Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý farmářský chlapec Jacquou vyrůstal spokojeně se svou rodinou, dokud přičiněním zlého hraběte de Nansaca neskončil v sirotčinci. Po čase se dostal k místnímu knězi, s jehož pomocí přetavil svou osobní pomstu do vzbouření všech venkovanů utlačovaných hrabětem de Nansacem. (oficiální text distributora)

Recenze (64)

cinemaboy7 

všechny recenze uživatele

Pokus natočit francouzský, historický (velko)film myslím vyšel. Rozhodně nikoho neurazí. Dobře nasnímané napínavé scény (prasata, hon na jelena, bouřka, vesnický ples, vězení) jsou střídány scénami romantickými, někdy hraničící až z kýčem. Ale to mi tentokrát vzhedem k žánru vůbec nevadilo. Za zmínku stojí kromě kamery i hudba, která filmu dokonale padne. Pokud můžu, doporučil bych film v originál francouzském znění a v DTS. Fakt paráda! Jsem zvědav, v čem se Gaspard předvede příště. je to skutečný talent. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl režisér trochu soudnější a vystřihl takových minimálně dvacet minut, byl by to suprovej dobrodružnej biják. Takhle má film velkej problém s tempem vyprávění. Je to velká škoda, protože vedle úmorných a nezajímavých dlouhých minut, film obsahuje taktéž pasáže velmi povedené, řekl bych až vymazlené, které dokáží diváka strhnout. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Slušně provedená záležitost. Vizuální stránka filmu a kamera je fantastická. To vše podmaněno nádhernounou hudbou. Děj tu byl několikrát zmíněn, takže jej nebudu opakovat. Snímek balancuje na hraně dramatu a dobrodružného filmu a mně osobně přišlo trochu škoda, že toho dramatu tam nebylo více. První půlka je vyloženě drsná, druhá se zabývá pomstou a láskou a dost děj začne rozvolňovat. Druhá půlka se tím začne táhnout. Některé dobrodružně-romantické scény (např. vynesení dcery hraběte z hořícího hradu) bych zcela vypustil. I dobývání hradu připomínalo spíš bitky v Pirátech z karibiku, kde kromě boulí se vlastně nikomu nic pořádného neděje... Přitom si člověk jistě dokáže představit reálnější dobytí hradu rozhořčenými sedláky a feudálem utiskovanými vesničany na konci Napoleonských válek... Film trochu sráží i zbytečná délka, která mohla být klidně o 30 min kratší. Každopádně stojí za podívání a vřele jej doporučuji. Po dlouhé době příjemný historický film. Klobouk dolů před panem režisérem, protože si k filmu ještě střihl i hudbu. Soundtrack rozhodně doporučuji k poslechu ! * * * ()

hiczech 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem měl možnost vidět v originále krátce po uvedení a přiliš mne nezaujal. Pak jsem ho viděl ještě před rokem a do třetice teď a musim pozměnit svoje slabší, původni hodnocení. A to vše pro hudbu - i pro Bojanu Panic. A pro to krásné jiskření a napětí mezi Jacquem a ní - které má sílu a v mých očích zastínilo i stěžejní milostný vztah. Já bych jako scénarista tíhl víc tímto směrem :) ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Je na škodu,že tento film nebyl u nás uveden v kinech.Možná proto,že jde o francouzký film.Jenomže když jsi vzpomenu na některé ikdyž třeba komerčně úspěšné leč hloupé a nekoukatelné kousky z produkce Luca Bessona u nás uvedených v kinech...je mi úzko.K filmu...U nás málo známý režisér Laurent Boutonnat natočil svůj teprve druhý(bohužel) celovečerní film nevšedně avšak po svém a udělal dobře.Kdo zná starší videoklipy výborné francouzké zpěvačky Mylene Farmer,které vypadají spíše jako krátké filmy,ví o čem píši.Boutonnat umí točit opravdu vyzuální kousky.Jeho hrátky s kamerou a filtry jsou fantastické.K filmu složil i výbornou hudbu,která dokonale sedí.A konečná píseň v titulcích nazpívaná Mylene Farmer...no požitek.A navíc Laurent umí vyprávět a to je důležité.Abych jen nechválil,musím přiznat,že první povina filmu kde je hlavní hrdina ještě dítě byla syrovější a zajímavější.Film ikdyž je malinko rozvleklý,nenudí.Konečná vendeta na konci filmu dle mého vkusu mohla být sice tvrdší,ale pokud by tak bylo,šlo by o klišé,které jsme už mnohokrát viděli.Tomu kdo si libuje v historických filmech s evropským nádechem a bez velkých bitevních scén(pár akčních scén ve filmu je)...vřele doporučuji. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Francii a Rumunsku. (Duoscop)

Reklama

Reklama