Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Definitivní verze dokumentárního filmu o tzv. "krizi v České televizi" z přelomu let 2000/2001. Snímek zachycuje její klíčové okamžiky, soustřeďuje se zejména na třináct dní, počínaje Štědrým dnem, během nichž se tehdejší oficiální programová ředitelka rozhodla vysílat vlastní zpravodajské relace. Autoři se namísto angažovaného pohledu na problém samotný soustředili na jednotlivé portréty angažovaných aktérů. Výsledný film tedy není pouze snímkem dokumentujícím jistý dějinný fenomén, ale zejména obecnější studií lidského chování v krajní situaci, již zmíněná televizní krize dokázala výjimečně dobře simulovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Croft odpad!

všechny recenze uživatele

Aneb jak nám xidaci ukradli televizi. Hm, ale druhou stranu je bezva že o tom existuje dokument. Xidovska revoluce v xidovské televizi. Tito prolhanci se dnes a denně oháněji svobodou a nezávislostí. Tedy tím, co v této “synagoze” nikdy neexistovalo. A samozřejmě, že je podpořily davy zmanipulovaných gójů. K zblití.. ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Scény ze zákulisí Bobovize jsou dokonalé. Lidi z ulice točí zprávy, moderuje se obýváku nebo kumbálu. Dokonalý underground. Naneštěstí ho dělají lidé, kteří touží po světlech ramp. Bude to už dvacet let. A Xaver s Bobo by rádi repete... Na stránkách ČT24 o tomhle dokumentu někdo napsal, že je to v podstatě jen sestřih z událostí. Zřejmě to psal člověk, co nikdy neseděl ve střižně. Takže já bych dodal, že je to velmi precizní sestřih z velmi dobře natočených akčních scén. ()

Reklama

Antal89 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument, který spíše než faktograficky nahlíží spíše emočně do práce v ČT v době krize. Při natáčení evidentně producenti nikomu nenadbíhali ačkoli dali v druhé půlce více prostoru Bobovizi, která se nečekaně z dřevěných zpráv rozjela a snažila se den ode dne vypracovávat výš. Některé záběry byly možná příliš dlouhé a hodilo by se spíše, kdyby je někdo sestříhal. Celkové dojmy z filmu mám asi takové, že to není nejhorší, ale ani nejlepší dokument o krizi v ČT, ale s největší pravděpodobností asi úplně nezapadne a bude jedním ze zdrojů pro další generace ve snaze pochopit, o co v celé té krizi nebo spíše "revoluci" šlo. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument sice viditelně stárne s tím, jak člověk zapomíná kontext a figury, ale přesto bych řekl, že jde o svého druhu velmi cenné svědectví doby, navíc okořeněné pohledem obou stran ( nebo snahou o něj ), což nebývá tak obvyklé. V kontextu mě napadají dvě věci: dost by mě zajímal dokument o Janě Bobošíkové, škoda, že ji nesleduje v průřezu desetiletí třeba Helena Třeštíková. A existuje něco takového i o štěpení Železného Novy? ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Holt mladá demokracie... Člověk jen kroutí hlavou, co se tu mohlo dít a jak si někteří představovali demokracii. (Na tom se toho zas tolik od té doby nezměnilo.) Nejlepší a stále platná část je rozhovor jednoho nounejma, Pavel Chalupa se jmenuje (dělal dřív dabingy, pak se dal na sektářství a uvedením jména už to není nounejm), s Mejstříkem, kdy Chalupa Mejstříkovi vysvětluje, co je demokracie a jak funguje a co demokracie v žádném případě není. I kdyby se už nikdy v žádném filmu neobjevil, tak své splnil, jeho štěk je jedním z nejlepších výstupů v české polistopadové tvorbě. Mnozí jeho slova dodnes nepochopili a bohužel ani nikdy nepochopí. Hlavně díky tomu je tento film velmi nadčasový. Z pohledu diváka, který dobu zažil a události pamatuje, hodnotím dokument jako velmi nostalgický. (Pamatuju si na Hřebejkovo uvedení Pelíšků, které jsem po nahrání na video v následujících lednových a únorových dnech viděl asi desetkrát.) Dobře hodnotím i řeč jednoho z revolucionářů, Jana Krause, který pochopil, o co jde, ale nepochopil, že zvolený způsob - obsazení televize, protože parta televizáků a jejich fandů to tak cítí a má názor, je nepřípustný. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama