Reklama

Reklama

Pani Wilberforceová je výstredná stará dáma, u ktorej si prenajme priestor pätica hudobníkov, aby mala potrebný pokoj na skúšanie. Netuší, že domnelí členovia sláčikového kvinteta sú v skutočnosti zločinci, ktorí plánujú ďalšiu lúpež... (STV)

Recenze (81)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Alec Guiness je neskutečný chameleon. Já už jsem to tedy věděl, protože snímek "Šlechetné srdce a šlechtické korunky" je toho jedinečný důkaz, ale stejně mě tenhle film, jemuž novější remake nesahá po kotníky, mile překvapil a ukázal mi, že Alec Guiness se narodil skutečně pro každou roli. Stejně jako Peter Sellers nebo Herbert Lom. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale nakonec dávám tři. Pět lupičů a stará dáma docela zestárlo a chybí tomu drajv. To neznamená, že nejde o milý film - na jedné straně pětice ostřílených kriminálníků, na druhé straně roztomilá stará dáma jako jejich domácí, která je neustále vyrušuje při dokonalé loupeži. A když se ji rozhodnou oddělat, chybí jim k tomu kuráž a tak se začnou likvidovat mezi sebou. Samozřejmě jde o starý film, takže se moc násilí nedočkáme, zato tu nechybí ve finále pořádná porce černého humoru (projíždějící vlak). Obsazení je skvostné, ale bohužel jen na papíře - Guinness šíleně přehrává, Sellers tu zatím ve své první větší roli moc nepředvedl a Herbert Lom se jen tváří jako dokonalý vrahoun. Nejlepší je tak stará babka a posledních cca 20 minut. ()

Reklama

troxor 

všechny recenze uživatele

Ladykillers jsou krásná stylová komedie s 5 mafiány a jednou bezbrannou stařenkou. Asi takhle si představuji britský humor. Každý gag je patřičně absurdní a staví na nějaké společenské situaci. Herecké výkony jsou výborné, zvlášť ta stařenka... Doporučuji na dlouhé zimní večery, je to skvělá legrace. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, jejíž druhá část se mi líbila více. Komedie není postavená na P. Sellersovi, jako třeba "panteři", ale všichni herci jsou skvělí. Přestože zahrála paní Rosůlková výborně otravnou paní domácí ve Čtyřech vraždách, je stále oproti paní Wilberforceová slabý odvar. Ta byla na "zabití" už od prvních scén. Pobavil jsem se dobře. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Milá komedie, která má šmrnc i spád, ale trochu mi tu chybí něco víc. Na to, že Britové tuto komedii považují za poklad jejich kinematografie, a volí ji neustále mezi nejlepší filmy, v ní není nic tak pamětihodného. Slušně napsaná konverzačka s bábou na zabití a trochou té satiry natočená cudně a uměřeně. Nic víc. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (11)

  • Scénarista William Rose, který se zasloužil o oskarovou nominaci za scénář, se natáčení neúčastnil až do konce. Když film poprvé uviděl, což bylo 3 roky po jeho premiéře, byl nesmírně potěšen tím, nakolik tvůrci zůstali věrni jeho detailům a osobním vizím. (venus)
  • Je možné si všimnout, že v tomto filmu má Herbert Lom v postavě z jednoho padouchů vyholenou hlavu. Je to z toho důvodu, že souběžně hrál divadelní hru „Král a já“, ve které v roli siamského panovníka musel mít vyholenou hlavu. Herbert Lom se nabídl, že by klidně nosil paruku, ale tvůrcům se jeho vyholená hlava zalíbila, protože tak vypadal, jako by opravdu právě vylezl z vězení. Zdroj: Zdeněk Bauer - kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)
  • Film je cenným dokumentem o historii Londýna i jeho železnice. Značná část Londýnu zachyceného ve filmu už totiž neexistuje. [Zdroj: Zdeněk Bauer - kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama