Reklama

Reklama

Ukažte svou tvář!

  • Česko Za bílého dne (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vrátil jsem se, abych pomohl dobrým lidem kráčet se vztyčenou hlavou, pronesl otec Giuseppe Puglisi, dosazený v roce 1990 palermským arcibiskupem do farnosti v rodném Brancacciu, na předměstí sicilské metropole, a zastřelený mafií v den svých narozenin o tři roky později tamtéž. Ve svém novém filmu se režisér Roberto Faenza obrací k pohnuté době, kdy mafie stupňovala agresi vůči italskému státu a prostřednictvím bombových útoků v Římě, Miláně či ve Florencii dokazovala svůj vliv i mimo rodnou Sicílii. Po více než deseti letech od násilné smrti kněze se Faenza vrací ke tři roky trvající Puglisiho snaze zabránit dětem ulice v postupném přerodu ve členy zločinecké organizace. Režisér a spoluautor scénáře se vyhýbá nabízející se laciné glorifikaci hrdiny a podává o jeho charakteru a skutcích až překvapivě lakonické svědectví. Nenápadnou naléhavost snímku podtrhuje vynikající herecký výkon Luky Zingarettiho v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Micione 

všechny recenze uživatele

Přečti titulek v novinách "Tisíce propuštěných v závodě v Termini Imerese " A teď ty, přečti titulek v jiných novinách " Plán modernizace v závodě v Termini Imerese" Je v tom nějaký rozdíl? "Řekl bych, že hlavně pro dělníky". Správně, ale jak teď my čtenáři můžeme zjistit, kde je vlastně pravda? " Pravda není v novinách, ale v našem způsobu myšlení!! ..." Film natočený podle skutečných událostí, statečný Don Puglisi, zavražděný šéfy podsvětí 15. září 1993 v den svých narozenin byl jedním z mnoha, kteří se snažili o to, aby se lidé nejen tady (stejně jako v mnoha jiných částech Itálie) vymanili z moci mafie a žili důstojný a svobodný život. Dobrý film a především jeden z těch, na který se nezapomíná! ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Dílko podložené realitou má vždy o něco vyšší hodnotu. Tento člověk se rozhodl vrátit se do svého rodného města, kde se mezitím neuvěřitelně rozšířila kriminalita a rozsévat lásku. A ani když už mu šlo o život, tak toho nenechal. Ze snímku akorát úplně vypustili Boha. Je zaměřen čistě na práci mezi těmi lidmi. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Filmy s touto tématikou mám rád, stejně jako představitele hlavní role Lucu Zingarettiho a o to víc jsem se na "Ukažte svou tvář!" těšil. Ale že bych byl po jeho shlédnutí právě nadšený se říct nedá. Film je dobře zahraný, ale jeho slabinou je dramaturgie - od začátku do konce se nese v témže poklidném duchu (s čestnou výjimkou několika dramatičtějších scén, které jsou ovšem natočeny takovým způsobem, že diváka nechají chladným), a i když se otec Puglisi dostává do čím dál nebezpečnější situace, po napětí nebo nějaké gradaci nikde ani památky. Zároveň je celý příběh až příliš prvoplánově mravoučný a pro mne jde - bohužel - jednoznačně o promarněnou šanci natočit silný snímek o osobnosti, která měla stejnou odvahu a pro Palermo udělala jen o málo méně než soudcové Falcone a Borselino. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Filmom s výraznou náboženskou tématikou absolútne neholdujem, no tentoraz to bolo čuduj sa svete v úplnom poriadku - vcelku priamočiara, ničím nerušivá televízna snímka s peknou myšlienkou (hoc ide "len" o klasický boj dobra proti zlu podaný v ešte klasickejšom šate), ktorej pozretie rozhodne nepovažujem za krok vedľa. Dokonca nemám problém priznať, že ma to miestami vcelku i dojalo. Sympatická talianska jednohubka. 75% ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Fuj! Mafie mě opravdu děsí. Tenhle film ji nijak zvlášť nerozmazává, spíše představuje následky jejího působení. A přibližuje jednoho z opravdových mučedníků západní církve. Nezapomenutelných hereckých výkonů ani geniálně napsaných dialogů se člověk nedočká, ale ta střízlivá civilná forma dobře pomáhá vyzdvihnout problémovost středomořské mentality. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Luca Zingaretii si z MMF v Karlových Varech odvezl v roce 2005 cenu za mužský herecký výkon. (Olík)

Reklama

Reklama