příjemně a hlavně nenásilně však hýbe s dějovou linkou. Hlavní středobod filmu je ovšem dechberoucím způsobem vykreslený křehký vztah osamělé Leticie a Hanka. Jeden z nejintimnějších a nejosobnějších filmů. Film tvrdý jako skála a přitom jemný jako samet. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film o složitých mezilidských vztazích , kde až dvojí smrt změní myšlení jednoho člověka. I mě víc , než Halle Berry zaujal výkon skvělého Billy Bob Thorntona a rozhodně i Heath Ledger byl ve své vedlejší roli fantastický. Jen mi to celé kazil strašlivý dabing , ten malý kluk se nedal poslouchat. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Angela Bassett odmítla roli Leticie, protože "odmítala hrát ve filmu prostitutku“. Studio však tvrdilo, že jí roli nikdy nenabízelo, protože vědělo, že se jí to kříží s plány. (Othello)
  • Ve filmu se promítla i Thorntonova fobie, kdy nesnáší starý a antický nábytek. Hlavní postava tudíž nenávidí kovové příbory a musí jíst pouze umělohmotnými. (Elisebah)
  • Film se také proslavil jednou z nejdelších scén sexuálního aktu (tvrá zhruba tři a půl minuty) v dějinách kinematografie. Herci navíc před kamerou nic nehráli a měli skutečný pohlavní styk. (duklak2)

Reklama

Reklama