Reklama

Reklama

Zlo přichází z hlubin

  • Španělsko Bajo aguas tranquilas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety byla na místě města Marrienbad vybudována vodní přehrada, díky které okolí prosperuje. Málokdo ale tuší, že přehrada byla zbudována proto, aby něco ukryla, aby pohřbila zlo, které se v Marrienbadu zrodilo. Jediný člověk, který byl schopen se mu postavit a přemoci ho, před nedávnem zemřel, takže nic nebrání, aby se zlo vyplížilo z vody na povrch a ujalo se vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na Yuznu málo bizarní, i když pár fajnových scén se najde. Zlo ukrývající se ve vodních hlubinách má vždy dobrý potenciál. A pokud se jedná o potopené město, kde zůstal zachován i hřbitov u kostela, škoda, že nebyl využit, a kde v jednom z domů číhá temnota, pak já jsem spokojen. Černý sliz se nejen rozpíná po dně a stěně přehrady, ale dokáže i zabíjet, což by jistě potvrdily ubohé siroty, jejichž matka byla takto pohlcena (pěkné masky). Když opominu roztrhání malého kluka, tak asi nejhezčí je scéna na silnici, kde si démonický padouch podá policajta. Zábavná je naopak scéna s mrtvolnou babou uvnitř přehrady. Podvodní scény a gore jsou fajn, mohlo ho ale být více, i když o utržené hlavy není nouze. Původní hodnocení ponechám, byť po znovu zhlédnutí je ta čtvrtá hvězda výrazně slabší. Jenže pro Yuznu jsem měl vždy slabost.... ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Raz, keď som išiel do požičovne, zbadal som tam tento horor a aj keď som sa tomu všelijako vyhýbal, raz som si to požičal pretože ten obal mi nedal spať. No a zapol som dvd-čko a usadil som a predstavoval som si nech to je solídny horor a ono výsledok sa dostavil okamžite. Je to priemerný horor ktorý režíroval Yuzna a hlavne vás vtiahne tou atmosférou a semtam gore scénkou 60 percent. ()

Reklama

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Nadějný začátek... tajemná atmosféra zanikající zatopené vesnice, satanská sekta, duch mrtvého dědečka, dvě prsatý roštěnky plus bonus v podobě Raquel Meroňo (od doby co jsem vyděl Dagona je mi tahle pěkná ženská hrozně sympatická)... bohužel sotva se film rozjede začnou ho srážet do kolen stupidní dialogy, všemožná provařená klišé a jedna idiotsky se chovající postava za druhou idiotsky se chovající postavou :o( Celé to působí jako kdyby scénarista najednou nevěděl kudy se má vydat... Ve výsledku je to smutný průměr... škoda ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Yuznovo "zlo z hlubin" se mi kdysi hodně nelíbilo a tak jsem docela váhal, zda se do něj znovu pouštět. Nakonec se však žádné velké zklamání nekonalo.  Hodně krvavý a místy klasicky yuznovsky nechutný flák trochu shazuje jen neschopnost udržet diváka v napětí, a to i přes přehršel útoků nadpřirozena. A možná i ta přemíra společně s nepříliš dobrými herci dělá ze Zla spíš jen vepřový guláš. Dá se to jíst, ale víte, že na podobné téma existují mnohem lepší, třeba hovězí, srnčí nebo Phantasm. Ano, hlavní postava (díky peter12) se skutečně místy až neskutečně podobá Tall Manovi alias Angusi Scrimmovi.  Za závěrečný karneval chtíče a smrti  si však Beneath Still Waters ode mě odnese (se vzpomínkou na dokonalé Society, ach) tři slizem pokryté hvězdy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Španielmi naverbovaný Brian Yuzna im ukázal ako sa má točiť zlý horor. Nehľadiac na krásny feeling obrázkov v galérii ktoré majú tú správnu atmosféru Španielskeho hororu, ale dobrý pocit kazí proste všetko čo sa dá. Notorický béčkar sa v čase videa dal vychutnávať, ale dnes to už nie je ono. Hlavne anglický dabing je hrozný. Zaplavené mesto je super nápad, len tu proste bije do očí, že to je len nejaká maketa a potápač pláva akože tam. I keď ku koncu prepuknú krvavé orgie, tá ubíjajúca nuda sledovať film je hrôza samá o sebe. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Když na začátku jeden z chlapců střelí prakem do cizího domu, následuje záběr na plakát a fotky z filmu Netvor z Černé laguny. (StrYke)
  • Když se Klára (Charlotte Salt) vzbudí u vody, tak se posadí. V dalším záběru je ale v jiné poloze. (Duoscop)

Reklama

Reklama