Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

boshke 

všechny recenze uživatele

Odpad si tahle kolosální slátanina rozhodně nezaslouží. Při projekci jsem byl sice střízliv, což filmu dozajista nepomohlo, neb je dle mého dobře stravitelný pouze v stavu podnapilém, leč i tak musím turecké autory ocenit. Děj je vskutku snůška žvástů, často mi přišlo, že scény na sebe ani nijak moc dějově nenavazují... Mám v plánu dát Dünyayi kurtaran adam ještě jednu šanci, a to když se předem s přáteli náležitě posilníme omamnými látkami. Za střízliva si to však více nezaslouží... 50% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Masky jako ve studiové pohádce,i Corman měl lepší příšery a to je,už dost co říct. Ve filmu je všechno průhledné s příbhěm začínaje a končíje vlastně vším. Dvorní herec Arkin režiséra Inanc,zajímalo by mě jak se tihle dva k filmu dostali. Připadá mi to,že Turci by neměli své vlastní hudební studio a tak kradli,když jsem slyšel hudbu z Indiána Jonese při i u céčka trapného tréninku,neříkal jsem již nic,protože to nemělo cenu. Turci stejně jako Italové se drželi hesla. Pokud chceš udělat sci - fi a nemáš na něj,udělaj budoucnost úplně zničenou. Lidé živoří,kolem tebe poušt a ruiny. Film se skládá jen z bojových scén,kdy oba borci se tváři jako ti nejlepší a všichni jejich protivníci jsou úplní antitalenti. Aha já zapomněl,že tihle dva borci jsou pro tenhle úkol nejlepší. Citoval bych jiné,přesto se mi nějaké scény líbily a akce bylo dostal. A víte,kdy jsem si nejvíc smál. Arkinův kolega vypadá přesně jako Steve Roudcs ze seriálu Ženatý se závazky,takže já tam furt viděl jeho a čekla až se objeví Marci a zbytek seriálu. :-) ()

Reklama

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Najgeniálnejší film všetkých čias. Načo vytvárať efekty, keď ich môžeme ukradnúť z Hviezdnych vojen? Načo platiť skladateľom a orchestrom, aby komponovali sountracky, keď tu máme divácky overené tracky z Indiany Jonesa? Načo vytvárať zložité masky, keď stačí omotať pár ľudí do toaleťáku či plátna? Načo vytvárať drahé kulisy a interiéry, keď môžeme film točiť v dunách, kameňolomoch, pivniciach či kade-tade zadarmo? Načo písať vôbec scenár a dialógy, však "herci" musia aj trochu improvizovať. Keby som mal opísať celý film a hlavne čo sa mi nepáčilo, to by trvalo dlhšie, ako celá dĺžka filmu. Pri tomto filme vyzerajú všetky teenegerské komédie, ktoré bez mihnutia oka hádžem do odpadu, ako veľkolepé diela zasluhujúce sa o miesto v zlatom fonde kinematografie. Turci si asi ťažkú hlavu nerobia zo slov ALL RIGHTS RESERVED. Tento film sa jednoducho musí vidieť, i keď je na úrovni bublín vo vriacej vode, točiaceho sa prádla v práčke, či obiehaniu sekundovky v nástenných hodinách. Kto vydrží sledovať vkuse celý film, tomu patrí moje osobné uznanie. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

A na sklonku šestého dne stvořil Bůh turecké Hvězdné války. Nejzábavnější věcí na tomhle filmu je, že ti, co ho hodnotí za 5, a ti, co dávají odpad, tak dělají z úplně stejných důvodů (jen ti druzí nebyli tak prozíraví, aby ho sledovali při skupinové konzumaci drog). Úplně „nejzvoranější“ tu imho nejsou dialogy a postavy, jež se pohybují někde mezi Mirkem Dušínem a Jendou Zemanovic a jsou hrané pouze obličejem (někdy) a zásadně ne tělem, ale střih a kamera. Záběry jsou zcela statické, naprosto nenavazují, kamera se NIJAK nepohybuje a dění je spojováno zásadně hrubým střihem, nikdy ne pohybem z jednoho bodu na druhý. Nasrat na kamerovou jízdu a kolejničky, vždyť máme zoom. A co by byl pořádný film bez trampolíny? Je tu i spousta dalších věcí – při házení nevýbušných materiálů následuje s železnou pravidelností výbuch jako po zapálení nádrže s benzínem, není jasné, jestli je Země planeta Javin, Slunce, nebo Hvězda smrti, klasická montáž trénujících hrdinů (tentokrát s polystyrenovými šutry), výbuch Hvězdy smrti (vrchol prvních SW) je tu používán donekonečna při výbuchu jakékoli stíhačky, expozice převysvětlující SW, islám, opakování záběrů a vkládání původních scén ze SW – ale toho, že mě turecké Hvězdné války naučily o kameře a střihu víc než jakákoli učebnice filmu, si cením stejně nejvíc. ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Fakt divný film, celý je to blbost, jediné, co mě donutilo dát tomu 3* byl ten tréning, to jsem se fakt zasmál, to musím uznat. Nelíbilo se mi hlavně ta zmatečnost, jak ve filmu, tak v hudbě (to bylo to nejhorší, hudba si hrála jak se jí zachtělo). Scény se míchaly bez jakéhokoliv logického uspořádání až mi z toho oči přecházeli. Věta, která tenhle film charakterizuje "atomová válka přišla, protože byli lidé moc vážní" padla v samotném filmu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Kostýmy Čarodějových přisluhovačů musely být z důvodu nedostatku peněz používány opakovaně. Ve dne je tedy hrdinové trhali na kusy a v noci byly znovu opravovány. (vojtaruzek)
  • Helmu, se kterou se natáčely scény z „kokpitu“, si filmaři vypůjčili od projíždějícího motocyklisty. (vojtaruzek)
  • Ukradnuté scény z originálnych Hviezdnych vojen doplnil režisér Çetin Inanç obrazmi skutočných vesmírnych programov a dokrútil zábery v kulisách z polystyrénu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama