Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ale to byla podivana. Dokonala ukazka toho jak udelat film spatne. Nebyt nesmyslnych dialogu (ktere napsal pan scenarista jiste ve fronte na uradu prace), naprosto zcestne hudby (kterou napsal sestilety syn pana scenaristy, kdyz spolu stali v te fronte), ubohe vypravy (na kterou by si troufla parta skejtaku v parku), podprumernych hereckych vykonu (ktere by odehrali s prehledem venezuelsti herci telenoveli "Juanita a ropna pole") a spousty spousty veci, tak potom to byl vynikajici film. Nebyt Karla Rodena jiste bych usnul pri uvodnich titulkach a vzbudila by me az reklama na obrovske slevy v holesovicke trznici. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Napadá mě, jaký by Poslední výsadek byl, nebýt dokonale sehrané, elitní herecké sebranky:) Jeden z vládců béčkových filmů pan Caledon Hockley, Billy Zane, nehorázný drsňák s brýlemi Mikey Madsen, šarmantní severský blonďák disponující "Pravou krví", Alexander Skarsgård a populární král českého filmu s charakterovými rysy, Karel Roden. Svérázný válečný film balancující na hraně komedie s množstvím pobavujících hlášek. "Necháme ho tu, najdou ho." - "Jo a podle čeho, kouřových signálů?", "Jíííhá!" - "Jíhá!" - "Jííííííháá!" - "Jííháááá! Jak to zní?" - "Jako Hans z Düsseldorfu." - "Je po nás." :) ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

..velmi jsem se těšil a tak jsem se i zklamal!!!...nízký rozpočet se podepsal na celkové kvalitě filmu úplně nejvíce!!!!..přitom režije v určitých cénách nebyla špatná, kamera v určitých scénách také nebyla špatná!!!..., ale akce nebyla akcí ( velmi chudé ), dialog dialogem ( hodně stupidní a nesmyslné ) dramaticky nezvládnuté scela určitě ( vždycky změna v příběhu mi došla o 5 minut později na nesprávné místě, prostě jsem si jí nevšimnul dřív ), na konci filmu příběh se roztříštil do nesrozumitelnosti!!!!..o hereckých kvalitách jednotlivých protagonistů zmínim jen to, že všichni odehráli dobře ( to je za 3 ), akorát Madsen ve scéně na mostě nechutně přehrávall!!!....strašná škoda, kdyby rejža zvolil taktiku za málo peněz tak akorát muziky, nemuselo jeho dílo dopadnout zle!!! P.S. Roden má za hraní za 2:) ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik vojnových filmov som samozrejme bral za povinnosť pozrieť si film, ktorý podľa popisu distribútora zobrazuje slávnu nepodarenú operáciu Market Garden. Film ma však v mnohom zarazil, jednak že slávna operácia Market Garden tu slúži iba ako pozadie a predovšetkým tým, že chvíľu vyzerá ako vážny vojnový film a chvílami ako nejaká bohapustá paródia. Herci tu v niektorých scénach odriekávajú miestami tak stupídne dialógy až je jednému zle. Jednoznačne si ale film zaslúži pochvalu za kameru, ktorá občas pôsobí až videoklipovo, za celkom sympatické postavy (zjazvený desátnik Baker, Karel Roden v úlohe nemeckého dezertéra alebo ten seržant od výsadkárov čo celý film pajdá na zranenú nohu a hovorí celkom vtipné hlášky). Za úžasnú hudbu. A hlavne za záverečnú prestrelku, ktorá nemá chyby. Pokiaľ ale chcete vidieť skutočný vojnový film o Market Garden tak si pozrite vojnovú klasiku A bridge too far. ()

Nawri 

všechny recenze uživatele

Filmařské Céčko, vše dokonale vystihl svým komentářem Subjektiv. Bitvy jsou o ničem, naprosto chaotické a připomínající spíš klukovské hrátky. Situace, kdy se třeba britský důstojník s pistolkou kryje proti kulometu za větývkou o průměru 10cm, jsou vskutku k pláči. Co se týče dialogů, jelikož jsem to viděl s českým dabingem, už tak stupidní a trapné hlášky dostaly ještě nový rozměr. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Několik automobilů ve filmu je od rumunské automobilky ARO IMS, ta je ale začala vyrábět až po 1957. (Maulincio)
  • Plukovník Colt (Michael Madsen) má na helmě hodnost pod plukovníka a na bundě hodnost majora. Ještě k tomu na bundě má hodnost na obou stranách límce, přitom by správně měl mít hodnost na pravé straně a výložky na levé straně límce. (Maulincio)
  • Někteří britští výsadkáři mají na rukávech nášivky Pegasus, které směřují dozadu, ony ale vždy směřovaly dopředu. (Maulincio)

Reklama

Reklama