Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (347)

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak ako aj Superpero pise, aj ja som cumel s otvorenou pusou na perfektne prepracovane bitky, mnohe aj s dlhymi zabermi bez strihu. Samozrejme, ze dej je stupidny, ale ktoremu fanusikovi takychto akcnych filmov na tom zalezi? Tony Jaa a dalsi podali perfektny vykon, co sa tyka bojovych umeni a preto davam 5 hviezdiciek..........28.03.2008 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

K akčním filmům komentáře většinou nepíšu, ale tady musim udělat výjimku. The Protector je totiž vážně nářez! Chvíli sice trvá, než se to rozjede, občas to ke všemu sklouzává do komedie, ale prim tu samozřejmě hraje do detailu vytříbená choreografie bojových umění. Je až k neuvěření, že Tony Jaa opět překonává sám sebe. Co tady Tony zase předvádí, jde mimo lidské chápání. Mezi vrcholné momenty určitě patří čtyřminutová scéna, kdy hrdina neskutečným způsobem vymlátí celý čtyřpatrový hotel a to bez jediného střihu! Tony Jaa to tu řeže hlava nehlava a je schopen udělat cokoliv, jen aby našel svého slona. No a samozřejmě závěrečný boj jednoho proti všem. Zde Tonyho popadne naprostý amok a drtivé většině nepřátel zpřeláme ruce, nohy i páteře, a do toho se vypořádá s třemi gorilami v čele s Nathanem Jonesem. A přesně tak, jak to máme rádi: rychle, tvrdě, neúprosně. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Úplně idiotská zápletka, s naprosto nejúžasnější akčnímy scénami jaké je kde vidět. Jaa opět dokazuje co nedostává hracími akty to doběhne bitkamy. Je to opravdu ďábel a dokáže dělat neuvěřitelný kousky. Byl jsem rád že se vrátil(i když v jiné roli) jeho brátránek, aspoň bylo o zábavu postaránu. Bitky jak jsem říkal patří k tomu nejlepšímu co je v poslední době vidět, nejvíc se mi líbila a zapůsobila scéna "NAhoru do schodiště":-) Úplně dokonalá scéna. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Co se týče akčních sekvencí, tak ty jsou nejlepší, jaké jsem kdy viděl, takže jasně na 5*. Narativ filmu je sám o sobě hodně slabý - jednotlivé scény drží pohromadě v rámci dost chatrného slepence, kterým se jako nit táhne motiv záchrany thajských slonů a thajských děvčat z područí australských mafiánů. Tony Jaa je v roli hodného a asexuálního "chlapce z vesnice" - ochránce tradičních hodnot před dekadentní společností peněz, moci a sexu, za pomocí bojovných schopností jednoho muže zvíce elitního komanda speciálního nasazení, naprosto famózní. Jeho pohybová inteligence, i když za ní stojí roky cvičení a sebepřemáhání, je neuvěřitelná a např. akční scéna v hotelu na točitém schodišti snímaná na jeden záběr patří k tomu nejlepšímu, co lze v "martial art" spatřit. Díky tomu jsem ochotný filmu odpustit všechny ostatní nedostatky. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V asijském kině jsem sice Tom yum goong neviděl, přesto mne uchvátil. Přesněji řečeno, bojové scény mě uchvátily. Oproti Ong-baku nedoznaly výraznějšího posunu vpřed, jen jsou dynamičtější a oku více lahodí. Radost na ně pohledět, některé berou doslova dech. Pro fanouška martial arts hotové orgie. Film má modernější look, než Ong-bak, meziakční sekvence oplývají menší dávkou stupidity, ale stále se nejedná o nic extrovního. Ve výsledku by si snímek právem zasloužil 3*. Proč tedy dávám nakonec hvězdy 4? Za slušný rozptyl bojových stylů, non-stop vybití restaurace, zlámání končetin několika desítkám mužům (jak praktické... polámání už nevstanou :-)) a scénu s capoeirou (přiznám se, fandil jsem Brazilcovi :-)), nejoblíbenějším to mým druhem bojového umění. Zdánlivě nezdolatelný obr (Nathan Jones) také ušel :-) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Mezinárodní práva na film byla prodána ještě předtím, než se vůbec začalo natáčet. Tím se stal vůbec prvním thajským filmem, který toto dokázal. (HellFire)
  • Policejní inspektor, kterého hraje Petchtai Wongkamlao, ve filmu hovoří anglicky i přesto, že v době natáčení angličtinu ve skutečnosti vůbec neovládal. (Komprimus)
  • Tony Jaa pro film vyvinul nový styl Muay Thai: "Muay Kotchasan" je založen na pohybech slona („hodit, dupnout, uchopit, zlomit“). (HellFire)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama