Reklama

Reklama

Grizzly Man

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek zpracovává příběh experta na medvědy Timothyho Treadwella, který se pravidelně vydával na Aljašku, aby studoval medvědy grizzly a žil s nimi. Dokázal se tomuto ohroženému druhu přiblížit jako nikdo před ním. Jeho vášeň se mu však stala osudnou... Společně se svou přítelkyní Amie se v roce 2003 stali prvními známými oběťmi útoku grizzlyho na člověka a svoji vášeň zaplatili životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

maseer2 

všechny recenze uživatele

tragický osud Timothyho Treadwella a okolnosti s ním spojené jsou samy o sobě bez debat šokujícím způsobem fascinující, ale tento dokument to prodává jen zčásti.. rozhovory s jeho blízkými jsou místy zbytečně sentimentální a nejsou dostatečně zajímavé, Treadwellovy ryze amatérské záběry divočiny a medvědů neukazují nic, co bychom už neviděli jinde (když pominu fakt, že je na nich občas k medvědům grizzly přiblížen na dosah ruky) a především samotný "tak trochu pošuk" Timothy se svým podivínstvím mi je děsně nesympatický.. jeho neustálé řeči o tom, že chrání své medvědy a podobně mi v jednom kuse lezly na nervy, protože mám pocit (alespoň z tohoto Herzogova dokumentu), že pro medvědy suma sumárum nedělal vůbec nic.. Grizzly Man je tak ve finále daleko víc studií rozpolcené mysli jednoho člověka než nějakou poutavou podívanou na téma člověk vs. příroda.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to pozoruhodný dokument s pár krásnými přírodovědnými záběry, ale předem upozorňuji, že je to v první řadě dokument o jednom člověku, ne o medvědech. Werner Herzog to s citem poskládal, takže nakonec ani nevadí, že hlavním hrdinou je umanutý magor, který dopadl, jak zřejmě jednou musel, ale bohužel v tom zrovna nebyl sám. Ano, připadalo mi to sice spíš jako materiál pro psychiatry, ale musím uznat, že mě Timothy Treadwell chvílemi vyloženě fascinoval. :-/ ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Timothy Treadwell mi na první pohled k srdci příliš nepřirostl - tváří v tvář medvědům se choval jako k plyšovým hračkám. Chvíli se sice zdá, jako by si podstupované nebezpečí uvědomoval, ale občas je zřetelná i jeho šílená představa, že se svým chováním stal pro medvědy takřka rovnoceným přítelem. Jenže skrz Herzogovo přetlumočení jeho odkazu, jako by se objevovaly skryté významy. Herzog pojal film velmi osobně a poukazuje na nenápadné filmařské kvality Treadwellova materiálu. V jeho podání působí Treadwell jakon dítě, které se ze strachu před světem ukrývá za matčinou sukní. Jenže touto sukní byly medvědí tlapy. Troufám si tvrdit, že hlavně díky režisérovi stojí film za shlédnutí. V Treadwellovi a jeho umanutému cíly jako by se odrážel Kinského dobyvatel Aguirre ze staršího Herzogova snímku... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zvláštny a čudácky chlapík ,ktorému láska k medveďom prerástla cez hlavu.Dokonca až natoľko, že porušil vlastné pravidlo,ktoré vraví, že medvede nikoho nepotrebujú a vystačia si sami.Jeho posadnutosť ho nútila ísť stále bližšie a bližšie, až sa mu to stalo osudným.Asi nikto nepochybuje o tom ,že ak by si prial smrť, tak určite by si prial zomrieť práve takto.Zaujímavý dokument, ktorý má jediný problém a to ,že s týmto čudákom musíte stráviť takmer 100 minút. . To , že nebol úplne v poriedku si asi počas sledovania povedali mnohí. Inak Herzogovi ťažko niečo vyčítať. 60%. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film a i hodně zvláštní dokument. Málokdy se naskytne možnost vyprávět příběh postavy, která není ani typicky kladnou postavou, ale ani typicky zápornou. Chvilku má člověk pocit, že vlastně chápe, co Timothy Treadwell chtěl a proč to dělal, za pár okamžiků ale zas jen kroutí hlavou a ťuká si na čelo. Je to o medvědech, ale je to především o psychice a chování opravdu zvláštního člověka. Herzog dokonale manipuluje se všemi Treadwellovými známými a příbuznými, strhává je k až teatrálním výpovědím, ale nějakým zvláštním způsobem to do celého toho stylu vyprávění pasuje. Silné a zvláštní. 8/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Osudový útok medvěda na Timothyho Treadwella a Amie Huguenard se odehrál poblíž jezera Upper Kaflia Lake v aljašském Národním parku Katmai. Ačkoliv Treadwell strávil 13 let ochranou medvědů (navzdory tomu, že tyhle šelmy byly chráněny aljašskými zákony), jeho smrt vedla k zabití dvou nebezpečných medvědů. (HellFire)

Reklama

Reklama