Reklama

Reklama

Chlapec a jeho pes

  • USA A Boy and His Dog
Trailer

Obsahy(1)

Rok 2028. Spojené štáty americké sa po štvrtej svetovej vojne, ktorá trvala iba päť dní, zmenili na rádioaktívnu pustatinu. Mladý Vic a jeho partner, inteligentný (a telepaticky nadaný) pes Blood, sa snažia prežiť vo vyprahnutej krajine medzi zvyškami osídlení, skupinami ozbrojených nájazdníkov a mutantov. Vic pre oboch zháňa jedlo, Blood pre sexuálne frustrovaného Vica pomocou čuchu ženy, ktorých je v postkatastrofickom svete nedostatok. Dúfa, že spolu jedného dňa odídu "za kopec", kde je všetkého dostatok... (micks)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické věci můžu, ale tohle teda ne. Je to tmavé, je to nesmyslné a jako vrchol všeho to má odfláknutý dabing z Barrandova, kdy menší postavy promlouvají anglicky a přesto je nedbale nalípnutý dabing (těch několika málo herců, co nadabovali xkrát tolik postav), a štěky pro jistotu nenadabovali vůbec. Jediný mluvící pes, který má u mě šanci, byl Falco. Překvapivě vysoké hodnocení místních strejdů. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celý ten námět by bohatě vystačil na 30 minut max. (a i to by možná bylo moc), ale tady je neskutečně nudně roztažen na hodinu a půl, během které se vlastně skoro nic nestane. Vic a jeho parťák mluvící pes Blood ze začátku putují postapokalyptickou krajinu, Vic chce holku, pak se oba zdrží v nějakém městečku (což trvá zhruba půlku filmu), pak se dostanou do nějaké podzemní lepší společnosti, kde si Vic vybojuje svoji holku a pak přijde závěrečná scéna a konec. Takže nejen, že se tam skoro nic nestane, on i zbytek toho filmu je strašně prázdný - nebo mi tak aspoň připadal. Jediné, co to zachraňuje, je pár povedených hlášek toho psa a pak mě ještě pobavil ten konec, ale jinak to je strašně prázdná nuda o ničem. 1* ()

Reklama

Pafl 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá světová válka trvala 5 dní, prý. Film, který vypráví o životě po jejím skončení je hodně slabý. Totiž, občas má své silné chvilky (a nejlepší je ta úpně poslední, nejen proto, že jí film končí, ale proto, že je prostě vtipná), ale těch je opravdu jenom málo. Zbytek je místy obtížně pochopitelná splácanina, která Chlapci a jeho psu dokázala přidělit titul "kultovní", ale tím to hasne. Čtvrtá světová válka je nuda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ta představa toho světa je sama o sobě docela dobrá - Amerika je radioaktivní pustina, mladík mluví telepaticky se svým psem, nedostatek žen a snaha uzurpovat si jednu pro sebe. Do toho ještě nějaké další divné postavičky. Bohužel to není ani dost divné, ani dost akční, ani dost vtipné a ani dost dramatické, aby se to dalo hodnotit o něco lépe. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo zajímavé! Chlapec a jeho pes je v každém případě zábavné a originální béčko, které má pár opravdu bláznivých anebo táhnoucích se momentů. Člověk se ale podiví, jaké blázniviny a blbiny scénáristy napadly a konec filmu, to je vtip jak vyšitej. Nemohl jsem se opravdu ubránit kombinaci smíchu a udivenému výrazu typu "cože?" Výkon Dona Johnsona je slušný, ale víc pozornosti na sebe strhne jeho chytrý mluvící pes Blood. Jsem na vážkách, z jakého pohledu se na tuhle komedii nakonec mám dívat. Převažují pozitivní pocity a možná se někdy dokopu ke zvýšení hodnocení. Pro milovníky kuriozit je tahle apokalyptická sci-fi komedie pravou volbou! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Chlapec a jeho pes byl jednou z důležitých inspirací pro kultovní počítačovou sérii „Fallout“. V této herní sérii se také nalézá mnoho odkazů na tento film, například tam hlavní postava může mít psího parťáka, který se jmenuje Dog Meat. (Sidarius)
  • Počas scény súboja dvoch psov mali obidva psy náhubky a ostrihané pazúry, aby si nemohli ublížiť.
    (whack)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné povídky Harlena Ellisona. (Hans.)

Reklama

Reklama