foto

Alexis Cruz

  • nar. 29.9.1974 (44 let)
    Bronx, New York City, New York, USA

Biografie

Americký herec Alexis Cruz se narodil 29. září 1974. Alexis se sice narodil v Bronxu v New Yorku, původem však pochází z Puerto Rican. Jeho matka Julia byla skladatelka. Studoval herecký obor na Boston University.

Cruz se zviditelnil ztvárněním postavy Rafaela seriálu TOUCHED BY AN ANGEL. Jeho asi nejznámější role přišla až s filmem HVĚZDNÁ BRÁNA, kde ztvárnil sympatického a odvážného ebidoského chlapce Skaaru. Do této role se pak mnohokrát vrátil v navazujícím seriálu STARGATE SG-1. Objevil se v mnoha dílech, ale tři díly mu byly prakticky věnované celé a to epizody 01x22 a 02x01, kde se s ním SG 1 poprvé setkává jako s goauldem Klorelem a poté 03x15.

V dalších rolích jsme Alexise mohli vidět například v seriálech AMERICAN FAMILY, EYES, SHARK a dalších. V současné době žije v Los Angeles.

Jacinda

Herecká filmografie

Filmy

2014 Altergeist
2009 Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut (TV film)
Stáhni mě do pekla
2007 Tortilla Heaven
2006 Na poslední chvíli
Zabiják (TV film)
2004 Spectres
2003 DarkWolf
2002 Brouk
2001 Skoro dospělá (TV film)
2000 That Summer in LA
1998 Proč se blázni zamilují?
1997 Bojovník
Detention: The Siege at Johnson High (TV film)
Riot (TV film)
1996 Grand Avenue (TV film)
Time Well Spent (TV film)
1995 Cena lásky (TV film)
1994 Hvězdná brána
Příběhy ze života: Nadvláda drog: Příběh Eddieho Matose (TV film)
1990 Gryphon (TV film)
Stařec a moře (TV film)
1989 Střechy
1987 Sukničkář

TV seriály

2013 Prozíravost (TV seriál)
Z-Z-změny (S02E01)
Castle na zabití (TV seriál)
Jaký otec, taková dcera (S06E07)
2007 Žralok (TV seriál)
The Wrath of Khan (S01E11)
2006 Žralok (TV seriál)
Sins of the Mother (S01E10)
Dial M for Monica (S01E09)
Love Triangle (S01E08)
další epizody (10)
2005 Agentura bez rizika (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál) - a.z.
Občan Joe (S08E15) - a.z.
2004 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nejde o lidi (S05E10)
2003 Hvězdná brána (TV seriál)
Kruh se uzavírá (S06E22)
2002 American Family (TV seriál)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Záminka (S03E15)
1999 Providence (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál) - a.z.
Otázka paměti (S02E22) - a.z.
1998 Hvězdná brána (TV seriál)
V hadím hnízdě (S02E01)
V sevření hada (S01E21)
1996 Dangerous Minds (TV seriál)
1995 Ulice Lareda (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Dlohá cesta jedním dnem (S01E14)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1992 Lifestories: Families In Crisis (TV seriál)
1984 Cosby Show (TV seriál)

Host

TV pořady

1969 Sezame, otevři se (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace