Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dong Chi-sung je mladý, baseballový ex-nadhazovač, který touží po opravdové lásce. Od doktora se dozví, že má zhoubný nádor na plicích a nedožije se déle než dvou měsíců. Ve smutku a strachu ze smrti, pořád doufá v první opravdovou lásku, kterou ještě nenašel a bojí se, že mu není souzena. Když se opije v baru, barmanka Yi-yeon ho zavede do hotelu, kde mu zaplatí nocleh. Po nějakém čase se dovídá že ho Yi-yeon už odmalička tajně obdivuje a snaží se s ním již roky marně navázat kontakt. Shoda okolností a Chi-sungovo obvinění z trestného činu zblíží hl. hrdiny a přivede je na společnou cestu. Jak se Chi-sung vypořádá ze smrtelnou nemocí? Přeskočí mezi Chi-sungem a Yi-yeon jiskra lásky? (Káronoš)

(více)

Recenze (51)

tombac 

všechny recenze uživatele

Nemohu, než souhlasit s ostatnimi, Aneun yeoja je skutečně "zvláštní" film, který nelze jen tak zařadit mezi obvyklá korejská melodramata. Tento korejský snímek vás dovede rozněžnit, přinutit k pláči i k úsměvu, abyste se nakonec napjati a s vážnou tváří strachovali o osud hlavního hrdiny Donga Chi-sunga, jenž je tak sympatický a opravdový, že se do něho rychle vcítite a budete mu z plna srdce držet palce, aby to s ním dobře dopadlo a jeho první láska konečně došla naplnění. Film není zas tak sladkobolný, ale několik scén vám zaručené vžene slzy do očí, zvláště když jsou podmalovány krásnou a emotivní hudbou. Aneun yeoja je dost neteradiční drama o lásce a neradostných životních peripetiích, jež je i přes poměrně mrazivý nádech plné citu a naděje. Ať si kdo chce, co chce říká, Korejci jsou momentálně nejlepší a tímto skvostným snímkem mne v tom o další kousíček utvrdili. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

ANEUN YEOJA (a mám níže uvedený pocit i z jiných jihokorejských filmů) překvapuje netradičním příběhem. Nevím, jak a proč to ti Korejci dělají, ale příběh je naplněn tolika netradičními postupy, že divák jen čučí. Nevím, jak to vlastně popsat - nejde o typickou překombinovanost. Příběh je vlastně velmi prostý, ale to, co jednotlivé filmové postavy během filmu zažívají, je tak neskutečné a na pomezí reality... a přesto to vše tak trefně zapadá do sebe a vytváří tu správnou atmosféru. A když se k tomu připočte netradiční způsob natočení, skvělá hudba, která je nasazena vždy tak trefně, že mě dokáže dojmout k slzám, i když je na plátně třeba jen psík u misky s Pedigree, tak musím opět před Jihokorejci smeknout. Shrnuto a podtrženo: Korejci jsou dříči a jsem za to rád. Člověku se tak dostává netradiční zážitek s decentně předloženou myšlenkou, příběh plný citu (byť nemusí jít přímo o emocionální nářez) i humorných situací... prostě film, na který je radost se koukat. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá romantická komédia. Má veľmi dobrý príbeh o baseballovom nadhazovačovi, ktorý síce mal mnoho priateliek, ale ešte nezažil tú skutočnú lásku, po ktorej túži a keď sa od doktora dozvie, že mu kvôli nádoru zostávajú už len tri mesiace života, zrúti sa mu život. Ale práve kvôli tomu sa zoznámi s mladou barmankou, ktorá ho pozná, je do neho platonicky zamilovaná už roky a teraz sa spriatelia, ale čaká ho ešte veľa prekvapení. Spracovanie sa mi páči, toto nie je práve najtypickejší predstaviteľ žánru, ale to rozhodne nie je zápor, je to vydarená zábava s množstvom výborných situácií a nejakými zaujímavými zvratmi, to všetko v úplne ideálnej dĺžke, takže je to celé príjemne svižné, ani na okamih som sa nenudil. Čo sa týka jednotlivých žánrov, najviac mi sadla rozhodne komédia, je tu plno skvelých hlášok a situácií, viackrát som sa z chuti zasmial, výsluch na policajnej stanici, originálny rozhovor so ženou po havárii, komentovanie filmu a plno iných, v tomto žánri film plnohodnotne funguje prakticky celý čas, hlavne prvú polovicu slušne funguje aj dráma, neskôr aj romantika, ale tieto už nemajú až taký priestor a poteší aj trochu športového filmu. Herecké obsadenie je skvelé, výborný Jung Jae-Young, ktorý hrá tieto komediálnejšie úlohy takým zvláštnym, ale veľmi dobrým štýlom, k tomu perfektná Lee Na-Young a na nich to celé stojí, nikto iný už nemá viac priestoru. Réžia a technická stránka sú slušným žánrovým nadštandardom. Som veľmi spokojný, zaujímavý scenár, skvelí herci, výborný humor a mnoho iného, oplatí sa pozrieť aj viackrát. 78% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Konečně zase nějaký film, který si zaslouží svůj název.. Nejsem si jistá, zda to byla komedie, romantika, drama nebo sportovní film. Každopádně je to ale podávané s takovou lehkostí a pokorou, kterou americké filmy nemají. Nikdy nevím, zda je to ta chvíle, kdy se smát a nebo potichu plakat. Konec mi přišel docela komický, ale je to vlastně taky strašně romantický. Mám příjemně zamotanou hlavu. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

A máme tu další korejský romantický film... že by se tu umíralo na smrtelnou chorobu a snažilo se tak dojmout diváka? Áno, přesně tak. Některým filmům se to daří, některým míň. Pokud ovšem nudné pasáže střídají ty velmi nevěrohodně působící a tak pořád dokola a hlavní hrdina není zrovna sympaťák, ani přítomnost Lee Na-yeong nic nezachrání a nejsem schopen to dokoukat do konce... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama