Reklama

Reklama

Bodom

  • Estonsko Bodom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupinka štyroch kamarátov, dve dievčatá a dvaja chlapci, sa vyberie k jazeru Bodom, preslávenému vďaka záhadným vraždám v roku 1960. Chcú sa pokúsiť o rekonštrukciu starých udalostí. S príchodom noci ale zisťujú, že nie sú jediní, kto si chce na históriu jazera zaspomínať. Noc bude ešte krvavejšia ako tá z roku 1960. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Parádní ,,horor'¨, ale určitě né něco, co si za několik měsíců budete pamatovat. Je to perfektně natočené s parádním prostředím a pěknou atmosférou v temném a chladném lese s hezkými zpomalenými scénami pod vodou. Není to klasický slasher jak ho známe, je tu plno zvratů a i když se to mnohým může zdát na škodu, mě rozhodně potěšily. Postavy jsou v podstatě jen čtyři a nejsou nějak zvlášť sympatické, ale jelikož tu nejde jen o bezhlavé vyvražďování, tak to moc nevadí. Samotný příběh ze začátku nedává smysl, ale vysvětlení se dočkáme na konci. Na nějaké to množství krve také došlo, takže jsem v podstatě spokojen. Nejslabší byl pro mě úplný závěr, chtělo to více toho ,,řádění'' vraha. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pěkné prostředí, výborná hudba, skvěle natočeno a to je asi tak všechno co se mi líbilo. V rámci žánru velká nuda, absolutně nesympatická Mimosa Willam, která mě srala už od samého začátku a nejen ona, nereálné chování postav (típek běhá s frajerkou po lese, po té, co někdo zabije jeho kamaráda a on řeší úplně jiné věci, jakoby se vůbec nic nestalo) Film je bez gore, takže také zklamání a na konci samozřejmě nesmí chybět pravý VRAH, který žije celou dobu hluboko v lese a každičký den, netrpělivě obchází své místo činu, zda někdo nepřijel opět stanovat. Trapas. (299. hodnocení) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Slasher" je jeden z "najprimitívnejších" hororových subžánrov, ktorý len zriedka kedy prekvapí nejakou originálnou vsuvkou či priebehom udalosti. Keď sa od úvodu chytám slamky, pričom z minúty na minútu prepadám myšlienke, že až na soundtrack či pár ojedinelých pasáži ani niet čo hodnotiť, asi sa "zhodneme", že celkový dojem z tohto snímku bude viac menej rozpačitý. Nebyť tej poslednej tretiny, zrejme by som sa hodnotením hýbal na okraji "priepasti". Takto vyvraciam svoje tvrdenie v prvých dvoch vetách, pričom uznávam, že výnimka potvrdzuje pravidlo. Tesná, no vďaka záverečnej 20cke zrejme s odretými ušami predsa len zaslúžená trojka - 52,5% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem zhlédl tisíce hororů (a to i ze zemí, které by většina uživatelů ani nedokázala najít na mapě). Není tedy divu, že se ze mě díky tomu stal i velký lingvista a znalec percepční fonetiky, který dobře ví, že nelibozvučná finština do jisté míry narušuje divákův prožitek z daného snímku. Díky specifickým koncentračním cvičením naštěstí dokáži nežádoucí akustické podněty zcela utlumit, ale obyčejný divák bude při poslouchání finské hatmatilky bezpochyby trpět. Alespoň, že se povedla vizuální stránka filmu a celá scenerie je tak adekvátně osvětlena, přestože se děj snímku odehrává převážně v noci. Horor Bodom nejvíce zaujme svou atmosferickou úvodní půlhodinou, která je protknuta jezerním mysteriem. Počínaje první vraždou se však snímek promění v klasický nemastný neslaný slasher s předvídatelným twistem a nelogickým chováním postav. Slabší dvě hvězdy. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Spočiatku malo Lake Bodom dobrú atmosféru. Cesta k jazeru, rozprávanie o pôvodných vraždách a už sme len čakali, kedy sa všetko to zabíjanie začne zas opakovať. No a po chvíli aj začalo, pričom odhadnutie vraha sa zdalo každou nasledujúcou minútou jasnejšie a vysvetľovanie daného činu až príliš doslovné, na čom snímok strácal svoju hororovosť. Sledovateľné, ale námet si viem predstaviť využitý aj lepšie. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama