Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Příběh sice působil dost divně, ale čekala jsem, že s tím bude alespoň dobře zpracován, což byl ovšem omyl. Rozpálené slumy, v nichž jejich obyvatelé den za dne utrácejí své dny, symbolizují to, co tento film nabídne divákovi - ztracené dvě hodiny času. Depp není ani dobrý režisér, ani scénárista, herec sice schopný je, ale nějak to tu zapomněl ukázat. Toho zoufalého otce rodiny, který se chce nechat pro její dobro utratit, bych mu vážně nevěřila ani s vypíchnutýma očima. Ostatní postavy na tom nejsou o mnoho lépe, vlastně jsou na tom ještě hůře, ale jelikož tam nejsou tak často vidět, tak si toho člověk tolik nevšimne. Suverénně nejtrapnější je počáteční proslov Marlona Branda, ten už se ani hrát nepokoušel, jen deklamoval jakousi snůšku hovadin. A onen výše zmíněný příběh...nevím, kde na něj autor předlohy přišel, nicméně pan Depp mohl zapojit mozek nebo alespoň armádu poradců a nechat si vysvětlit, že platba za "hraní" ve snuffu je honorována asi tak, jako role oběti přepadení za bílého dne. Tedy - přihlouplý a těžko uvěřitelný námět, nepříliš dobré zpracování a líní herci dávají dost nepěkný obraz o tomto dost možná i ambiciózním díle. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Music composed by : Iggy Pop. Podle novely Gregory McDonalda. Scénář, režie a hlavní role Johnny Depp. ...vyjadřovat cenu života v penězích je vždycky nanejvýš urážlivé... Kdy mám přijít ? Řekněme za týden. Život indiána na smetišti je šílený, donáška vody je přímo zoufalá. Zajímavá je nevědomost diváka, k čemu že se to vůbec hlavní hrdina zavázal. Co se mu honí hlavou, jakou psychiku prožívá a jak se s tím vyrovná. Ale neudělejte to za 50 000 dolarů. Čekal jsem pak trošku jiný děj, v jedné situaci se přímo nabízel, ale ne scénář je scénář. Smutný příběh indiánské beznaděje. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, nějak mě to emočně minulo. Jediná emoce kterou jsem prožíval byla bohužel nuda. Příběh byl příšerně zdlouhavý. Hudba mi zde neseděla. Johny Depp je fantastický herec, bohužel horší režisér. Když nepočítám Deppa a Branda, tak se mi ostatní herecké výkony taky nelíbily. Dávám * za obdiv vůči Johny Deppovi. Film samotný byl příšerný. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Raphael je mladý Indián žijúci so svojou ženou a dvoma malými deťmi v chudobnej komunite na okraji mestskej skládky. Niekoľko krát bol súdne trestaný a má silné sklony k alkoholizmu. Jeho perspektíva, že si najde slušnú prácu je mizivá. So zúfalstva prijme ponuku bohatého belocha McCarthyho. Zaviaže sa mu, že za sumu 50 tisíc dolárov sa nechá umučiť k smrti. Je pred ním teda už len týždeň života. Ako naloží s časom, čo mu ostáva? Je viacero dôvodov pre ktoré som bol na tento snímok zvedavý. Napríklad pre jednu z posledných úloh hollywoodskeho veterána Marlona Brando, alebo hudbu od Iggyho Popa, ale najmä pre to, že "Bojovník" je doposiaľ jediným režisérskym pokusom Johnnyho Deppa. *** ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Obrovsky přeceněný film! Řekl bych zcela nezaslouženě. Dobrá, jasný, Johnny poprvé debutoval coby rejža, chápu. Milovníci Deppa to ocenit musí, ale přeci tady Johnnyho nemůžeme milovat všichni... Uznávám jeho kvality, uznávám ho jako herce, obrovitánského herce, ale s Bojovníkem se můžeš Honzíku jít klouzat. Zbytečně natahované a zdlouhavé pasáže, velice nudný film... Za jeho indiánskou postavičku a vzhled, za jeho debut a za frázi "Zaprodal jsi duši! Ne já jsem prodal tělo, jako kurva! A těm bůh přeci odpouští" dávám tři hvězdy. Pro mě čistý průměr... 50% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, ve které Raphael (Johnny Depp) ukousne a vyplivne Luisovo (Luis Guzmán) ucho, je svým provedením nápadně podobná scéně z filmu Půlnoční expres (1978), kde se hlavní hrdina Billy (Brad Davis) mstí stejným způsobem, jen své oběti ukousne jazyk. (ČSFD)
  • Iggy Pop, který je autorem hudby, se ve filmu také krátce objeví, a to jako bezdomovec pochutnávající si na pečeném mase při Raphaelově (Johnny Depp) oslavě. Pop se vedle Deppa objevil již dříve ve filmu Mrtvý muž (1995). (ČSFD)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie v lokalitách Los Angeles a Ridgecrest. (Terva)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama