Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl hodně filmů o hledání pokladu na pozadí 2.světové války, ale tento je z nich suverénně nejslabší a nejméně zábavný. Chybí tu sympatický hrdina, kterému bychom mohli držet palce, a místo toho zalidnil scenárista film spoustou nevýrazných postav, které mají všechny stejný prostor a z nichž nevynikne ani jediná. Ani Karel Roden nedostal prostor, aby něco předvedl. V jeho zahraniční kariéře je do další krok vedle. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Válka je tu vlastně jen kulisa. Místama nevím jestli se mám smát. Roden a Madsen ale vypadali, že si role vyloženě užívají a právě oni dva byli hlavní důvod proč jsem se na tak pochybný film podíval. Přestřelky nepřehledné a hudbu k tomu jako vybíral kdo ? Avšak vůbec jsem se nenudil. Nevím proč, ale jako válečná komedie to bylo dobrý... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jejda...:-/ Tak tohle někdo nezvládl, viďte pane Coline Teague? Jednoduchý příběh kolísá mezi válečným dramatem, dobrodružným filmem a komedií, přičemž ani jedno nezvládá pořádně. Děj je roztříštěný, místy nepřehledný, množství vystupujících postav postrádá propracovanější psychiku, jejich motivace je poněkud nejasná a za některé dialogy by si scénárista zasloužil pořádné čelo. Pokud mám vyzdvihnout nějaká pozitiva, pak jedině úchylné charisma Karla Rodena... a ten německý sniper byl vcelku fešák, mohl dostat víc prostoru, viďte, dámy?;-) 40% s odřenýma ušima. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tento film mě opět ujistil o pravdivosti přísloví, že "člověk se nemá těšit na nic dopředu". Byla jsem tak nepříjemně překvapena, že jsem konstatovala, že KAREL RODEN už je jako smrt, že bere všechno. Je možné, že nepříjemný výsledek tohoto filmu (námět nemusel být špatný) má na svědomí režisér, protože v březnu 1944 v Nizozemí byl ve všech filmech z tohoto prostředí sníh, jenom tady bylo dle listů na stromech tak počínající léto. To byla první volovina. Druhá volovina byla jak se velitel SS projížděl ve stoje v otevřené limuzíně, kdy hrozil 100% útok od snipra US armády anebo hollandského partyzána. Opět režisér udělal z německého velitele akce kardinálního pitomce a z vojáků kolem něj dezorientované idioty. Blbé kopírování scén na mostě (dva Němci v džípu,kteří neumí blafnout anglicky) bylo neuvěřitelně trapné. V německých školách byla totiž povinná výuka angličtiny již od r.1935. Celkově musím říci, že film smrděl amatérismem na hony. Celkový výsledek - obrovské zklamání. Dám 2* jenom kvůli RODENOVI. Billy ZANE byl též nemastný -neslaný jako v TITANICU z r.1997. ()

david.exe 

všechny recenze uživatele

Zklamání? Ne- skoro až hrůza. A fakt to nezachrání ani Roden. Příběh, režie.. a jako by to nebylo málo, tak třešinkou je třeba použitá technika- taková IFA nebo gazík převlečený za vozidla wehrmachtu k výslednému dojmu zrovna moc nepřidají.. Dílko se dá doporučit optimálně lehce po půlnoci na Nově, ve stylu "mámo, dávaj tam ten akční film s němcama.." ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Při scéně, kdy startují letadla s kluzáky, táhnou kluzáky britské Lancastery. Ve vzduchu už ale kluzáky táhnou americké C-47. (Maulincio)
  • Natáčení filmu probíhalo v Rumunsku. (Honzulik)
  • Registrační tabulky na německých vozidlech jsou špatné. Měly by mít předponu WH pro vozidla Wehrmachtu a SS pro ty zaregistrovaná u SS. (Maulincio)

Reklama

Reklama