Reklama

Reklama

Márnice

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu Hooper buduje slušnou atmosféru. Divákovy je jasné že je něco v nepořádku, ale netuší co přesně se stane. Sem tam se něco šustne, semtam náznak zla a povídačky o zohavenem bývalem hrobníkovy, který žije v hrobce. Bohužel pak se všechno zvrhne v digitalní orgie, přehlídku sice celkem povedených ale přeplácených masek. Navíc prostory zchátralého domu a hřbitova režiser vymění za papundeklové levné podzemí a dílo zkázy je dokonáno. Původně jsem chtěl dát dvě hvězdičky, ale úplný závěr filmu tomu nasadí korunu. Hooper byl klasik hororového žánru. Slovo byl sem naprosto pasuje. Kdyby aspon Marnici dokončil v tom stylu jak ji začal, tak mohl udělat solidní béčko. Ale toto je fakt zpackaný hnus. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pán Hooper už zrejme nenatočí žiadny morbídny horor, ktorý by rozrušil svet ako sa mu to podarilo svojou prvotinou Texas Chainsaw Massacre (1974), ani nedosiahne kvalít určite atmosferického dielka z produkcie Stevena Spielberga Poltergeist (1982). V Mortuary síce dokázal navodiť slušnú atmosféru, ktorá však ku koncu prudko klesne. Možno aj vďaka odľahčeným veselším scénkam, ale hlavne kôli naivnému scenáru. Ničím neprekvapí. A o čom to je? Márnica – žeby znovu „dead walk“? Super je situácia, keď sa naši traja kamaráti v dome vyhúlia a na dvere zaklope policajt. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Meno režiséra, hrôzostrašný plagát a sľubný názov. Táto trojkombinácia sľubovala minimálne slušný priemer. Lenže keď sa pozrieme bližšie, tak zistíme, že od Hoopera sa toho dnes veľa čakať nedá, že takýto retro plagát musí nutne klamať, pretože nie sme v Taliansku 70. rokov a názvami hororov sme sa už nechali oklamať veľakrát. Ako nočné wtf však odporúčam. Kvôli presvedčeniu sa na vlastné oči, o čom píšem. Zabudol som ešte na absenciu ďaľšieho dôležitého tria, atmosféry, napätia a hrôzy. ()

Ladisec odpad!

všechny recenze uživatele

Márnice..hmm to zní dobře, kdo to režíroval...hmmm..Tobe Hooper, tak na to kouknu. o 94. min později... proboha svatýho, že sem se na to nevysral a nešel sem spát, podobných totálních sraček sem viděl už hodně, ale tohle bych od tvůrce Texaskýho masakru nečekal. Neuvěřitelná kravina, která nepobaví ani nevystraší. ()

Naranyan 

všechny recenze uživatele

A já mu ty 2 hvědičky dám ! :). První za mou současnou lásku k hororům obecně a tedy i těm špatným, či úplným sračkám a druhou si dovoluji dát, jelikož mi tento "horor" dobře posloužil při zhruba 2-hodinovém čekání. A tak jako kulisa na notebooku z dlouhé chvíle je dobrá zkušenost "zabít" čas jistým vzděláváním v hororové oblasti. Aby člověk rozeznal dobré od špatného, musí nezbytně zažít/vidět i to špatné. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je celá řada odkazů na dílo H. P. Lovecrafta. Citované dvojverší "That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die" pochází z jeho povídky Call of Cthulhu, stejně jako název města Arkham. (gjjm)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama