Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dong Chi-sung je mladý, baseballový ex-nadhazovač, který touží po opravdové lásce. Od doktora se dozví, že má zhoubný nádor na plicích a nedožije se déle než dvou měsíců. Ve smutku a strachu ze smrti, pořád doufá v první opravdovou lásku, kterou ještě nenašel a bojí se, že mu není souzena. Když se opije v baru, barmanka Yi-yeon ho zavede do hotelu, kde mu zaplatí nocleh. Po nějakém čase se dovídá že ho Yi-yeon už odmalička tajně obdivuje a snaží se s ním již roky marně navázat kontakt. Shoda okolností a Chi-sungovo obvinění z trestného činu zblíží hl. hrdiny a přivede je na společnou cestu. Jak se Chi-sung vypořádá ze smrtelnou nemocí? Přeskočí mezi Chi-sungem a Yi-yeon jiskra lásky? (Káronoš)

(více)

Recenze (51)

golfista 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl v poslední době tolik korejských filmů, že bych snad mohl napsat i nějaký komentář :) ....... V tomhle případě se jedná opravdu o "Něco zvláštního". Vývoj příběhu je několikrát zaveden do těžko předvídatelných situací, které v konečném důsledku plní heslo - "vše souvisí se vším". Je to film, ve kterém je obsaženo víc žánrů a u každého diváka může převážit jiný. Já se například - po úvodu velmi překvapivě - výborně pobavil i když jsem slzy smíchu sem tam přetavil v slzy dojetí (a naopak).... Já prostě nevím, jak to ti Korejci dělají, že se hned po skončení jednoho filmu začínám těšit na další ...... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na kórejskú romantiku celkom vydarená záležitosť, minimálne v tej humornej rovine. Skoro celý film som si užíval zaujímavú zmes komédie s romantikou, miestami okorenenú drámou a pár peknými myšlienkami, no žiaľ prišla posledná štvrtina a tam sa to všetko katastrofálne pokazilo. Zrazu tu vyhupol typický nešvár kórejských romantických komédií/drám - prehnaný, ba až smiešne-trápny sentiment. Tesne pred koncom mi v tomto prípade už dokonca tá trápnosť skoro začala vytekať cez uši, toľko jej bolo. Tak okaté hranie na city diváka sa naozaj vidí len málokde. Napr. to objímanie stĺpov elektrického vedenia, to už bolo na mňa skrátka moc (do toho vyhráva príšerne sladká, akože romantická muzika), človek by si až želal, aby ho tá elektrika zasiahla a bol by pokoj. Nebyť toho hrozného záveru tak je to možno aj za plný, takto len priemer. 60/100 ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Konečně zase nějaký film, který si zaslouží svůj název.. Nejsem si jistá, zda to byla komedie, romantika, drama nebo sportovní film. Každopádně je to ale podávané s takovou lehkostí a pokorou, kterou americké filmy nemají. Nikdy nevím, zda je to ta chvíle, kdy se smát a nebo potichu plakat. Konec mi přišel docela komický, ale je to vlastně taky strašně romantický. Mám příjemně zamotanou hlavu. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších kórejskych filmov z takmer 50, čo som doteraz videl. Celý film sa rieši láska, no aj napriek tomu je tu romantická línia veľmi slabučká, medzi oboma predstaviteľmi to moc neiskrí a navyše mi ani neboli natoľko sympatickí, aby som im fandil. Ani dramatická rovina nie je príliš podarená, aj keď zo začiatku sa zdalo, že pôjde o ďalší silný doják. Navyše na môj vkus tu bolo až príliš veľa scenáristických lapsusov a situácií, ktoré nedávali zmysel (ako sa policajti ocitli v Dongovom dome, keď nemal byť prečo podozrivý, scéna mileneckej hádky na štadióne, ktorú Dong počul, scéna so zlodejom...) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zatraceně působivá romance, do které jsou přidávány postupně špetky dalších žánrů. Základní zápletka už byla zpracována mnohokrát (i v českých filmech), ale snad nikdy tak citlivě, poeticky a hřejivě. Už zase musím opakovat svůj údiv nad tím, jak to ti Korejci dělají. Čistá krása a jednoznačných pět hvězdiček. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama