Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Imunolog Steven Seagal se snaží najít protilátku proti nebezpečnému viru, který do vzduchu úmyslně vypustila militantní skupina v čele s Patriotem. Musí to být co nejrychleji, neboť v důsledku biologické katastrofy umírají stovky lidí… (TV Prima)

Recenze (248)

tron 

všechny recenze uživatele

„Máš iba silné reči, ale pritom si obyčajný hajzel.“ Patriota môžeme s odstupom rokov hodnotiť ako zlomový film, po ktorom to šlo so Seagalom dole vodou (česť výnimkám: Lovec policajtov, Machete). Týmto béčkom (neveľmi šťastne) uzavrel svoju ekologickú trilógiu, odpálenú v r. 1994 svojím režijným debutom Aljaška v plameňoch, po ktorej nasledoval útrpný Tajný agent. Aj keď je to neuveriteľné, Patriot je taký zlý film, že Aljaška v plameňoch v porovnaní s ním pôsobí ako Tanec s vlkmi. Ťažko povedať, či mi viac prekážal slabý rozpočet (nechce sa mi veriť, že to stálo takmer 25 miliónov, vôbec to na snímke nie je vidieť, 25 miliónov síce nie je nejako extra veľa, ale na akčnú seagalovku z polovice 90. rokov to bolo slušné), minimum (a zle nakrútenej) akcie, málo hlášok („Teraz si ma naštval.“), nechutné krvavé scény, smiešny bacuľatý hlavný zlosyn s imidžom rybára, ktorý v piatok šiel na ryby, dobre sa tam ožral a v nedeľu navečer ste ho mohli stretnúť, ako z posledných síl bicykuje domov zo strany na stranu. Situáciu nevylepšujú (skôr naopak) ani jeho jeho drsní posluhovači alias 50-roční plešivejúci chlapi s ledva-ledva dokončenou základkou a v o tri čísla menších maskáčoch. Ďalšími mínusmi sú: neskúsená réžia takmer debutujúceho  kameramana (!!!) Deana Semlera (ktorý ešte v rovnakom roku natočil druhé akčné béčko, Ohňovú búrku s Howiem Longom, a následne sa pokorne vrátil ku kameramanskej práci). ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který ždibínek potenciálu měl, ale to by musel kameraman Dean Semler být i dobrým režisérem. Chtěl si vyzkoušet režii a musel uznat, že na to nemá. Seagal v té době ještě zdaleka nebyl na odpis, ačkoliv byl už patrný ústup ze slávy. Přesto si myslím, že se z tématu dal vytěžit poměrně slušný, solidní film o zákeřné teroristické hrozbě s krutými následky pro oblast zamořenou biologickým virem. Jenže je to až hrůza, jak je film natočen. Nejenže jsem zde nenarazil na kloudnou, byť jen (pod)průměru se blížící akční scénu, ale hloupé je skoro vše - od dialogů až po závěrečné podání protijedu v podobě nějakých květin nebo bylin. Seagal s vypelichaným ohonem je snad úplně mimo hru. Jak už jsem se zmínil, nějaký potenciál tam byl, ale následné zpracování je opravdu zoufalé. 0% ()

Reklama

pospech11 

všechny recenze uživatele

Tímhle filmem začínám béčková rychlotvorba Stevena Segala a tak to taky vypadá. Teroristi, kteří v malém městečku vypustí smrtící virus aby ukázali že sou vlastenci a po vypuštění navíc zjistí že jejich sérum je k ničemu. Zápletka ubohá a příběh o ničem. Hvězdičku dávám za originální zabití kdy steven vrazí do oka skleničku od šampaňského. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V detstve ma to ako tak bralo, dnes je jasné, že sa jedná o jednu z najmenej vydarených snímok, v ktorých sa Steven Seagal objavil. Exhibície nadľudských schopností Stevena Seagala nielenže spoľahlivo otrávia divákov, ktorí si nepotrpia na jeho gymnastické hrátky, ale kupodivu sklame aj jeho priaznivcov. Bitiek je tu pomenej, napínavé scény sú smiešne, rovnako ako skrutkované a často nezmyselné dialógy. Samotný dej je úbohým a matným klonom stoviek priemerných akčných thrillerov, obalený štipkou zo Smrtiacej epidémie (1995). A tak teda Dean Semler definitívne potvrdil, že ako režisér rozhodne nie je muž na svojom mieste. Takže záleží len na vašej náture, či budete znudení do bezvedomia, alebo sa budete dobre baviť tým, ako je Patriot trápne nevydarený. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem tomu z milosti střelil jednu * a odhodil to jako nejslabší Seagalův film. Jenže včera jsem si to pustil znovu a zase tak otřesné a slabé jako poprvé mi to nepřipadlo. Hlavně mě překvapilo, že je to natočené podle nějakého románu. Napodruhé jsem do filmu pronikl trochu více, už mě nešokovalo to, že tady Steven zmlátí jen pár lidí (cca 5-6 vteřinová záležitost), že ten film není o Seagalovi, ale o ději, který sice není nijak převratný ani originální, ale není ani nějak extra nudný či hloupý. Je to takový moderní akčnější western. Myslím, že 19% si tady ten film v žádném případě nezaslouží, takž normálně bych po druhém shlédnutí zvedl své hodnocení o jednu *, ale abych trošku zvedl celkové procentuální hodnocení, tak ještě jednu navíc (o níž jsem stejně přemýšlel tak jako tak) přidám. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Vo filme má Dr. Wesley McClaren (Steven Seagal) svoju asistentku. V skutočnosti je to Seagalova dcéra Ayako Fujitani. (Seag)
  • Film se natáčel v Ennisu v Momtaně. (rafix)
  • První film Stevena Seagala (Dr. Wesley McClaren) vydaný přímo na video, nicméně v některých zemích byl i přesto uveden v kinech. (DJMaroko)

Reklama

Reklama