Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vykresluje útok maniaka na nic netušící rodinu. A to hned těsně po propuštění z vězení. Tento film nemá obsáhlý děj, je to spíš takový portrét a ukázka činů vraždícího násilníka během 24 hodin. Obsahuje minimum dialogů, ale celé řádění je doprovázené vrahovým monologem o jeho dětství, minulosti, traumatech, sadistických touhách atd. (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Strach v jejích očích a nůž v hrudi. To je má poslední vzpomínka na matku... Tohle není příběh žádného příležitostního vrahouna, ale té pravé, společnosti krajně nebezpečné, brzcitné bestie. Náš hrdina je vyzáblý, zubatý, upocený, fatálně nevyrovnaný slaboch, nemocný člověk. Většinu života strávil ve vězení a čekal na den, kdy ho propustí. Čekal s vědomím, že až se tak stane, nic mu nezabrání opět zabíjet. Věděl, že musí... My jsme svědky právě onoho propuštění a následných 24 hodin. Nedojde na žádný vyložený extrém, dočkáte se ale výtečně syrového provedení. Osobitý, výborně zvládnutý profil vraha, který si navíc on sám odvypráví. (screeny) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prepustenie šialeného sériového vraha z vezenia bude mať katastrofálne následky. Toto je jeho spoveď. Prevažne monológovo vyrozprávaný príbeh v ktorom sa hlavný "hrdina" spovedá zo svojich hriechov, činov, dôvodov, prečo koná tak ako koná. "Angst" je akýsi psychologický pohľad do temnej duše, chorej mysle jedinca, pre ktorého je jediným spôsobom ako dovŕšiť "orgazmus", vražda. Musím uznať, že tak, ako herecký výkon hlavnej postavy, aj snímok samotný, pôsobí veľmi realisticky. Pokiaľ fanúšik hororu očakáva nejaký výnimočný slasher s bohatým gore, môže zabudnúť. Tu ide o myšlienku, ktorej prevedenie nemusí sadnúť každému - 70%. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skvělá kamera s citem pro ty nejméně příjemné úhly, které jen prohlubují nervozitu z toho, co střed našeho zájmu udělá. Jednoduché, ale víc než účinné. Především právě díky té vizuální zajímavosti a dějové nestravitelnosti. Přitom zde není zdaleka tolik krve jako v amerických souběžnících. Je vidět, že někdy zobrazit méně tím správným způsobem znamená víc. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Brutálně naturalistický kousek, jeden z nejvěrohodnějších filmů na podobné téma, jaký jsem měl možnost vidět. Další čárka do mé sbírky filmů s předlohou skutečných masových a seriových vrahů. Tentokrát je předobrazem Werner Kniesek. Milý Rakušák ze Salzburgu, který šel do vězení za zastřelení třiasedmdesátileté babičky. V roce 1980 byl propuštěn několik týdnů před oficiálním termínem, aby si mohl najít práci. Film Angst vám představí první den jeho znovunabyté svobody. Komentář Mi Nü-Chai si sice každý přečte, ale v tomto případě střílí těžce vedle. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála excelentních dramat, které by se dalo zařadit do žánru "portrét vraha a jeho skutků" ... Naprosto jednoduchý film o tom, co provede propuštěný maniak jedné rodině, u jejíž domu se náhodou ocitne. Divák sleduje jako by naprosto věrně a reálně zobrazené úsilí zprovodit oběti ze světa a sexuálně se při tom ukojit. Při tom všem poslouchá vnitřní monolog, který jasně propojuje vrahovo dětství s aktuálně prováděnými činy a úkony (kdo nepochopil tuto souvislost, nepochopil nic a ať se podívá na film znova). Je to psychologické drama, které navíc dosti věrně ukazuje, "jak to vypadá", když se vyšinutý maniak dostane do bytu nebohých potencionálních obětí. Herecký výkon hlavního herce je excelentní plus to, že na roli má ještě dokonalý vzhled... "Herecké" výkony obětí a dalších krátce zúčastněných jsou však otřesné!! Zejména mladá dívka nehraje vůbec svoji roli oběti vraždícího násilníka, ale jako by nezúčastněně "byla v příběhu". Ale jinak je to perfektní okrajové dílo, hodně nepříjemné, znepokojující a psychologizující... Nehledě na to, že se ve filmu skoro nic konkrétního neděje a že snad jednu třetinu času vrah poponáší mrtvoly a všelijak s nimi manipuluje, jsem se ani chviličku nenudil. Film, stejně jako podobný snímek "Henry: Portrét masového vraha", nevsází na gores-cény, ovšem jedna vražda je zde tak extrémně hnusná,krvavá a násilná, že si ji budete ještě dlouho pamatovat. Osobně si myslím ,že tento film byl ve své době a zemích vzniku něco jako u nás film "Smrt stopařek", nadčasový, syrový, reallistický ... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Vo viacerých scénach vidieť, ako sa obete hýbu. (GTS_PUNK)
  • Rozpočet filmu byl kolem 400 000 EUR a byl kompletně financován režisérem samotným. Jelikož byl film zakázán ve většině zemí Evropy kvůli extrémnímu násilí, režisér skončil v dluzích, které splácel točením reklam. Od té doby nenatočil žádný jiný celovečerní film. (Eldrick)
  • Jeden oblíbených filmů Gaspara Noého, který jej zásadně umělecky ovlivnil. Zejména co se práce s kamerou týče a použití voiceoveru hlavní postavy. Noé film často skloňuje a uvadí ho také ve svém TOP 18 nejoblíbenějších filmů. (Eldrick)

Reklama

Reklama