Reklama

Reklama

Větrný démon

  • Česko Démonické větry (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Cory s několika přáteli navštíví starou usedlost, kde jeho předkové, jak se později ukáže, holdovali černé magii a démonismu. Místní je od pobytu v domě odrazují, skupinka však na jejich prosby nedbá. Ve vzduchu je však něco smrtelného a v domě už na partu přátel čekají démóni. Brána do pekel se otevírá… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Demon Wind som mohol veľkým oblukom obísť, ale rozhodol som sa, že dám tomuto filmu šancu. A moja volba sa ukázala byť zlá. Spočiatku sa začneme pohybovať v pomalom tempe, akcia sa zadrží, režisér vytiahne neohrabaný dialóg a hlúpych hercov, kde jeden začne prehrávať toho druhého. Na filme nezaujme skoro nic, co by aspoň za zmienku stálo za to. PS: Ale gore efekty neboli zlé. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu myslel někdo vážně? Banda mladých hipíků byla docela k popukání, některé jejich hlášky mě vážně rozesmály, ale jinak to byla docela banda ubožáků. Film mě ze začátku vůbec nebavil snad i díky docela trapným efektům. Masky nemrtvých ještě celkem ušli, ale i animované blesky a žluté šmouhy si mohli odpustit. Já blázen si myslel, že tohle je film z nějakých sedmdesátých let, ale ono to je kupodivu z roku 1990. Abych však film jen nekritizoval, tak musím říct, že zhruba od 50.minuty jsem se do děje docela zažral. Ne snad, že by to byla nějaká skvělá zábava, ale docela se mi líbila stupidita hlavních postav a zástup nemrtvých, který se pokoušel dostat do domu. O neomezeném počtu nábojů se už asi nemusím zmiňovat. 5/10 ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho jsem toto dílko sháněl a moc se těšil. A výsledek? První čtvrthodinku je vše na dobré cestě. Začátek zaujme okatou podobností s tvorbou hororového mága Fulciho, dobrá zvuková složka, povedené nechutné masky, víc než dobrý námět. Jenže pak se to všechno zvrtne. Přichází studená sprcha v podobě partičky neuvěřitelně nesympatických ( a z drtivé většiny zcela dementních ) amerických teenagerů, kteří vrámci přiblbloučkého děje lezou jeden po druhém démonům rovnou pod kudlu. Slibná počáteční atmosféra je během chvíle nenávratně v čudu a když v pomateném závěru filmu proběhne mezi hlavním hrdinou a nejvyšším démonem souboj "na férovku", při kterém dojde na kopání démona do rozkroku, tak už jsem ani nevěděl, zda se mám smát nebo břečet. Svojí krvavostí a slibným námětem mi tento film asi nejvíc připomíná podobný "skvost" LAMPA. Také jsem se moc těšil a také se mi dostalo velkého zklamání. Nebo spíše smutku z krutě promarněné šance. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po revolučním boomu sousedil Větrný démon ve videopůjčovnách hned vedle druhého Evil Dead a Pátera Thomase. Neodolatelně barevný cover (taky jste si všimli toho, že ty kreslený už úplně zmizely?) lákal na zábavnou podívanou plnou krve, slizu a hnusných démonů z jiné dimenze. A taky že nelhal. Tenhle snímek se zhlédnul právě v Raimiho kultovním krváku, ale blíže má spíš k béčkovému Night of the Demons. Napětí tu v první části ždíme hlavně ze znepokojujících pohledů všech postav, ve druhé už roztáčí slibovanou přehlídku různých monster, brutálních vražd a nepovedených efektů. Demon Wind se sice bere zbytečně vážně, ale pro milovníky hororových braků je už možná raritou. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Plátno plné bukvičných charakterů, hovadsky trapné masky, démoni zvracející krupicovou kaši (ha, inovace, v Demons zvraceli hrachovou!), pošahané monology, dialogy a polylogy, počítačové efekty z Atari 800 XL a synťáková hudba z Didacticu Gama (Atari by to umělo líp) zcela evidentálně tlačí toto dílko do...no až kam se dá zatlačit. Ale protože mám rád barvičky a jsa vybaven kladným vztahem k osmibitovým počítačům a vůbec jsem letos nějak měkkon, natlačím tomu dvě hvězdičky, pokryté tou krupicovou kaší. Ale jsou hodně malé a hodně poblité. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama