Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nechutně odfláknutý béčkový videofilm, který je zajímavý snad jen obsazením - začínali tu slavný Ch. Sheen a S. Fenn. Atraktivní může Černý přízrak být snad jen pro vášnivého příznivce motorismu zobrazením automobilového designu a honičkami aut, byť i ty jsou nasnímané neobyčejně stereotypně. Jinak naprostá ztráta času - celkový dojem 15 %. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi tento snímek unikal a největším lákadlem pro mě byla účast mladičkého Charlieho Sheena, kterého s celým rodem Estevézů velice uznávám a tehdy budoucího režiséra a potomka slavného otce Johna Cassavetese - Nicka. Fakt, že film vznikl v osmdesátých letech minulého století mé počáteční nadšení jen umocňoval. Bohužel se nakonec dostavilo obrovské zklamání v podobě velice špatného béčka s topornými a otravnými herci (s menší výjimkou dvou zmiňovaných). Abych příliš nespoileroval - tak prakticky každý střet nadpřirozena s místními vejrostky vypadal jako by si malé děti hráli na hrdiny a bandity. Na takovém scénáři skutečně nebylo reálné postavit nic zajímavého. Jednu hvězdičku dávám za dobový soundtrack, díky němuž jsem aspoň trochu pociťoval TY mnou milované osmdesátky... ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Jéé, už jsem málem zapomněl, jak vypadala akční produkce osmdesátých let. Občas to za připomenutí stojí, pač některé kousky jsou natolik... ehm... svérázné, že by člověku vypadly oči z důlků. :-) Černý přízrak, dnes již zapomenuté veledílo z VHS nosičů, je přímo spektakulární ukázka dobové scény, kdy scénář měl parametry totálního braku, který nemaje hlavu ani patu sázel na akční stránku věci – v tomto případě na závody rychlých aut. Jako kluci jsme to hltali – super auta, sem tam nějaká ta nahotinka, no co víc si člověk mohl přát. :-) S odstupem dvaceti let je sledování tohoto filmu přímo utrpení, protože scénář je tak strašně stupidní, že snad ani není možné, že to někdo pustil do éteru. Rovněž herecké kreace tehdy ještě neznámého Charlieho Sheena jsou k popukání, dialogy trhají uši a vůbec celá produkce působí velmi amatérsky. Ale taková byla prostě doba. Z nostalgie dávám dvě hvězdy, ale upřímně – tohle je čistokrevný odpad. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto typický takový lehký béčko 80tých let, s typickým příběhem, s typickou hudbou, s typickým záporákem a s děsně mladým Charlie Sheenem, co se tam prohání v nejnabušenější káře z filmu a likviduje, sice trošku nudně, ale aspoň nějak, postupně ty zlý hochy z gangu, kerých se každej ve městečku bojí. Neni to špatný, ale rozhodně to nějak výraznější dojem neudělá, snad jen hlavní kočka filmu Sherilyn Fenn je velice pěkně vybraná, ale jinak potenciál Sheena v koženým obleku a s futuristickou brokárnou neni zrovna využitej, což je celkem škoda ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Bočková 80.tková záležitost o pomstě, která se podobá mnoha známějším filmům jako "Šílený max", "Vanishing point", "Auto zabiják" či "Starman". Kdyby jste uvařili guláš z těchto 4, tak by jste pravděpodobně dostali náčrt tohoto snímku. No snímek i tak dokáže stát na vlastních nohách a Charlie Sheen je tu doslova nadpozemský. Je to rozhodně jedna z jeho nejzajímavějších rolí. Objeví se málo a přitom řekne celkem dost, aby stihl zaujmout. Sherilyn Fenn je úžasná a je to přesně ten typ ohrožené ženy z 80.tek. Rozhodně by si snímek zasloužil větší zájem. Kamera při závodech byla na dobu velmi poutavá a rychle to utíkalo.  80% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Na přední kapotě přízraku je několikrát během filmu vidět pětiúhelníkový znak Chrysleru, ale velký nápis Dodge na pomezí zadního okna a víka motoru je vidět jen v poslední scéně s autem. V žádném jiném záběru na tuto část vozu nápis není. (Adrai)
  • Režisér Mike Marvin chtěl původně do filmu obsadit Johnnyho Deppa, ale studio bylo proti. (Fenk)
  • Automobil v titulní roli Dodge/Chrysler M4S byl prototyp postavený v roce 1986 firmou PPG jako zaváděcí vozidlo pro závody CART. Měl 2.2 litrový motor se dvěma turbodmychadly, které mu dávaly výkon 445 koní a maximální rychlost 314 km/h. Vozidlo se dochovalo, nyní se nachází v Kansasu, kde prošlo renovací. Pro film bylo vyrobeno dalších šest aut. Čtyři z nich byly makety, které byly zničeny během filmování, zbylá dvě používali kaskadéři. (Stejšn)

Reklama

Reklama