Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Thajci slony milují jako členy své rodiny a uctívají je. Tonymu Jaa ukradli dospělého slona a slůně, odvezli je do Austrálie a on si jde pro ně. Ač malinko slabší než Ong Bak je TYG pořád více než nadprůměrnou akční peckou se skvělými souboji a když už nic tak alespoň jistým ekologickým poselstvím (neměli jste mi brát me slony to není). Tony je nový bůh akčního nebe a je už jen otázkou chvíle, kdy po něm začne pošilhávat Hollywood. Než se však tak stane, doufám, že natočí ještě pár skvělých filmů. 100 % ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak ako aj Superpero pise, aj ja som cumel s otvorenou pusou na perfektne prepracovane bitky, mnohe aj s dlhymi zabermi bez strihu. Samozrejme, ze dej je stupidny, ale ktoremu fanusikovi takychto akcnych filmov na tom zalezi? Tony Jaa a dalsi podali perfektny vykon, co sa tyka bojovych umeni a preto davam 5 hviezdiciek..........28.03.2008 ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Cvalim bulvy. Rozjíždí se to HODNĚ pomalu a HODNĚ debilně; prvních padesát minut je čistokrevný odpad a nebetyčná nuda (musel jsem to dokoukat nadvakrát po týdnu, těžce jsem z toho usínal). Potom Tony Jaa dorazí do Sydney, a začnou se dít věci. Křupání kostí, trhání šlach a nekonečný uragán kopanců a pěstí, který do konce nezmizí z obrazovky. Ten týpek je vážně šílený, když dokáže za deseti minut (!) vyčistit celou čtyřpatrovou restauraci od bad guys. Skvělé rozmáchlé záběry a perfektní choreografie. Vážně škoda toho hrozného začátku, protože pak už je to minimálně na šest hvězd - tolik "chvatové" akce jsem ve filmu snad nikdy neviděl. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Patnáctiminutové finále (lámání kostí, wrestleři) je opravdu absolutní full-contact peklo, na které jsem zíral takřka s nevěřícným úžasem... Za zmínku určitě také stojí skvělý souboj s capoeristou (fakt jsem si připadal, jak kdybych hrál Tekkena) ;-) a jedna dlouhá scéna beze střihu, ve které Tony Yaa postupně projde všechny patra jisté restaurace a zmlátí všechny protivníky, kteří se mu postaví do cesty - a že jich je (pater i protivníků). :-) Bohužel je dost smutné sledovat Tonyho neskutečné kousky v dějově tak strašně debilním a scenáristicky nesmyslném filmu. Samozřejmě jsem čekal, že to bude těžká blbost, ale výsledek byl bohužel ještě horší, než jsem předpokládal. Vedle tohohle je i Tonyho předešlý a můj oblíbený (i když taky brutálně jednoduchý) Ong-Bak dílem hodným Oscara. Záležitost skutečně jen pro zaryté fandy efektních akcí a soubojů (i když třeba i scéna s bikery mě trochu zklamala - přišla mi docela odfláknutá, hlavně režijně). Zarytí vyznavači umění ať se radši Tom yum goong vyhnou velkým obloukem, tady totiž kromě akce vskutku nic zajímavého není! 60 % ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Až uvidíte někdy nějakého thajce, tak mu prosim pěkně nešahejte na jeho domácího mazlíčka. Tony Jaa má velkého mazlíčka. Má slona. A když mu ho ukradnou tak ho to fakt hodně nasere. Po romantickém dvacetimunutovem úvodu, kdy všichni jezdí na slonech, objímají slony, starají se o slony a provádějí podobné blaholibé činnosti to přijde. Tony jde svému mazlíčkovi koupit na trh obojek a mezitím mu jej ukradnou a převezou na salám do Sydney. Tony se nasere a jede tam taky a pak pořád všechny mlátí a mlátí. Jenomže je to dost stereotypní. Krom jedné scény s čluny jde pořád dokolečka o to samé. Pravda Tony se dobře ohání, ale to nestačí. A navíc ten příběh! Jéjej. Možná to nějaký příběh původně mělo. Ale po přestříhání pro evropského diváke se z Protectora stává jeden velký ajntopf. Doporučuju jen fanouškům Tony Jaa a milovníkum šál. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Lateef Crowder si pri natáčaní pretrhol achillovú šľachu, kvôli čomu bola jeho scéna kratšia, ako bol pôvodný plán tvorcov. (ywo666)
  • "Tom yum goong" (originální název filmu) je název velice populárního thajského jídla. Tím je kyselá polévka s garnátem. (HellFire)
  • Bezestřihová hotelová bojová scéna má přes čtyři minuty. Povedla se až na šestý pokus, což je ke konci viditelné na Tonyho unaveném výrazu. (hot_spot)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama